Skocz do zawartości
kenfollet

Prośba O Pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Więc... Nasze koło geografów planuje wyrobić 100 koszulek z logiem i napisem. W zakładzie poligraficznym. Jednak tam wymagany jest projekt w Corelu (chodzi o ty by grafika była wektorowa). Jeżeli projekt nie jest w Corelu to dopłata 100 zł za pracę grafika. I tu pojawia się moja prośba. Ponieważ, jak mnie poinformowano, praca takiego grafika polega na kliknięciu polecenia "importuj z pliku JPG" mam prośbę do kogoś z corelem. Wysłałbym mu mój projekt koszulki w Photo shopie (jpg) a ktoś z bożą pomocą przerobiłby go na plik Corela i odesłałby mi go mailem. Z góry dziękuję za pomoc kogoś kto jest w stanie zrozumieć, że dla takich kółek jak nasze 100 zł to poważne pieniądze.

Jeżeli ktoś zna jakiś program, który pozwoli mi przerobić plik JPG na plik corela to bardzo proszę o nazwę wtedy odwalę robotę sam:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś zna jakiś program, który pozwoli mi przerobić plik JPG na plik corela to bardzo proszę o nazwę wtedy odwalę robotę sam:]

Niech no pomysle... Już wiem, ten program to pewnie Corel.... :lol:

http://www.corel.com/servlet/Satellite?c=C...ame=uk%2FLayout

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc... Nasze koło geografów planuje wyrobić 100 koszulek z logiem i napisem. W zakładzie poligraficznym. Jednak tam wymagany jest projekt w Corelu (chodzi o ty by grafika była wektorowa). Jeżeli projekt nie jest w Corelu to dopłata 100 zł za pracę grafika. I tu pojawia się moja prośba. Ponieważ, jak mnie poinformowano, praca takiego grafika polega na kliknięciu polecenia "importuj z pliku JPG" mam prośbę do kogoś z corelem. Wysłałbym mu mój projekt koszulki w Photo shopie (jpg) a ktoś z bożą pomocą przerobiłby go na plik Corela i odesłałby mi go mailem. Z góry dziękuję za pomoc kogoś kto jest w stanie zrozumieć, że dla takich kółek jak nasze 100 zł to poważne pieniądze.

Taaaaa. A odrysowanie nadruku na koszulce w wektorach to już sam Corel zrobi no nie? :?

Aby "przerobic" jak Ty to nazywasz plik JPG na CDR nie wystarczy zwyczajnie zaimportować JPGa. Jasne pierwszym krokiem jest zaimportowanie. Następnie mozolnie kreska po kresce "odrysowujesz" logo/projekt/wzor, aby składał się z krzywych. W zależności jakie macie logo/projekt zależy praca. Jeśli logiem jest kółeczko a w nim kwadracik to rzeczywiście żadna trudność :lol: :lol: Ale jeśli np. zając kicający na łące ;) to już nie tak prosto. Zajmie to wtedy z 2 h zapewne. A Ty bys chciał aby grafik wziął za to 20 zł??

Ja bym mógł Ci przerobic ale na pewno nie za darmo ;) Bo widzisz chcesz się wykpić małym kosztem. Najlepiej niech ktoś odwali robote bo nie damy frajerom w drukarni 100 zeta :? A bys napisał że ktoś kto to zrobi dostanie na pół litra i było by ok :) (bo patrząc z kolei z drugiej strony 20 zeta nie powinno być dla jakiegoś tam kółka AŻ TAK WIELKIM kosztem prawda? :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli logiem jest kółeczko a w nim kwadracik to rzeczywiście żadna trudność Ale jeśli np. zając kicający na łące to już nie tak prosto. Zajmie to wtedy z 2 h zapewne.

To klikniecie "auto trace" naprawde trwa az 2h?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie:) Wielkie dzięki, że ktoś zainteresował się moim problem. Sprawę udało mi się na szczęście rozwiązać przez zmianę drukarni na tańszą i mającą w cenie pracę grafika.

Jeżeli swoją niewiedzą na temat grafiki uraziłem jakiegoś uczciwego grafika, który ciężko pracuje by zarobić na chleb dla rodziny to szczerze przepraszam.

Jeszcze raz dzięki za zaoferowaną pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi