Skocz do zawartości
boris_dime

Zasysająca Pompka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję zakupić cichą i wydajną pompkę do układu na razie z 2 bloczkami, ale docelowo będzie 6.

I nie byłoby problemu gdyby nie to, że chcę żeby pompka zasysała wodę z reza, który będzie znajdował się 10cm pod nią, a z tego co widzę to wszystkie pompki są albo inline albo zatapialne. W związku z czym potrzebuję żeby mi ktoś doradził taką która spełniała by moje wymagania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mogę dać zdjęcia, bo układ jest w trakcie tworzenia, chodzi o to że komputer będzie stał na takim jakby małym akwarium, a ono będzie robiło za reza, nie chce pakować tam pompki do środka bo będzie wyglądało mało estetycznie. Chciałem dać pompkę do obudowy kompa i żeby ciągnęła wodę przez rurkę z dołu owego akwarium...

zdjęcie dam jak to wszystko skończe, a do tego potrzebuję owej pompki...

Edytowane przez boris_dime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mogę dać zdjęcia, bo układ jest w trakcie tworzenia, chodzi o to że komputer będzie stał na takim jakby małym akwarium, a ono będzie robiło za reza, nie chce pakować tam pompki do środka bo będzie wyglądało mało estetycznie. Chciałem dać pompkę do obudowy kompa i żeby ciągnęła wodę przez rurkę z dołu owego akwarium...

zdjęcie dam jak to wszystko skończe, a do tego potrzebuję owej pompki...

Też kiedyś tak chciałem zrobić ale uznałem że to niepraktyczne i w ogóle wywaliłem reza i mam teraz inline z AirTrapem i nie narzekam. Tobie radzę zrobić to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma mowy o kompromisach :)

potrzebuję mocnej, cichej i potrafiącej tak zassać wodę pompki

najlepiej jakby mieściła się w 300zł, ale może być każda inna propozycja...

no to jak mówiłem, atman 305 powinien być dobry, nie wiem jak zachowałaby się cwu czy co, nigdy takiej nie miałem. Niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazda pompa da rade, jezeli najpierw odpowietrzysz uklad. jezli chcesz zeby pompa zassala powietrze oi pociagnela wode z reza to nie ma mowy, chyba ze uzyjesz pompe z filtrow do wody np (mam taka jedna na 12v, ale robi 6-7 bar na wyjsciu wiec podziekuje :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe

dobra problem chyba rozwiązany, tak przeprojektowałem reza że da rade utopić tam pompkę tak żeby nie było jej widać.

Zrobienie go zlecę chyba jakiejś firmie akwarystycznej, nie chce się z tym tak pałować, jak msn...

Swoją drogą zamiast tylko złożyć wc coraz bardziej mam ochotę znowu zmodować całą budę, gdyż znudziła mi się po 2 latach od poprzedniego moda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi