Skocz do zawartości
dominik55

Płyta Główna + Pamięć - Co Kupić

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zdecydowałem się na zakup procesora AMDAthlon 64 3700+ a jądrem San Diego , karte graficzną Galaxy 7300 GT( tylko nie wiem 128MB czy 256MB - doradźcie) i teraz tylko jeszcze jakąś płyte główną i pamięć pod te komponenty. Możeci coś do radzić co kupić - coś za w miare przyzwoitą cene w końcu nie jestem Krezusem

P.S. zauważyłem że w sklepach sprzedają pocesor w wewrsji BOX - jaki jest ten wentylator , nadaje sie czy trzeba go od razu zmieniać

Edytowane przez dominik55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do karty, bierz ze 128MB pamięci DDR3 i z Zalmanem. Więcej pamięci w kartach tej klasy nie jest potrzebne.

Płyta - podaj ile kasy masz na nią. Jak od 300zł to Asus A8N5X lub DFI Rs482, jak więcej to DFI LanParty UT RDX200 CF-DR lub DFI na NF4.

Co do RAMu - pytaj się innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

zdecydowałem się na zakup procesora AMDAthlon 64 3700+ a jądrem San Diego , karte graficzną Galaxy 7300 GT( tylko nie wiem 128MB czy 256MB - doradźcie) i teraz tylko jeszcze jakąś płyte główną i pamięć pod te komponenty. Możeci coś do radzić co kupić - coś za w miare przyzwoitą cene w końcu nie jestem Krezusem

P.S. zauważyłem że w sklepach sprzedają pocesor w wewrsji BOX - jaki jest ten wentylator , nadaje sie czy trzeba go od razu zmieniać

Co do karty to weź 7300GT z pamięciami 1,4 albo 1,2ns Zalman editon (zaleznie ile masz pieniedzy, chyba ze wiecej to patrz na cos pokroju 7600/7900).

Co do wentylatora BOXowego to wystarczy CI, jesli nie bedziesz chciał podkręcac. Natomiast jesli bedziesz chciał podkręcac to od razu zacznij myslec nad jego wymianą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi