fit Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Kupilem okazyjnie 7900gto no i przyszla pora znalezienie bloczku - moim priorytetem jest cisza wiec postanowilem nabyc bloczek ktory chlodzi także RAMy grafy - znalazlem taki na Słowenii - aby sobie uprościć zamówiłem w EK od razu bloczek na NB i cpu na grafie blok wyglada tak: konstrukcja umozliwia łatwe połaczenie 2 blokow przy SLI bloki już w kompie: no i detal dla haczykowców - niestety gotowe rozwiązanie nie działa i musiałem je nieco zmodyfikować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 te bloki są z mosiądzu czy to wina zdjęć ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 mi to bardziej na pokrywane czymś alu wygląda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 dokładnie, na miedź to nie wygląda a koszt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 na zdjeciach fit'a wyglada to na mosiadz, ale na ichniejszej stronie ewidentnie bloki sa miedziane (zdjecia + opis) "The base plate is made of electrolytic copper lapped " copper to chyba miedz - jezeli nie to niech mnie ktos poprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 tak, copper to miedz. napewno jest to pokryte jakims innym metalem albo zwyklym lakierem wiec dlaczego nie moze to byc miedz? potraficie z fotek wywnioskowac czy to alu czy miedz ew. mosiadz (po ciezarze? :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 bloczki są miedziane pokryte warstwą złota - rozwiązuje to problem śniedzienia miedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ładne :D Ale imo za bardzo bling bling, powieś sobie jeszcze gruby pozłacany łańcuch na obudowie i będzie git ;) Wydajne chociaż są? (po spodach wnioskuje że nie najgorsze :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 nie podobają mi się osobiście... jakby były nieco bardziej matowe i ciemniejsze :) ile $$ ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ładne :D Ale imo za bardzo bling bling, powieś sobie jeszcze gruby pozłacany łańcuch na obudowie i będzie git ;) Wydajne chociaż są? (po spodach wnioskuje że nie najgorsze :) ) to samo mi przyszlo do glowy, kojarza mi sie czarnoskorymi (nie pisze inaczej bo zaraz zrobia ze mnie rasiste) raperami z kilogramowymi zlotymi lancuchami na szyi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Heh ale wy przesadzeni jesteście.. koleś kupił sobie fajne bloczki od sąsiadów. Coś innego, ciekawego... a przede wszystkim INNEGO... No to mu pojechali ze dres, czarnuch i wogole... ;D fit: nie przejmuj się.. to pewnie z zazdrości ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Zdjęcie ze strony producenta tych bloków: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Egzakly.. w Polsce trudno takie dostac to Ci jeszcze narzekaja.. ;] A pewnie kazdy by takie chcial posiadac.. Ja napewno.. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ja z EK bralem blok na grafe 7900GTX i powiem ze REWELA!!!...i jakosc wykonania i wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Dla mnie wypasne bloczki :) Jednak zastanowil bym sie nad zabezpieczniem weza na kroccach ;) Edytowane 23 Listopada 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Szkoda ze ten na NB jakos tak nie pasuje za bardzo i trzeba dorabiac. Prezencje maja na dobrym poziomie - ciekawe jak z osiagami i cena (fit podziel sie informacjami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Jednak zastanowil bym sie nad zabezpieczniem weza na kroccach ;) tygon 10/12 ma te zalete ze na zarówno na szybkozłaczkach wtykowych jak i na choinkach 12 jest szczelny - chyba ze komus juz poleciało??? zaciskow nienawidze :D jezeli chodzi o cene to dalem 170E za komplet z transportem - platne via paypal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 wie ktos moze czy Swiftech MCW30 bedzie pasowal na NB do P5W DH?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja na p5wdh założyłem blok od MATE-a czyli www.x4pro.pl ... Wygląda zajebiście na tej płycie... Chociaż prawda jest taka, że 2 haczyki są ogólnie beznadziejne. Nie idzie założyć bloku tak dobrze jak na przykład na cpu.. Przy idlu i na stockowym ustawieniu mam 43-44st na NB... nie jest to mało ale ten typ tak ma... Przy HeatPipe było ponad 60 więc źle nie jest. (procek 27st. GPU 36st - odczyt z mobo). Woda w układzie 28st - oczywiście dobra zwała, i tu wychodzi jak dokładne są wskaźniki na płycie ;> Woda mierzona panelem więc jest to precyzyjny pomiar. Ten sam panel pokazuje temperature procesora 31st ;> Ale co by sie pochwalić jaki to mam mega wypasiony super sprawny i wogole elo układ... moge wklejać odczyty z everesta (gdzie faktycznie temp procesora jest o 1 stopień niższa niż temp wody ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Misyo juz dostales blok na NB z zapinka na intela? Myslalem, ze ja bede pierwszy :D Dzis powinien dojsc to porobie fotki. Moze Ty masz wrzucisz jakies foto?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czekałem na te bloki od kilku miesięcy... I co kilka dni wierciłem dziury w brzuchu MATE-owi... jakbym ich pierwszy nie dostał to zostałby uduszony... nie miał innego wyjścia ;> Foty wrzucam niechętnie... bo nie skończyłem jeszcze robić pożądków.. zaraz sie ktoś przyczepi, że kable bałagan itd... ;P Tutaj w miare poukładany dół.... ;-) A tutaj piękny nieład :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Rzeczywiście fajnie wyglądają te bloki na tym mobo :) nice nice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Straznie wielkie są..... jakos mi to psuje ogolny obraz... aler kazdy ma swoj gust :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Powiem tylko, bleeee, mi sie one nie podobają i to bardzo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A dla mnie są mega wypasione jeśli idzie o wygląd. Wiadomo.. każdy lubi coś innego. Jak z autkami. Dla jednych krągłości są oki, dla innego ostre kształty... Podoba mni się w nich to, że są czarne i w macie. Świetnie to wygląda w czarnej budzie. Duzą zaletą 9nad plexi) jest to, że nie widać co jest w środku ;> Po roku czasu zwłaszcza jak sie barwnika urzywa środek już nie wygląda tak ciekawie.. miedź śniedzieje, plexi sie brudzi... Powiem tak. Miałem 3 bloki na cpu, 2 na nb i 2 na grafe z topem z plexi. Teraz mam zabudowane... i jestem zadowolony. A i w przypadku 775 dużą zaletą jest brak jako takiej zapinki. Dawno zamówiłbym frost3duo ale sama zapinka tak mi sie nie podoba.. ze wolałem czekać. I opłacało sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Podoba mni się w nich to, że są czarne i w macie. Świetnie to wygląda w czarnej budzie. Duzą zaletą 9nad plexi) jest to, że nie widać co jest w środku ;> Po roku czasu zwłaszcza jak sie barwnika urzywa środek już nie wygląda tak ciekawie.. miedź śniedzieje, plexi sie brudzi... imo to jest wada ze nie widac co jest w srodku, ale mim owszysko bardziej podobsaja mi sie zabudowane (nie te, bo te to do czolgu moze sie nadaja :D - sa poprostu za wielkie, jakies takie mutanty, ble) na ale masz racje kazdy ma swoj gust Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 no i detal dla haczykowców - niestety gotowe rozwiązanie nie działa i musiałem je nieco zmodyfikować... Miałem ten sam problem Kolesie EK zapewniali mnie że będzie pasować :mur: Zrobiłem to inaczej, obróciłem top do góry nogami napisy wygrawerowane były w środku haczyki tez nie pasowały, musiałem podciąć pleksi, bo się opierało na oczkach mocujących od płyty ogólnie lipa w mocowaniu jak na bloczek za około 160 zł dobrze że chociaż z samego działania jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Miałem ten sam problem Kolesie EK zapewniali mnie że będzie pasować :mur: Zrobiłem to inaczej, obróciłem top do góry nogami napisy wygrawerowane były w środku haczyki tez nie pasowały, musiałem podciąć pleksi, no wlasnie czy to wygrawerowanie nie powoduje ze po obroceniu topu blok jest nieszczelny? takie podkładki jakie zastosowałem po prostu rozwiazaly wszyskie problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...