Skocz do zawartości
raki

Co padło...???? POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No gram sobie dzisiaj w mafie, wszystko ładnie pięknie ostatnia misja i tu nagle ciach... wszysto sie wyłączyło łącznie z wieżą podłączoną za głośniczki... Zasilacz jest sprawny bo sprawdziłe, i kumpla...

Więc co mogło paść...???? :twisted: :twisted: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jak z tą wieżą? całkiem sie wyłączyła i nie działa?

2. czy przypadkiem komp + wieża nie są na jednej listwie zasilającej?

3. jeśli oba pierwsze mają odpowiedź NIE to obstawiałbym mobo skoro zasiłka sprawna

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za mobo? w sigu nie pisze

a zresztą , niezależnie od tego jeśli zasiłka sprawna :

- wyjmij wszystko oprócz procka ,i pamiątek

- spróbuj odpalić kompa - jak beeper się odezwie - znaczy mobo ok

- jak nie , spróbuj tak samo bez pamiątek - reakcja mobo jak wyżej

- jak w obu wypadkach zima , wsadź jakikolwiek inny procek i zrób to co wcześniej

- jak nadal zima , to mobo nie żyje

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mobo daje jakies sygnały (pikpikpik)??

jak nie to mozliwe ze elektrownia miala skoki napiecia(tak jak u mnie) i ci poszło mobo.(a w najgorszym wypadku mogly pojsc PCI,VGA,CD-ROM,DYSK,RAM itp. u mnie poszedl do piachu soltek,duren,geforce,cdek,zasilek:(((((((((((zajebie kutasuff z elektrownii!!!!!!!!!!!!!!!!!!:()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak pro-forma : masz 100% pewności , że w przedłużaczu jest prąd na tym gniazdku , gdzie komp podłączony? mogły ci się styki nadpalić , nie przewodzą i komp nie ma prądu - w tym momencie doopa zbita : przedłużacz na śmietnik :mrgreen:

niektóre przedłużacze są tak za...biste , że telewizor+satelita+magnetowid+mała lampka + swąd plastiku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoki z napięcia z elektrowni... ale radio w kuchni chodziło bez przerwy...

a jeżeli by tak było to uznają gwarancje?? i co powiedziecć zeby uznali???

mobo nie daje sygnałów żadnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoki z napięcia z elektrowni... ale radio w kuchni chodziło bez przerwy...

a jeżeli by tak było to uznają gwarancje?? i co powiedziecć zeby uznali???

mobo nie daje sygnałów żadnych

NIE UZNAJĄ!

nie podlegają gwarancji skutki zdarzeń losowych (wyładowania typu burza , przepięcia sieci itp) są od tego listwy zabezpieczające np.ACAR albo UPS-y

najlepiej nic nie mów - działało i nie działa

pozdro

spadam do domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jezeli chcesz sie udac do elektrowni po pieniadze to zycze powodzenia.

ja oczywiscie zglosilem elektrowni ze byl skok napieca i ze kompa mi rozjebalo a w kontakcie to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a tak jeblo ze chuuj ale nic. PO kilku miechach dali odpowiedz ze kieruja sprawe do ich ubezpieczyciela.po dwuch miechach dostalem odpowiedz ze to nie moglo sie stac i kasy nie wyplaca.

dzwonie do ubezpieczenia a goscie mowia ze to sie nie moglo stac(A GOSCIOM DALEM EKSPERTYZE ZE SKLEPU W KTORYM KUPOWALEM KOMPA ZE TO ICH WINA) gosc twierdzi ze to niemolziwe i ciach!JJJJJJJJJJJJ <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>!!!! i musze siedziec na kompie brata:((choc w cale nie taki zły:~)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jezeli chcesz sie udac do elektrowni po pieniadze to zycze powodzenia.

ja oczywiscie zglosilem elektrowni ze byl skok napieca i ze kompa mi rozjebalo a w kontakcie to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a tak jeblo ze chuuj ale nic. PO kilku miechach dali odpowiedz ze kieruja sprawe do ich ubezpieczyciela.po dwuch miechach dostalem odpowiedz ze to nie moglo sie stac i kasy nie wyplaca.

dzwonie do ubezpieczenia a goscie mowia ze to sie nie moglo stac(A GOSCIOM DALEM EKSPERTYZE ZE SKLEPU W KTORYM KUPOWALEM KOMPA ZE TO ICH WINA) gosc twierdzi ze to niemolziwe i ciach!JJJJJJJJJJJJ <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>!!!! i musze siedziec na kompie brata:((choc w cale nie taki zły:~)a jezeli chcesz sie udac do elektrowni po pieniadze to zycze powodzenia.

dzwonie do ubezpieczenia a goscie mowia ze to sie nie moglo stac(A GOSCIOM DALEM EKSPERTYZE ZE SKLEPU W KTORYM KUPOWALEM KOMPA ZE TO ICH WINA) gosc twierdzi ze to niemolziwe i ciach!JJJJJJJJJJJJ <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>!!!! i musze siedziec na kompie brata:((choc w cale nie taki zły:~)a jezeli chcesz sie udac do elektrowni po pieniadze to zycze powodzenia.

dzwonie do ubezpieczenia a goscie mowia ze to sie nie moglo stac(A GOSCIOM DALEM EKSPERTYZE ZE SKLEPU W KTORYM KUPOWALEM KOMPA ZE TO ICH WINA) gosc twierdzi ze to niemolziwe i ciach!JJJJJJJJJJJJ <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>A <span style="color:red;">[ciach!]</span>!!!! i musze siedziec na kompie brata:((choc w cale nie taki zły:~)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...