Soften Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Chce zakupić drugi monitor LCD pierwszy jest podłączony pod VGA drugi będzie pod DVI z przejściówką VGA na DVI powiedzcie mi czy jest taka możliwość abym np w linuxie podporządkował drugi pulpit drugiemu monitorowi ? albo w windzie, wiem że są programy np. virtual desktop to tworzenia więcej niż 1 pulpitu czy jest taka opcja (możliwość) abym wybierając drugi pulpit miał obraz na drugim monitorze a na pierwszym obraz pierwszego pulpit. Jakie wogóle są możliwości mając 2 monitory nie miałem nigdy styczności z takim podłączeniem może mi ktoś wyjaśnić ?. Edytowane 23 Listopada 2006 przez Soften Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Ja np do czasu kompletacji gratów uzywałem 2 monitora (żony) do podglądania GG w trakcie grania w CS'ka :] pozatym zawsze 1 osoba może oglądać film a druga przeglądać poczte na 1 kompie ... wiele ma to zastosowań ... W pracy np. arkusz kalkulacyjny na 1 monitorze a na 2 GG, poczta, system fakturowania albo tym podobne ... Sumą sumarum bardzo fajna sprawa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Właśnie o to mi chodzi czyli jest taka możliwość że na jednym pomyka np film a na drugim ja sobie działam w internecie. A to jakiś program jest potrzebny do tego czy poprostu w ustawieniach jest taka funkcja ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Nie potrzeba żadnych specjalnych programów - wszystko jest w ustawieniach sterownika do grafiki. A dwa monitory to cholernie przydatna sprawa - dużo pracuję na kilku dokumentach jednocześnie i ciężko jest mi się przerzucic na pojedynczy monitor przy cudzym kompie. Poza tym oczywiście masz opcje takie, tak jednoczesne oglądanie filmu + net + GG i co Ci się tam tylko spodoba. W każdym razie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...