boris_dime Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam, potrzebuję zakupić cichą i wydajną pompkę do układu na razie z 2 bloczkami, ale docelowo będzie 6. I nie byłoby problemu gdyby nie to, że chcę żeby pompka zasysała wodę z reza, który będzie znajdował się 10cm pod nią, a z tego co widzę to wszystkie pompki są albo inline albo zatapialne. W związku z czym potrzebuję żeby mi ktoś doradził taką która spełniała by moje wymagania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ja bym spróbował z atmanem 305 inline, możesz dać jakieś zdjęcia? może dałby się coś przebudować żeby nie było takich komplikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris_dime Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) nie mogę dać zdjęcia, bo układ jest w trakcie tworzenia, chodzi o to że komputer będzie stał na takim jakby małym akwarium, a ono będzie robiło za reza, nie chce pakować tam pompki do środka bo będzie wyglądało mało estetycznie. Chciałem dać pompkę do obudowy kompa i żeby ciągnęła wodę przez rurkę z dołu owego akwarium... zdjęcie dam jak to wszystko skończe, a do tego potrzebuję owej pompki... Edytowane 22 Listopada 2006 przez boris_dime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Każda akwariówka in-line powinna dać radę. Ja tak podłączałem CPC i nie było problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 nie mogę dać zdjęcia, bo układ jest w trakcie tworzenia, chodzi o to że komputer będzie stał na takim jakby małym akwarium, a ono będzie robiło za reza, nie chce pakować tam pompki do środka bo będzie wyglądało mało estetycznie. Chciałem dać pompkę do obudowy kompa i żeby ciągnęła wodę przez rurkę z dołu owego akwarium... zdjęcie dam jak to wszystko skończe, a do tego potrzebuję owej pompki... Też kiedyś tak chciałem zrobić ale uznałem że to niepraktyczne i w ogóle wywaliłem reza i mam teraz inline z AirTrapem i nie narzekam. Tobie radzę zrobić to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris_dime Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 nie ma mowy o kompromisach :) potrzebuję mocnej, cichej i potrafiącej tak zassać wodę pompki najlepiej jakby mieściła się w 300zł, ale może być każda inna propozycja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 nie ma mowy o kompromisach :) potrzebuję mocnej, cichej i potrafiącej tak zassać wodę pompki najlepiej jakby mieściła się w 300zł, ale może być każda inna propozycja... no to jak mówiłem, atman 305 powinien być dobry, nie wiem jak zachowałaby się cwu czy co, nigdy takiej nie miałem. Niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Co do zasysania to cwu nie jest dobre, te pompy sie montuje raczej w pozycjach w ktorych z reza spada woda do pompy. Chociaz jakby bylo w ukladzie zamknietym ciezko powiedziec - mysle ze by dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 kazda pompa da rade, jezeli najpierw odpowietrzysz uklad. jezli chcesz zeby pompa zassala powietrze oi pociagnela wode z reza to nie ma mowy, chyba ze uzyjesz pompe z filtrow do wody np (mam taka jedna na 12v, ale robi 6-7 bar na wyjsciu wiec podziekuje :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boris_dime Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 hehehe dobra problem chyba rozwiązany, tak przeprojektowałem reza że da rade utopić tam pompkę tak żeby nie było jej widać. Zrobienie go zlecę chyba jakiejś firmie akwarystycznej, nie chce się z tym tak pałować, jak msn... Swoją drogą zamiast tylko złożyć wc coraz bardziej mam ochotę znowu zmodować całą budę, gdyż znudziła mi się po 2 latach od poprzedniego moda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...