kenfollet Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Więc... Nasze koło geografów planuje wyrobić 100 koszulek z logiem i napisem. W zakładzie poligraficznym. Jednak tam wymagany jest projekt w Corelu (chodzi o ty by grafika była wektorowa). Jeżeli projekt nie jest w Corelu to dopłata 100 zł za pracę grafika. I tu pojawia się moja prośba. Ponieważ, jak mnie poinformowano, praca takiego grafika polega na kliknięciu polecenia "importuj z pliku JPG" mam prośbę do kogoś z corelem. Wysłałbym mu mój projekt koszulki w Photo shopie (jpg) a ktoś z bożą pomocą przerobiłby go na plik Corela i odesłałby mi go mailem. Z góry dziękuję za pomoc kogoś kto jest w stanie zrozumieć, że dla takich kółek jak nasze 100 zł to poważne pieniądze. Jeżeli ktoś zna jakiś program, który pozwoli mi przerobić plik JPG na plik corela to bardzo proszę o nazwę wtedy odwalę robotę sam:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 To źle Cię poinformowano. 100zł to niedużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Chodzi dokładnnie o odrysowanie twojego dzieła z bitmapy na wektorówkę, czy tylko i wklejenie jpga do pliku cdr? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jeżeli ktoś zna jakiś program, który pozwoli mi przerobić plik JPG na plik corela to bardzo proszę o nazwę wtedy odwalę robotę sam:]Niech no pomysle... Już wiem, ten program to pewnie Corel.... :lol: http://www.corel.com/servlet/Satellite?c=C...ame=uk%2FLayout Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Więc... Nasze koło geografów planuje wyrobić 100 koszulek z logiem i napisem. W zakładzie poligraficznym. Jednak tam wymagany jest projekt w Corelu (chodzi o ty by grafika była wektorowa). Jeżeli projekt nie jest w Corelu to dopłata 100 zł za pracę grafika. I tu pojawia się moja prośba. Ponieważ, jak mnie poinformowano, praca takiego grafika polega na kliknięciu polecenia "importuj z pliku JPG" mam prośbę do kogoś z corelem. Wysłałbym mu mój projekt koszulki w Photo shopie (jpg) a ktoś z bożą pomocą przerobiłby go na plik Corela i odesłałby mi go mailem. Z góry dziękuję za pomoc kogoś kto jest w stanie zrozumieć, że dla takich kółek jak nasze 100 zł to poważne pieniądze. Jeżeli ktoś zna jakiś program, który pozwoli mi przerobić plik JPG na plik corela to bardzo proszę o nazwę wtedy odwalę robotę sam:] Taaaaa. A odrysowanie nadruku na koszulce w wektorach to już sam Corel zrobi no nie? :? Aby "przerobic" jak Ty to nazywasz plik JPG na CDR nie wystarczy zwyczajnie zaimportować JPGa. Jasne pierwszym krokiem jest zaimportowanie. Następnie mozolnie kreska po kresce "odrysowujesz" logo/projekt/wzor, aby składał się z krzywych. W zależności jakie macie logo/projekt zależy praca. Jeśli logiem jest kółeczko a w nim kwadracik to rzeczywiście żadna trudność :lol: :lol: Ale jeśli np. zając kicający na łące ;) to już nie tak prosto. Zajmie to wtedy z 2 h zapewne. A Ty bys chciał aby grafik wziął za to 20 zł?? Ja bym mógł Ci przerobic ale na pewno nie za darmo ;) Bo widzisz chcesz się wykpić małym kosztem. Najlepiej niech ktoś odwali robote bo nie damy frajerom w drukarni 100 zeta :? A bys napisał że ktoś kto to zrobi dostanie na pół litra i było by ok :) (bo patrząc z kolei z drugiej strony 20 zeta nie powinno być dla jakiegoś tam kółka AŻ TAK WIELKIM kosztem prawda? :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Jeśli logiem jest kółeczko a w nim kwadracik to rzeczywiście żadna trudność Ale jeśli np. zając kicający na łące to już nie tak prosto. Zajmie to wtedy z 2 h zapewne. To klikniecie "auto trace" naprawde trwa az 2h? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Jin*: oj cicho. Daj koledze uczciwie zarobic na flaszke. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Jacek - pomyliles kolejnosc : z * :blurp: kenfollet - wklej to logo jak mozesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 kenfollet - wklej to logo jak mozesz niom, wklej, wszyscy zobacza to piekne dzielo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Poważnie wklej to logo, jak je zobaczę to Ci powiem czy je zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam ponownie:) Wielkie dzięki, że ktoś zainteresował się moim problem. Sprawę udało mi się na szczęście rozwiązać przez zmianę drukarni na tańszą i mającą w cenie pracę grafika. Jeżeli swoją niewiedzą na temat grafiki uraziłem jakiegoś uczciwego grafika, który ciężko pracuje by zarobić na chleb dla rodziny to szczerze przepraszam. Jeszcze raz dzięki za zaoferowaną pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...