mochu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 posiadam karte Sb Live! 1024 i właczając EAX w Unreal 2 fps spada z 29 do 20 ( testowalem statycznie przy jednej skomplikowanej scenie wlaczaja i wylaczajac EAX) czy ktos moze odpowiedeziec jak sprawa wyglada z Augidy i innymi kartami, bo z mojego live'a nie jestem zadowolony. Testowalem oczywiscie przy wszystkich 32 kanal dzwieku aktywnych. Dotychczas spadek wydajnosci wynikajacy z eaxa był minalny 2-5% a to co sie dzieje teraz :(. Myślaśem ze karta sprzętowo wszystko oblicza a tu okazuje sie ze robi to CPU, nie wiem na co 1,5 roku temu wydalem kase. Temu kto mysli na zmiana karty nie polecam starego Live'a. Z moich obseracji wynika ze podobna sprawa ma sie z grą MAFIA. :( 512 DDR,GF4 TI4200,athlon 2100+,GA-7VAX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Nie to forum - jest przeciez forum GRY - a tak w temacie U2 i U2003 obsluguja EAX Advanced HD z serii kart Audigy i Audigy2 i te karty sa rekomendowane przez tworcow gry z drudiej strony u mnie nie ma tak drastycznego spadku wydajnosci po wlaczeniu EAX w UT2003 (w u2 jeszcze nie gralem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mochu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 wiem ze jest forum gry ale ja tutaj poddalem testowi karte muzyczną czyli sprzęt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Jaki OS bo stery do Live'a pod win98se to staroc i pozostawiaja wiele do zyczenia. A jak XPek to nie mam pojecia czym to jest spowodowane. A zeby bylo weselej jak wlacze EAX w Hitmanie2 (tez obsluguje EAX Advanced HD) to nie dosc ze FPS drastycznie spada to jeszcze dzwiek jest przesterowany koszmar i to pod 9x jak i pod XP. Lecz nie zaobserwowalem tego zjawiska w UT2003. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mochu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 winda Xp stery od creative'a datowane na 2002-03-18 pod ut2003 spadek nie jest az tak drastyczny pod Unreal 2 wybralem specjalnie scene gdzie jes skomplikowana grafa i na około strzelają blyskawice i słychac ładny pogłos. Spadek fps jest tu kolosalny i zastanawia czy w ogole jest jakis porzytek z Live'a. Chcialbym własnie sie dowiedziec jak sprawa wyglada na innych kartach czy urzycie CPU jest tez tak wysokie. W sieci nie ma takich testów, juz szukalem. Sa tylko na starym Q3 a tam spadek fps to 2% z EAX. Mnieman za na Augidy jest tez 2% a nie 33%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 eee tam a ja mam Soundblstera 128:))))) stary ale jary:) przynajmniej lepszy od AC97 w plycie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 no ja tez mam ten problem w U2 i UT2003 jak wlacze EAX to masakra z FPS'ami sie robi ,ale w sumie wylaczylem to bo i tak mam glosniki 2.1 wiec po co to a poglosy no trudno gram bez nich , jednak w innych grach nie ma takiego spadku wydajnosci moze wina jest taka ze U2 jest napisany pod audigy i live nie wyrabia pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wina jest kary dzwiękowej ponieważ nie obsługuje eax'a sprzetowo co bardzo obciąża procka i to jest powód tego że gierki gubią klatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 A jak sie ma sprawa z Sound Stormem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ja jak wlaczalem eax w mafii (AC'97) to ilosc klatek zawsze spadala do 1 !!! Dziwne co nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Hmmm co do soundstorma w ut2003 jest tak: (wybrana statyczna scena) 1. Software 52fps 2. Hardware3d 49fps (na Live! spadalo o ponad 10FPS LOL) 3. Hardware3d+EAX 47FPS (na LIVE! lepiej nie mowic) A najlepsze jest to ze duzej roznicy pomiedzy tymi trybami nie zauwazylem. Mam w zakladce wlaczone Dolby Surround i jest git. A co sie tyczy U2 to porazka. Zreszta juz czytalem na forum U2 ,ze bardzo duzo ludzi ma problemy z dzwiekiem pod ta gra. u mnie jak sie wlaczy EAX to wydajnosc spada o 50%!!!! ups!! Ja nie wiem jak oni to robia .Pamietacie starego dobrego Half-Life. Tam nie bylo takich problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Na Audigy też spada wydajność tak jak na twoim Live. Niestety ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 nei ma jka stary dobry sound blaster 128... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 U mnie takze - cos nie dopracowali (znów) tego Unreala. Lepiej już wyłączyć EAX bo różnica mała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ja mam live'a 5.1 i tez spada a to dla tego ze creativ to gowno nie firma i ten caly eax jest robiony full soft na audigy 1 tez tak jest (bo to tylko wyciagniecie kasy przez CL) dopiero na A2 jest lepiej ale i tak sprzedaje to zlom i juz za tydzin ze stanow doleci karta Santa Cruz ktora szmelc creativa zjada na sniadanie Niestety panowie z taka jest prawda i nie krzyczcie na mnie tylko na ''specow'' z CL Kiedys na forum byl taki temat i jeden kolega strasznie jechal na creativa(nie pamietam xywy) i wszyscy mu gadali ze on jest glupi ale teraz wychodzi na to ze ten koles na prawde znal sie na rzeczy a co niektorzy co tak ostro bronili live'a teraz zachwycaja sie dzwiekiem na nforce 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Soundstorm obciaza zdecydowanie mniej sys. niz SBLive (znam z autopsji!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 niestety u mnie tez na audigy spada ilosc fps ale po co sie tym martwic paroma fps.i tak do plynnego grania wystarczy 25 fps a dzwiek poprostu zwala z nog Audigy POWER :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A na mojej SB AWE32 nie ma problemow... ...gdyz nie ma EAXA :D Dobry dzwiek Creativa skonczyl sie wraz ze smiercia ISA... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 A na mojej SB AWE32 nie ma problemow... ...gdyz nie ma EAXA :D Dobry dzwiek Creativa skonczyl sie wraz ze smiercia ISA... dobry dzwiek dopiero sie zaczyna a nie sie skonczyl posluchaj sobie audigy 2 to swoja dzwiekowke do kosza wywalisz juz nie chodzi o sama jakosc jest najnowsza funkcja:gdy sluchasz mp3 to ci graja z jednakowa glosnoscia ona posiada jeszcze wiecej fajnych i co najwazniejsze przydatnych funkcji jedeyny minus to ze duzo kosztuje (jak narazie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 No ja jestem tylko ciekawy tych nowych dzwiekowek od VIA(Envy24t). Cos im sie wydaje ,ze Creative zacznie sie wkoncu starac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...