sesq Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Mowa o DDR1, bo zdaje się że podrożał podczas wakacji, czy on w ogóle stanieje? ;F bo ja tu muszę sobie kupić a jest zbyt drogi :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Raczej nie stanieje. Podobna sytuacja byla z SDR gdy wypieral go DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 no kurde, co za bezsens. Wiedzieliscie, ze podrozeja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 no kurde, co za bezsens. Wiedzieliscie, ze podrozeja ? to bylo do przewidzenia, ale kto mogl przypuszczac ze az tak.... po nowym roku powinien troche potaniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 po nowym roku powinien troche potaniec.Z fusów wywróżyłeś? :D Może potanieje a może podrożeje, nigdy nie wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Z fusów wywróżyłeś? :D Może potanieje a może podrożeje, nigdy nie wiadomo ;) Nie z fusow ale z tego , ze skoncza sie swieta czyli czas prezentow i kupowania kompow. To dla tej branzy najlepszy okres i zawsze pod koniec roku drozeje. Przyklad : moje stare DVD Asusa kupilem na przelomie listopada/grudnia 2004 i dalem za nie 250 zl. W polowie stycznia bylo juz za 160. Ponadto to okres w ktorym serwisy glowne maja duze obroty bo jest duza sprzedaz i obrot towarowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Nie z fusow ale z tego , ze skoncza sie swieta czyli czas prezentow i kupowania kompow. To dla tej branzy najlepszy okres i zawsze pod koniec roku drozeje. Przyklad : moje stare DVD Asusa kupilem na przelomie listopada/grudnia 2004 i dalem za nie 250 zl. W polowie stycznia bylo juz za 160. Ponadto to okres w ktorym serwisy glowne maja duze obroty bo jest duza sprzedaz i obrot towarowy.Pamięci tak "dziwnie" tanieją że nie zdziwię się jeśli po świętach będą więcej kosztować :lol: ps. 24 czerwca 2005r kupiłem 1GB Kingston DDR 400 za 369 zł, teraz po upływie niemal półtora roku ta sama pamięć kosztuje 389 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 pójdą w góre :) to całkiem logiczne, nikt nie będzie produkował ddr 1 skoro już sie nie robi nowcych platform pod nie,a wiara jeszcze będzie kupowała, to ze po nowym roku troche w dół to tez mozliwe, ale niewiele, zaczną drozec za pół roku-rok :) ale ze mnie ekonomista :) ale dawniej to tak bywało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 jedyna opcja to uzywane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Nie z fusow ale z tego , ze skoncza sie swieta czyli czas prezentow i kupowania kompow. To dla tej branzy najlepszy okres i zawsze pod koniec roku drozeje. Przyklad : moje stare DVD Asusa kupilem na przelomie listopada/grudnia 2004 i dalem za nie 250 zl. W polowie stycznia bylo juz za 160. Ponadto to okres w ktorym serwisy glowne maja duze obroty bo jest duza sprzedaz i obrot towarowy.Nie porównuj pamięci z DVD b to 2 różne historie, pamięci zazwyczaj zachowują się nieprzewidywalnie jeśli chodzi o ceny, wiesz, dla przykładu nagrywara DVD rok temu kosztowała sporo więcej niż dziś a pamięci sporo mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Reasumujac. Duzych obnizek cen DDR1 nie bedzie...przynajmniej przez 2-3 lata, pozniej spadna bo nikt nie bedzie chcial kupowac. Jak kupowac to teraz lub po swietach, może być wtedy obniżka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 No i dobrze, to bedzie motywowalo ludzie do przechodzenia na ddr2. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ta zwlaszcza ze ddr3 na horyzoncie ; } PS. jak cos to mam 512ddr kingstoa i 256ddr no name na sprzedaz;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Z fusów wywróżyłeś? :D Może potanieje a może podrożeje, nigdy nie wiadomo ;) e tam, pewne potanieje, zawse troche tanieje po swietach..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 nie liczyłbym na dużą obniżkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A ja wam powiadam, że koniec stycznia - początek kwietnia, zawsze były tanie pamięci. Ceny muszą spaść, już od kilku lat tak jest. W tamtym roku 512 DDR 400 MHz Kingstone'a w lutym kosztowała ~120 zł, a teraz ok 200 zł. A ja wręcz przeciwnie, powiadam wam, że obniżka będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ta zwlaszcza ze ddr3 na horyzoncie ; } PS. jak cos to mam 512ddr kingstoa i 256ddr no name na sprzedaz;D A kiedy wyjdą ddr3 wie ktoś,szukam wróżki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A ja wam powiadam, że koniec stycznia - początek kwietnia, zawsze były tanie pamięci. Ceny muszą spaść, już od kilku lat tak jest. W tamtym roku 512 DDR 400 MHz Kingstone'a w lutym kosztowała ~120 zł, a teraz ok 200 zł. A ja wręcz przeciwnie, powiadam wam, że obniżka będzie. w pelni sie zgadzam, ale teraz jest pewne ALE. ddr1 wychodza z produkcji, wiec nie wiadomo jak zachowa sie rynek, jezli popty bedzie niewielki to ceny spadna, ale jak ludzie dalej beda skladac kompy na ddr1 to moze sie okazac ze ddr1 wcale nie potanieja.... ale imo potanieja mimo wszytko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ekonomiści :lol: Ja za to pamiętam sytuacje (dość dawno 4 albo 5 lat temu) kiedy na końcu listopada ceny pamięci spadły niemalże o połowe, cena utrzymywała się do połowy grudnia a potem zaczęły spowrotem powoli drożeć... więc wg. mnie nie da rady nic przewidzieć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 ja tak saobie patrze i memki ddr2 faktycznie znowu tanieja.. Już za ok 170 mozna kupić w sklepach twinmosy , za ok 200 kingstony... bo wreszcie ceny robią sie w maire sensowne znowu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Jak ceny ddr1 spadną do poziomu 512 za ~150zł (co się za szybko nie stanie) to wymienie tylko płytę i będzie git. Jak ddr2 jeszcze troche stanieją to chyba szykuje mi sie zmiana platformy :/. Póki co się tym nie zastanawiam bo mam troche innych wydatków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 jak ceny się nie utrzymają to tylko zmiana na ddr2 (ile można jechać na 512 ramu :mur: ).... weźcie te cany to jakaś paranoja w lutym sprzedałem goodrama 512 za 110 a teraz to samo za 200? tak samo jak z sdr, można było się spodziewać ale że tak szybko? no bez przesady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 SDR tez pare zł kosztuja a jakie wiekowe :) Tak samo 266/333 juz tyle czasu a cena nadal mila dla oka z $$! :) Mialem zmienic na 2x1gb - ale widze ze nie ma zbytniego sensu przemorduje sie jeszcze i najwyzej na ddr2 zmeinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 jak ceny się nie utrzymają to tylko zmiana na ddr2 (ile można jechać na 512 ramu :mur: ).... weźcie te cany to jakaś paranoja w lutym sprzedałem goodrama 512 za 110 a teraz to samo za 200? tak samo jak z sdr, można było się spodziewać ale że tak szybko? no bez przesady...Nie Ty jeden miales takie przygody ;] chyba jedynie ceny pamieci tak skacza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Trochę za bardzo przeżywacie... Pamiętacie może, jak w 2000 w lipcu 128MB ramca kosztowało trochę ponad 300zł, a 4 miesiące później ciężko za tą kasę było 32MB kupić? A parę gier potrzebowało minimum 96MB do sensownego grania... To były czasy... :D Edytowane 5 Grudnia 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Trochę za bardzo przeżywacie... Pamiętacie może, jak w 2000 w lipcu 128MB ramca kosztowało trochę ponad 300zł, a 4 miesiące później ciężko za tą kasę było 32MB kupić? A parę gier potrzebowało minimum 96MB do sensownego grania... To były czasy... :D zdaje się pamięc podrożała wtedy po trzęsieniu ziemi na tajwanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 czy dzis wiadomo dokladniej kiedy potanieje DDR1 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Wiadomo tylko tyle że albo kiedyś albo nigdy ;) Pozatym odsyłam do posta nr 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) czy dzis wiadomo dokladniej kiedy potanieje DDR1 ? :)Ddr1 już od jakiegoś czasu jest bardzo tani. Edytowane 29 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 A ja wam powiadam, że koniec stycznia - początek kwietnia, zawsze były tanie pamięci. Ceny muszą spaść, już od kilku lat tak jest. W tamtym roku 512 DDR 400 MHz Kingstone'a w lutym kosztowała ~120 zł, a teraz ok 200 zł. A ja wręcz przeciwnie, powiadam wam, że obniżka będzie. I miałem rację. Za 150 zł można już kupić DDR Goodrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...