wawroch Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam chciałbym przedstawić moją kaskadę w sumie dopiero się tworzy, ale już prawie koniec o to części jeszcze nie wszystkie czekam w zasadzie na 3 paczki jeszcze z pozostałymi częściami. Sercem układu 2 aspery 5/8hp Skraplacz jakiś trochę więcej jak 2kw Parownik chilli1 nie ma go na fotce zapomniałem zrobić. Zawory rozpreżające kapilary. Gazy r507 i co2 Interhx: 5metrów rurki 15mm a w srodku 2,4 metra rurki 8mm Wymiennik na pierwszy stopien 2metry rurki 15mm a w niej 2,5 metra 8mm na drugi stopień 2 metry rurki 12mm a w niej 2.5metra 6mm Sepcio: Temprite I reszta dziadostwa które maja przyjść http://img128.imageshack.us/my.php?image=1hg8.jpg http://img472.imageshack.us/my.php?image=002ss2.jpg http://img128.imageshack.us/my.php?image=003tz9.jpg http://img124.imageshack.us/my.php?image=004do4.jpg http://img57.imageshack.us/my.php?image=005hq0.jpg http://img119.imageshack.us/my.php?image=006kn9.jpg http://img246.imageshack.us/my.php?image=007qr6.jpg http://img242.imageshack.us/my.php?image=008um6.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) good luck, postaram sie paczke wyslac jak najszybciej do ciebie. Pamietaj o paru ważnych rzeczach, np. o mixie CO2 i propanu koniecznie na II stage, bez tego zatka ci suchy lod kapilare i będzie po zabawie Edytowane 20 Listopada 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) wymiennik na pierwszy stopien jest zbedny, zrob tylko dobry akumulator cieczy na ssaniu Tu sie nie zgodze, czemu z niego zrezygnowac, jak przy 250-300W obciążenia potrafi dać dodatkowe *C na HX`ie ? Szczególnie jak kompresory specjalnie mocarne nie są. Edytowane 20 Listopada 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) a no sory, wy robicie inaczej kaskady :] masz racje dawaj slhx, bedziesz bardziej pro :] widocznie za mało rzeczy sam zrobiłeś, żeby zobaczyć, co daje slhx na I stopniu pod obciażeniem :blink: Podaj mi jakiś praktyczny przykład, który udodowni mi to, że tego slhx`a nie warto tam użyć. ryba, wiemy, że to Ty jesteś najbardziej pro ze wszystkich tutaj zgromadzonych, nie musisz tego nikomu przypominać :lol: Sam robisz kaskady i w ogóle Edytowane 20 Listopada 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Interhx: 5metrów rurki 15mm a w srodku 2,4 metra rurki 8mm 2,4 w 5 ;) ? a tak po za ym to ozbaczymy :D narazie tak.. normlanie ;] Luke: nie pisz trzech postow pod rzad :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Luke: nie pisz trzech postow pod rzad :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :plum: eh :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 sorka kszonek pomyła ;p 5,4m :P w środku. Dzięki lukeXE za rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jak mniejwięcej ułożysz to wszystko na podstawie ? Bude robisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 budy nie robie :P bo planuje co rusz jakieś urozmaicenia po świętach kupic przynajmniej jedną rotatorkę i wymiennik płytowy ułożenie pokaże w piątek jak dostane części wszystkie i rozplanuje to jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 To moze po swietach odrazu 3stager :ploom: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie dzięki takie układy zostawiam dla bardzo pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 W takim razie może inne gazy ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A co polecasz. Etylen miałem kupić ale gdzieś kasę wydałem a jest to moja pierwsza kaskada wiec na razie co2 i propan starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) R23 na 1stage i 2stage etylen albo jak zaszalejesz to r23 i krypton tylko skąd go wziąć :rolleyes: Edit: Wydaje mi sie że przy r23 będziesz mógł słabszy kompres dać niż z propanem ale niewiem czy to nie mija się z prawdą . Edytowane 21 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Tak tez myślałem nad tym gazem na pierwszy ale jak już mówiłem to pierwsza kaskada i zostanie tak jak jest. z czasem będę rozbudowywać jak i ile się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 R23 na 1stage i 2stage etylen albo jak zaszalejesz to r23 i krypton tylko skąd go wziąć :rolleyes: Edit: Wydaje mi sie że przy r23 będziesz mógł słabszy kompres dać niż z propanem ale niewiem czy to nie mija się z prawdą . Hmm.... 1. Jak niby dać R23 na I stopień ? 2. To mija sie z opłacalnością. 3. Krypton i tym podobne gazy mają śmiesznie małe ciepło parowania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 1. Tak poprostu :D.A dlaczego nie, co w nim jest złego ? 2. 160 za kg kosztuje (ze 350gram na stage jest potrzebne (?) :rolleyes: ). 3. Hehe dobrze wiedzieć :wink: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 1. Chociazby to, ze go nie skroplisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Wiem lamowato pytam ale dlaczego mam go nieskroplić ? Edytowane 21 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nie ochlodzisz go do odpowiedniej temperatury zwyklym skraplaczem. Looknij na wykresik R23. Z tego co pamietam to potrzebuje ~20'C przy 15bar zeby sie skroplic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 R23 na 1stage i 2stage etylen albo jak zaszalejesz to r23 i krypton tylko skąd go wziąć :rolleyes: Edit: Wydaje mi sie że przy r23 będziesz mógł słabszy kompres dać niż z propanem ale niewiem czy to nie mija się z prawdą . Tak tez myślałem nad tym gazem na pierwszy ale jak już mówiłem to pierwsza kaskada i zostanie tak jak jest. z czasem będę rozbudowywać jak i ile się da. Cos mi sie wydaje ze ktos tu sobie jaja robi :lol: :lol: ...ale przynajmniej jakas odmiana, jest smiesznie, a nie bojowo jak w pozostalych temtach B-) :wink: . piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Swoja droga chcialbym zobaczyc temat "Moja kaskada R23/R1150, dlaczego nie działa" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 w zasadzie :P hehehhe :P Pacnołem gafę. sorka:P Jak będę zmieniać gazy to jedynie zmienię na 2 stopniu na etylen. Na razie teraz to poskładać i zobaczyć jakie tema mają był bym zadowolony jak osiągnę -90 w idle ;p nie jestem zbyt zachłanny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) LOL :lol: :lol: :lol: ale przecież cżłowiek uczy sie na błędach :lol2: Edytowane 21 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Swoja droga chcialbym zobaczyc temat "Moja kaskada R23/R1150, dlaczego nie działa" :D Chyba raczej : "Moja kaskada R23/R1150 - dlaczego rurki z ukladu mi odlecialy na 50 metrow po chwili pracy ? " :lol: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 hehehe a to dobre było ;p Mniej więcej koniec kaskady będzie w nastepnym tygodniu już maniakalny powiedział ze część na którą czeka aby wysłać całą pakę będzie za tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 hehehe a to dobre było ;p Mniej więcej koniec kaskady będzie w nastepnym tygodniu już maniakalny powiedział ze część na którą czeka aby wysłać całą pakę będzie za tydzień. A listonosze i ich strajk.. ja już czekam na priorytet troche, a jutro ma wyjśćdo mnie paczka z chłodzeniem na GF któemu chłodzneie padło.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Dokładnie mam ten sam problem, paczek ani widu ani sluchy, DHL też nie wyrabia przez to i ciagle przekładają wysyłki :/ Co do kaskady, widze kilka dośc znajomych elementów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Dobra nareszcie znalazłem trochę czasu wiec postanowiłem zrobić foto wszystkich już części. http://img180.imageshack.us/my.php?image=obrazlj2.jpg http://img64.imageshack.us/my.php?image=obraz0jo5.jpg http://img177.imageshack.us/my.php?image=obraz005jv6.jpg Części mam już wszystkie jednak że jeszcze gazy od ravena r507 od muciek propan-butan i zmieniłem zdanie nie dam na drugi stopień CO2 tylko etylen. Etylen jest w sumie zamówiony tzn :D Już kasa wpłacona tylko czekać kiedy będzie :D Mam nadzieję ze w ten weekend skończę :) Edytowane 12 Grudnia 2006 przez wawroch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Jak to będzie działało w miarę dobrze, to może bym się w jakiś weekend mógł wybrać do Szczytna (tylko ~50km ;) ) z ciekawym hardware za grube $$ :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://img184.imageshack.us/img184/775/matossf4.jpg :lol: Edytowane 12 Grudnia 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...