Skocz do zawartości
Soften

Dwa Monitory Jakie Daje To Możliwości ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zakupić drugi monitor LCD pierwszy jest podłączony pod VGA drugi będzie pod DVI z przejściówką VGA na DVI powiedzcie mi czy jest taka możliwość abym np w linuxie podporządkował drugi pulpit drugiemu monitorowi ? albo w windzie, wiem że są programy np. virtual desktop to tworzenia więcej niż 1 pulpitu czy jest taka opcja (możliwość) abym wybierając drugi pulpit miał obraz na drugim monitorze a na pierwszym obraz pierwszego pulpit. Jakie wogóle są możliwości mając 2 monitory nie miałem nigdy styczności z takim podłączeniem może mi ktoś wyjaśnić ?.

Edytowane przez Soften

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja np do czasu kompletacji gratów uzywałem 2 monitora (żony) do podglądania GG w trakcie grania w CS'ka :]

pozatym zawsze 1 osoba może oglądać film a druga przeglądać poczte na 1 kompie ...

wiele ma to zastosowań ...

W pracy np. arkusz kalkulacyjny na 1 monitorze a na 2 GG, poczta, system fakturowania albo tym podobne ...

Sumą sumarum bardzo fajna sprawa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie potrzeba żadnych specjalnych programów - wszystko jest w ustawieniach sterownika do grafiki.

A dwa monitory to cholernie przydatna sprawa - dużo pracuję na kilku dokumentach jednocześnie i ciężko jest mi się przerzucic na pojedynczy monitor przy cudzym kompie. Poza tym oczywiście masz opcje takie, tak jednoczesne oglądanie filmu + net + GG i co Ci się tam tylko spodoba.

W każdym razie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi