Skocz do zawartości
Gość

Problem Z Pulpitem (albo Tłem) Na Xp

Rekomendowane odpowiedzi

witam

opisywany problem dotyczy mojego znajomego, otóż:

Jego dziecko, brzdąc lat około 6, bawiło się na komputerze, dokładnie nie wiem, w każdym bądź

razie nie grało, w pewnym momencie coś zrobiło - oczywiście nie wiadomo jak :lol2: - całą

wysokość pulpitu (w zasadzie tapety) można przesuwać za pomocą myszki w lewą i w prawą stronę,

tak jak okna normalne, tzn. zmieniać rozmiar, ikony przesuwają się zgodnie z rozmiarem a na ich

miejsce pojawiają się ich kopie,

po przesunięciu zostaje białe tło (standardowo jest niebieskie), zmieniać można tylko w pionie

po przesunięciu maksymalnie w lewo zostaje pasek tak jak w zwykłym oknie

(nie zmaksymalizowanym),

dzieje się to tylko podczas pracy w windowsie, w grach jest normalnie,

internetu brak, o service packach nie wiem - Jego wiedza tak głęboko nie sięga :)

ma ktoś jakiś pomysł?

nieco podobny problem był w tym topicu:

ale chyba nie do końca, bo tu chodzi ręczne przesuwanie całego ekranu...

no wiem, że to ciężko opisać ale z tego, co mi opowiadał ( i co ja zrozumiałem) to tapetę można po prostu przesuwać po ekranie za pomocą myszki jak zwykłe okna a w miejscu gdzie była wcześniej tapeta pojawiają się te same ikonki tylko, że na białym tle

Edytowane przez Adu82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi