Skocz do zawartości
Szymon

Mam takie serie do wyboru - what to do???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam JIUCB 0251 i idzie na 160*12=1920 przy 1,65 V oraz na 160*12,5=2000 przy 1,7V. Powyzej nie próbowałem, gdyż 160 MHz to max moich pamięci przy sensownych timingach, a po ustawieniu mnożnika na 13 procek wstaje na 803 MHz ;-). Wszystko to na Titanie przy temp. max. 48 stopni.... myślę, że jest nieźle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mowicie ze JIUHB z 51 tyogdnia czyli 0251 sa najlepsze :-).

A JIUCB tez z 51 mozna powiedizec ze sa takie same :-).

Nie zauwazylem ;-). Moze jeszcze mi ktos odpowie zanim zamkna ;-). Po za tym nie widzialem jeszce nic o prockach z 2 toygodnia tego roku :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem JIUHB 0303 tylko ze ten co mi sprzedawal wybral najlepszy z tych co mial i dzialal mu na 2075MHz na 1.725V wiec raczej wynik nie jest zly. Ja dostane jutro albo w poniedzialek to powiem jak u mnie smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz JIUHB 0302 lub 0303- wszyscy mówią, że się kiepsko kręci ale wiedzą to, bo gdzieś o tym czytali (łącznie ze mną).

Będziesz więc pierwszy w Polsce, który wypowie się na temat tego proca z własnego doświadczenia- i wszyscy będą Cię na rękach nosili (łącznie ze mną) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie czy mnie bedziecie na rekach nosic :P, cos mnie ostatnio nogi pobolewaja ;].

Wiec wymienilem JUIGB-a 51 na JUIHB-a 0203 ,i .... (trrrrrrrr) kreci sie prawie taksamo :), narazie doszedlem do 2150mhz przy 1.85v i titanie TTC, kreci sie jakies 20mhz lepiej, niewiele ale w sumie zawshe cos ;), a i napewno zle sie nie kreci :). na 1.92v chodzi stabilnie na 2250 tyleze moj titan nie wyrabia na dluzsza mete.W BIT-cie w kraku mieli dzisiaj 5 sztuk ,pewno jeshcze maja pare, 259zl bodajze chcieli.A ,2ghz przy default voltarzu ,stabilne.Na JUIGB potrzebowalem pyrkniecia 0.2v wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AIUHB 0303 kreci sie bardzo ladnie duzo lepiej niz 0302 wiec moze 0303 z JIUHB bedzie lepszy niz ten 0302. JIUCB odpuscil bym sobie i AIUGA bo to A0 jak twoja RIRGA :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok czyli rozumiem ze JIUHB 0303 jest w tym wypadku najlepszym wyborem :-). Po procka pojde w poniedzialkek mysle, a moja AIRGA juz sprzedana :) - jeszcze w zyciu nie wymienialem procka na takiego samego tlyko dla serii 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm? o ile mi wiadomo to AIRGA to palomina a tu masz t--breda ;/. Wiec wymieniles dla nowego jadra a nie serii ale niech ci tam bedzie :). Sam chce taki zakup zrobic ;). Ja tez polecilbym HIHB 303 ;). Udanego krecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ciekawie czy mnie bedziecie na rekach nosic :P, cos mnie ostatnio nogi pobolewaja ;].

Wiec  wymienilem JUIGB-a 51 na JUIHB-a 0203 ,i .... (trrrrrrrr) kreci sie prawie taksamo :), narazie doszedlem do 2150mhz przy 1.85v i titanie TTC, kreci sie jakies 20mhz lepiej, niewiele ale w sumie zawshe cos ;), a i napewno zle sie nie kreci :). na 1.92v chodzi stabilnie na 2250 tyleze moj titan nie wyrabia na dluzsza mete.W BIT-cie w kraku mieli dzisiaj 5 sztuk ,pewno jeshcze maja pare, 259zl bodajze chcieli.A ,2ghz przy default voltarzu ,stabilne.Na JUIGB potrzebowalem pyrkniecia 0.2v wyzej.

Pierwsza rzeczowa opinia na temat tego proca! DZIĘKI i wskakuj na moje ręcę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ciekawie czy mnie bedziecie na rekach nosic :P, cos mnie ostatnio nogi pobolewaja ;].

Wiec  wymienilem JUIGB-a 51 na JUIHB-a 0203 ,i .... (trrrrrrrr) kreci sie prawie taksamo :), narazie doszedlem do 2150mhz przy 1.85v i titanie TTC, kreci sie jakies 20mhz lepiej, niewiele ale w sumie zawshe cos ;), a i napewno zle sie nie kreci :). na 1.92v chodzi stabilnie na 2250 tyleze moj titan nie wyrabia na dluzsza mete.W BIT-cie w kraku mieli dzisiaj 5 sztuk ,pewno jeshcze maja pare, 259zl bodajze chcieli.A ,2ghz przy default voltarzu ,stabilne.Na JUIGB potrzebowalem pyrkniecia 0.2v wyzej.

Pierwsza rzeczowa opinia na temat tego proca! DZIĘKI i wskakuj na moje ręcę :D

Poczekaj w przyszlym tygodniu dostenae 0303 i nowy sprzet to bedzie druga rzeaczowa... tylko boje sie o RAM bo jendak zamiast Samsunga 256 333MHz wezme noname 2x256 333MHz ale jak pojda na 180MHz to bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam toto....udalo mi sie na GIGABYTE GA7-VAX puscic na 2280mhz niestabilnie, 2200mhz stabilnie, chlodznie radiator TAISOL plus 9cm@5V.., niestety plyta nie obsluguje juz wymuszenia FSB166 WIEC:

teraz mam EPOXA 8RDA, po dwoch dniach bitew z przerwa na prace, mam 2100mhz@167FSB, vcore 1.85, 44C, otwarta obudowa, ale zasilacz nie wyrabia, malo tez Vcore krecilem..... jak cos zapodam wiecej pochwale sie na grupie PRGKS

procki sprzedaje kol. Zrathen na grupie:

pl.benchmark.gielda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...