tomek3232 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Więc tak uzbierałem trochę gotówki i postanowiłem zmienić kompa Myślałem nad takim zestawem Dysk Seagate Barracuda 7200.10; 250GB, 16MBcache,NCQ,RoHS - 303zł PALIT XpertVision Geforce 7900GS 256MB DDR3 (256bit), PCI-E - 644zł DVD RW PIONEER DVR-111D - 137zł Obudowa komputerowa Mode Com 400W - 193zł GOODRAM DDRII 1 GB PC667 - 390zł Intel Core 2 Duo E6300, 1.86GHz - 714zł Gigabyte 945P-S3 - 331zł Komputer będzie używany do wszystkiego gier, kodowanie firmów (to akurat nie jest pierwszo planowa rzecz no i chciałbym aby miał dobre oc Zestaw który złożyłem wyniósł mnie 2712zł czyli mam do wykorzystania jeszcze około 150zł i tutaj mam pytanie do was: Co jeszcze tutaj zmienić Wybrałem grafike Palit ponieważ Galaxy jest za drogi a ten Palit podobno nie jest taki zły i ma dobre oc Co sądzicie co mogę w tym zestawie zmienić lepsze pamięci a może płytę czy może ta obudowa z zasilaczem jest za słaba, a może chłodzenie boxowe jest za mało wydajne do oc? I czy oc do ok 3GHz na tym zestawie jest możliwe do osiągnięcia I jeszcze jedno komputer będę kupował na 100% w tym sklepie ponieważ jest blisko mnie i ceny są ok: http://softnet.mdi.pl/ Jeśli nie chcecie szukać w tym sklepie to podawajcie ceny z innych to sobie znajde w moim Edytowane 20 Listopada 2006 przez tomek3232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Spoko zestaw, ale zamiast tego Geforce'a zastanów sie moze na radkiem X1950Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 s3 ma chyba średnie oc może lepiej szarpnąć się i kupić ds3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Palit? feeeeeeeeeeeeeeeeee! ;P a ma marsjanków (galaxy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Weź obudowę bez zasilacza i jakiś dobry zasilacz, bo żadnych 3GHZ nie będzie.. :) Tylko wylecisz w powietrze. Edytowane 20 Listopada 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Więc jak jest z tym zasilaczem poradzi sobie czy lepiej zmienić na inny Jeśli tak to na jaki do 200zł z tej strony http://softnet.mdi.pl/cgi-bin/softnet/oferta_pr.pl?grupa=9 tylko niestety większość ciekawych zasilaczy jest niedostępna jeśli nie znajdziecie nic ciekawego to może może bym się dogadał i kupił obudowę i zasilacz gdzie indziej No i co z chłodzeniem czy boxowe będzie wystarczająco wydajne? Zastanawiam się czy GoodRamy nie będą się gryzły z gigabytem I czy płyta mi pozwoli na oc do ok 3GHz Wiem że może jestem trochę naiwny z tym oc do 3GHz bo mogę trafić na złą serie procka i klapa, ale bym chciał być na nie przygotowany i toroche się obawiam czy płyta sobie poradzi. Ze zmianą grafiki chyba nie ma szans ponieważ złotówek braknie :) Piszcie swoje opinie i propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) Szef GPS 400 albo GPS 450 z tych co tam sa, ewentualnie modecom MC-400 z czego chyba tylko mc jest tam dostepny od reki ;) Edytowane 21 Listopada 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Szef GPS 400 albo GPS 450 z tych co tam sa, ewentualnie modecom MC-400 z czego chyba tylko mc jest tam dostepny od reki ;)Nie lepiej dołożyć trochę $$ do lepszej mobo i niedość że fajnie wykręcisz na niej procka i pamięci to jeszcze wystarczy Ci na dłuzej i nie będziesz miał z nia problemów. S3 to badziew wiele ludzi ma z nią problemy,imo lepiej dołożyć do ds3 tak jak prawi kolega ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A czy ktoś się orientuje czy w obudowie którą wybrałem znajduje sie zasilacz ModeCom FELL czy ModeCom MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Modecomów MC nie dokładali do obudów, tylko Feele. Co i tak nie zmienia faktu że na rzadnym zasilaczu dołożonym do obudowy (chyba zę to obudowa od Chiefteca) sobie nie podkręcisz i lepiej od razu się za czymś lepszym rozejrzeć. Płyta główna - IMO lepiej dołożyć do DS3. Grafikę bierz od Galaxy - ten Palit mi brzydko pachnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 S3 na chipsecie 945 to zero oc. Coś bierz na chipsecie 965. Może p5b albo ds3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) No dobra a ta płyta by się nadawał do oc Foxconn 945P7AA link http://softnet.mdi.pl/cgi-bin/softnet/ofer...pl?towary=26694 Zasilacz chyba wezmę ten http://allegro.pl/item142676755_chieftec_g...x_450_wat_.html i jakąś tanią bude No i jakieś tanie chłodzenie ? Edytowane 21 Listopada 2006 przez tomek3232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jezu proponujemy ci dobre płyty a ty walisz nam jakims Foxconnem. Bierz albo Asusa, albo gigabyte DS3 albo Biostara TForce. Zasilacz w pożądku, ale niech ktoś się jeszcze na ten temat wypowie. Co do chłodzenia CPU, może AC Freezer 7 Pro lub Scythe Katana?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jasne tylko ze mnie nie stać na te płyty i kasy już więcej nie moge wydać Łatowo powiedzieć że zamiiast Plita wziąć Galaxy a zamiast Gigabyte S3 wsiąść DS3 A o tym Foxconnie ktoś się wypowiadał że osiąga nie takie złe FSB, więc chciałem się spytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal. Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 w cenie tego Foxconna jest biostar tforce ale raczej ciezko go dostac :(( moze mniejszy dysk i troszke tansza grafe i do proca dolozyc :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 s3 ma chyba średnie oc może lepiej szarpnąć się i kupić ds3 ee.. lepiej poczytac troche a nie gdybac. s3 od ds3 roznia jedynie kondziolki - wzmocnione na ds3 i zwykle na s3. Nie wplywa to znaczaco na potencjal o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 S3 na P965 a na i945P to drobna różnica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jak chcesz c2d i plyte s3 na chipsecie 945 to lepiej wez juz amd albo intela z serii D bo ten procek jest do oc a nie do siedzenia na 1,8GHz. Weź rozejrzyj się nad czymś na chipsecie 965. Karta może być. Zasilacz ten chieftec 450W dobry. Te goodramy zwykłe chyba nie są na micronach d9 (wydaje mi się, że pro są na d9). Dysk proponuje zaoszczędzić 50 zł i wziąć samusnga 200gb- chodzi ciszej, lecz troszkę mniejsza wydajność, a za tą kasę lepsza płytke. Bude bierz jakoś tanią i do tego właśnie ten chieftec. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 S3 na P965 a na i945P to drobna różnica... Drobna ;) Zapomnialem to zaznaczyc, oczywiscie chodzilo mi o wersje na 965. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jeśli chcesz mieć w miarę przyzwoite oc, to musisz zmienić płytę min. na tą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja bym tego Palita zostawił,ale płytę koniecznie trzeba zmienić, jeśli nie wiesz jaki zasilacz, pogadaj z ludkami z Zenfista, miła obsługa i fachowa, Ja wzialem taką zasiłkę http://zenfist.pl/pID/794.htm , ale jeszcze nie testowalem. Ogólnie zasilacze MC Feel nie cieszą się dobrą opinią. Na dysku mozna troche oszczędzić, zeby lepszą płytkę wyrwać, bo do dobrego OC to najtaniej wychodzi DS3, no chyba,ze ten Biostar,ale to jakaś "magiczna" plyta z tego co czytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 @ semprini1: z zasilaczem jednak za dobre Ci nie doradzili, bo w tej cenie można mieć lepsze konstrukcje. Wracając do tematu, to jeśli w obudowie siedzi FEEL, to trzeba by go zmienić na tego szefa z twojego linku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 lukmek a o jaką dokładnie ci chodziło płyte bo dałeś linka do sklepu a nie produktu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Proponuje taką konfiguracje: c2d e6300 p5b,ds3, albo ten biostar (dobry podobno, ale nie czytałem o nim.) grafa ten palit dysk samsung sp2004c ramy 2x512 pdp llk 667mhz (czy chcesz jedną kość?) dvd pioneer 111d buda jakaś do 100zł zasiłka chiefteca albo modecoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 jeżeli ktoś nie miał w rękach tego palita niech się lepiej nie odzywa - za tą cene trudno coś lepszego dostać. btw jak tylko wywale boxa z CPU wynik powinien trochę podskoczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...