binio21 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam! Mam problem z filmami. Sformatowałem kompa, obydwie partycje i na świerzym windowsie zainstalowałem kodeki, żadnych paków, tylko najpotrzebniejsze rzeczy: ffdshow, divx i real alternative Zawsze tak robiłe i zawsze było dobrze, ale tym razem jak chce włączyć film obojętnie jakim odtwarzaczem Windows Media Player, Bestplayer kompa zaczyna mulić, użycie procesora na 100% i żeby włączyć chociaż menadżer zadań musze dłuuugo czekać i jak uda mi się wyłączyć odtwarzacz wszystko wraca do normy. Skasowałem wszystkie kodeki i zauwarzyłem że AVI moge normalnie oglądać ale już inne formaty nie :mad: Zainstalowałem XP Codec Pack to już znowu nawet AVIków nie chciało odtwarzać, skasowałem packa i zainstalowałem tylko ffdshow i ta sama sytuacja, nawet AVI nie działały :mur: Pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ja instaluje FFDSHOWa + SubEdit + DiviX 3.11 Alpha i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 w celu jakim instalujesz divx 3.11 alpha, w ramach akcji wspierania prehistorycznych kodekow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Właśnie chodzi o to, że jak zainstaluje jakiegoś kodeka, nawet tylko ffdshow, to już się wszystko sypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Nie instaluj nigdy więcej żadnych codek packów, chyba że CCCP. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Ale nawet przed zainstalowanim XP Codec Packa filmy nie działały. ____________________ Udało się!!! Zainstalowałem ponownie Winde, instaluje kodeki i znów to samo. :mur: Ale odinstalowałem stery od grafy i filmy zaczęły chodzić!!! Ani na sterach 7X.XX ani na 9X.XX filmy u mnie nie działają. Teraz mam stery 84.xx i jest OK :lol: Wiecie dlaczego na tamtych sterach filmy u mnie nie działają? Edytowane 25 Listopada 2006 przez binio21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...