MaZZeo Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Nauczka dla tych, którzy zakupuja rzeczy od razu po premierze :lol2: Ale z drugiej strony nie ma co sie smiać, żałosne jest to że porządna firma wydaje niedopracowany produkt <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Razer powinien zatrudnić lepszych programistów i testerów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 pwlj: (18:19) napisz na ppc w temacie o darthvaderze, że mój egzemplarz razera jednak ma akcelerację natywną, ale bardzo małą pwlj: (18:19) [wychodzi tak ok 1cm prawie zawsze przy szybkim ruchu ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) To tez ciekawe: Razer DeathAdder no longer available Edytowane 23 Stycznia 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Według wszelkich informacji i spekulacji nie wyrabiają z produkcją i tyle w Polsce jeszcze są resztki bo u nas 240 zł to pokaźna cześć pensji ale dla USA i GER to drobniaki w kieszeni wiec wszyscy ja rozdrapali ! Nie ma dostaw wiec moim zdaniem logicznym działaniem tłumów będzie szukanie sensacji ! Mam ja w domu i wszystko z nią ok ! Jest mała akceleracja dodatnia ale to kwestia nowego sterownika lub biosu myszki ! Moje prywatne zdanie oczywiście! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Według wszelkich informacji i spekulacji nie wyrabiają z produkcją i tyle w Polsce jeszcze są resztki bo u nas 240 zł to pokaźna cześć pensji ale dla USA i GER to drobniaki w kieszeni wiec wszyscy ja rozdrapali ! Nie ma dostaw wiec moim zdaniem logicznym działaniem tłumów będzie szukanie sensacji ! Mam ja w domu i wszystko z nią ok ! Jest mała akceleracja dodatnia ale to kwestia nowego sterownika lub biosu myszki ! Moje prywatne zdanie oczywiście! w 100% się zgadzam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Moj DA jest zaje*****, Nie wiem jak ja moglem wczesniej miec myszke kulkowa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 w 100% się zgadzam :-Pz tym że nowy bios czy z tym że to prywatne zdanie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) z tym że nowy bios czy z tym że to prywatne zdanie? :D z tym, że fw i stery naprawią dziurawego Deathaddera :D (mam nadzieję) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 poprawią ... copperhead na początku też był ostro zabugowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Wszystko od razera było do bani na początku :D Jeszcze dzisiaj ukaże się na overclock.pl moja recenzja tej myszy... Edytowane 24 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Hmmm nadal nie ma recki :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 kurczę, jest poślizg i nie wiem... dzisiaj chyba nie będzie. nie z mojej winy... Oczywiście. http://overclock.pl/index.php/artykul,,121...-_mysz_idealna? Zaaaapraszam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 WYpas recka :) Ale czy naprawde akceleracja natywna mocno przeszkadza? Czy razer moze to naprawic sterownikami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jak mówiłem - nie czujesz jej praktycznie, tylko czy za 200zł ponad warto kupować mysz z taką ilością niedoróbek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 No w konkluzji recenzji to za duzo ich nie nawymieniales ;-) (tych wad) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Noo wiesz, niby to tylko dwie ;p Ale imo lepiej poczekać i zobaczyć, czy naprawdę poprawią ten "lift-off" i akcelerację. A nuż wyjdą inne wersje, z już poprawionymi flakami? Ja tam bym nie pakował 200zł w niepewny sprzęt... Jeszcze istnieje ryzyko, że trafi Ci się gorsza - taką, jak mają ludzie na zagranicznych serwisach i to już nie będzie fajnie ;/ Zresztą widać, że coś jest nie tak z nimi - ja mam taką małą akcelerację a inni mają bardzo dużą... Razer namieszał... Podsumowując - poczekać nie zaszkodzi. BTW: Kupiłem Logitech MX300, teraz tylko czekam aż przyjdzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Częstotliwość pracy Niestety w obecnej wersji sterowników istnieje błąd nie pozwalający przestawić myszy w tryb 1000Hz. Teoretycznie mysz powinna pracować już z tą szybkością, lecz fizycznie pracuje z 250Hz. To cytat z twojego testu ! Nic takiego nie zaobserwowalem ani kolega! Zmiana czestotliwosci pracy jest normalnie dostepna z poziomu sterownikow winxp sp2 drivery 1.03 fw1.04 Wiec nie jest to wada myszki w twoim tescie cos u ciebie nie zagralo ! Edytowane 26 Stycznia 2007 przez MaD_LU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nic takiego nie zaobserwowalem ani kolega! Zmiana czestotliwosci pracy jest normalnie dostepna z poziomu sterownikow winxp sp2 drivery 1.03 fw1.04 Wiec nie jest to wada myszki w twoim tescie cos u ciebie nie zagralo ! A zmierzyłeś, czy rzeczywiście się zwiększa? Czy tylko mówisz, że taka opcja jest? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie ryzykował bym postu nie mierząc ! Zmierzyłem wszystkimi dostępnymi programami! Na płytach dfi i gigabyte! I działa bez zająknięcia!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) No cóż. Nie mi jedynemu tak działa... W każdym razie mówię jak było u mnie na dwóch epoxach. Na esports mieli to samo, na ggl to samo. Może zależy to od konfiguracji. Ja już nie wiem... Ta mysz jest dziwna ;] I nie wada myszki, tylko oprogramowania. Edytowane 26 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Pojawił się DeathAdder 1.05 BETA Firmware Release Notes 1.1 – This firmware is meant as a beta release and is meant for expert users only or those who specifically have an issue with liftoff. It is not intended as a general update for people who do not experience any issues. 1.2 – Lift distance on affected surfaces improved. 1.3 – Reboot bug addressed. *Note – This firmware is meant for Win XP 32-bit only Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) wkamilowi padł od tego DA ;] BTW: ciekawe czemu nie poprawiają akceleracji jescze ;] Edytowane 30 Stycznia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 wkamilowi padł od tego DA ;] BTW: ciekawe czemu nie poprawiają akceleracji jescze ;] Dokładnie ja czekam głownie na naprawę akceleracji dystans mi nie przeszkadza jest w moim przypadku nie wielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ano padl :-) ... jego mac ;-) I nie tylko mi, bo na blueprints tez jednemu kolesiowi odfrunal do krainy wiecznych lowow... obaczym co mmv na to, jutro kurier zabiera myche ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciano Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No i stalo sie mam DA xD. Mycha zajefajna tylko musze sie przyzwyczaic po przesiadce z mx510. Mam jednak problem a wlasciwie dwa. Mianowicie nie do konca wiem czy dobrze wszystko robie poniewaz jest to moj pierwszy razer ale nie dziala mi on the fly sensitivity i nie moge tez wgrac nowego firmware'u aktualny 1.03. Probowalem 1.04 i 1.05 za kazdym razem pisze mi, ze update failed. Moze juz ktos sie spotkal z podobnym problemem, moze do updatu firmwareu razera wymagane sa specjalne ustawienia systemu? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) No i stalo sie mam DA xD. Mycha zajefajna tylko musze sie przyzwyczaic po przesiadce z mx510. Mam jednak problem a wlasciwie dwa. Mianowicie nie do konca wiem czy dobrze wszystko robie poniewaz jest to moj pierwszy razer ale nie dziala mi on the fly sensitivity i nie moge tez wgrac nowego firmware'u aktualny 1.03. Probowalem 1.04 i 1.05 za kazdym razem pisze mi, ze update failed. Moze juz ktos sie spotkal z podobnym problemem, moze do updatu firmwareu razera wymagane sa specjalne ustawienia systemu? pozdrawiam co do drugiego pytania to chyba mam odpowiedź ;) po odpaleniu firmwaru przyciskasz START i czekasz chwilkę po czym odpali Ci się instalator nowego sprzętu w windowsie :] oczywiście instalujesz !! po zakończeniu instalacji samoistnie odpali się wgrywanie biosu :-P edit Razer DeathAdder Firmware v1.10 Release Notes 1. – Positive Acceleration fixed. *Note – This firmware updater is meant for Win XP 32-bit only. http://www.razerblueprints.net/index.php?o...6&Itemid=69 Edytowane 8 Lutego 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciano Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) co do drugiego pytania to chyba mam odpowiedź ;) po odpaleniu firmwaru przyciskasz START i czekasz chwilkę po czym odpali Ci się instalator nowego sprzętu w windowsie :] oczywiście instalujesz !! po zakończeniu instalacji samoistnie odpali się wgrywanie biosu :-PA jezeli przy pierwszej probie updatu nie zainstalowalem nowego sprzetu, moge to jakos ponowic teraz? W tej chwili juz mnie o to nie prosi. Ciekawe, ze na oficjalnej stronie nie ma tego frmware'u jeszcze :) pozdrawiam edit------------------------------ i poradziłem sobie ;) odinstalowalem stery, zminilem port USB i zainstalowalem sterowniki ponownie. Po tym wgralem firmware 1.05 i tu jest najwazniejsza rzecz w momencie prosby windowsa o instalacje sterowników nalezy je zainstalować za pomoca klawiatury (port myszy usb zazwyczaj odlaczony) inaczej nie pojdzie firmware. Potem wgralem do 1.10 i wszystko dziala, takze "on the fly sensitivity" i powiem wam, ze coraz bardziej sie mi zaczyna podobac ta mysz :D Aha, podczas szybkiego testu w grze nie stwierdzilem acceleracji natywnej :D pozdrawiam Edytowane 9 Lutego 2007 przez marciano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Aha, podczas szybkiego testu w grze nie stwierdzilem acceleracji natywnej :D pozdrawiam Bo nowy fw je poprawia ! Juz nie widze wad w tej myszce ??? idealna??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Kształt i waga sucks :P No i te przyciski tą takie sobie ;/ W ogóle ta mysz jest bez sensu :D Do lowsens się nienadaje taka ogromna i ciężka krowa, do highsens też tak sobie ("tylko" 1800DPI). Nadaje się do mid..... Tylko w takim wypadku nie potrzeba ani super 1800DPI ani kosmicznych szybkości max ;/ Ech, ten marketing :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...