860lacov Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 1) Mam aktualnie 2 ładowarki w domu (ACP-12E). Różnią się one jednak tym, że na jednej jest napisane 50-60HZ/150Ma, a na drugiej 50-60HZ/180Ma Czy ta druga szybciej ładuje? 2) Jak wiemy w windowsie kiedy instalujemy programy i później je wywalamy to w rejestrze pozostaje jakiś syf itp. Czy na telefonach z symbianem też tak jest? 3) Czy da się zrobić coś w rodzaju reinstlacji symbiana? Kartę pamięci zawsze można sformatować, ale telefon ?? Zaznaczę, że mam tel z Anglii, PL menu zostało wgrane w zakładając, że taki format jest możliwy to czy język PL też zniknie? 4) Jak ustawić w 6630 mp3 jako dzwonek? Skopiowałem na mmc pliki, i ani przez profile, ani przez menadżera plików nie mogę ustawić tego co chcę na dzwonek. Mogę ustawić mp3 jako dzwonek, ale tylko wtedy kiedy prześle ją przez bluetooth i zostanie zapisana w folderze sounds. Czy mam coś z tel. czy to normalne? 5) Czy warto używać jakiegoś antwirusa na tel z symbianem? 6) I tak przy okazji. Szukam jakiegoś oprogramowania na symbiana. Możecie mi polecić jakieś darmowe programy, które warto mieć? 7) Czy warto instalować nowy soft? Mam wersję 4.03.38 RM-1. Chętnie zrobiłbym update, ale nie wiem czy przypadkiem ten program od nokii nie zainstaluje mi jakiegoś softu z vodafone. W każdym razie jeśli nowy soft jest wart instalacji to najwyżej pójdę do jakiegoś serwisu albo coś Znalazłem odpowiedzi na kilka moich pytań 2) Podobno się zasyfia 3) wpisałem *#7370# zrobił się reset i wszystko poszło ok 7) Zainstalowałem sobie soft Od nokii 6630 music edition i wszystko działa PL Musiałem zmienić wcześniej Product code (programem Nemesis Service Suite, a później zwykły NSU) dzięki czemu mam teraz nowy soft z oprogramowaniem do muzyki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 1 - porównaj czasy - rozładuj telefon do końca i ładuj jedną... rozładuj znowu i ładuj drugą 2 i 3 - tak 4 - musisz wrzucić mp3 do pamięci telefonu a nie do wewnętrznej (w tym przypadku mmc) 5 - właściwie jak chcesz ja nie korzystasz z neta itd to nie będziesz musiał 6 - wystarczy w google wpisać symbian naprawdę sporo tego będzie 7 - soft to soft, vodafone jak i inne sieci modyfikują go trochę pod siebie (obrazki, takie badziewia) jak sobie ściągniesz ze strony nokii to nie będziesz miał instalowanych żadnych gadżetów z vodafone, zresztą dobrze jest poczytać czy nowy soft jest stabilny itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...