Skocz do zawartości
greg sd

Maxidata @ Wow Mod >> Worklog <zawieszony>

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak mam w sigu, nie mając chwilowo komputera, na którym można zrobić coś więcej niż użyć go jako kalkulatora. :D Rozpocząłem przerabianie budy za 20zł z targu elektronicznego na coś bardziej konkretnego, mianowicie World of Warcraft Mod.

Po przyniesieniu do domu wyglądała ona mniej więcej tak:

post-142803-1164303177_thumb.jpg

post-142803-1164304062_thumb.jpg

post-142803-1164304098_thumb.jpg

Pierwszy etap zakończył się na wyszpachlowaniu przodu obudowy, wyszlifowaniu boków i góry, oraz wstępnym pomalowaniu niektórych części.

post-142803-1164304238_thumb.jpg

post-142803-1164304295_thumb.jpg

post-142803-1164304334_thumb.jpg

Na razie nie zdradzam szczegółów, ale szykuje coś specjalnego co było bardzo rzadko robione przy tego typu modach. Jutro będę zajmował sie dalej wstępną obróbką, niestety jestem ograniczony w tym co mogę zrobić (to tak specjalnie dla PelzaK'a), ponieważ oczekuje na narzędzia, które zostały wysłane pocztą, która jak każdy wie strajkuje. :sad: <_<

Edytowane przez greg sd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpocząłem przerabianie budy za 20zł z targu elektronicznego na coś bardziej konkretnego, mianowicie World of Warcraft Mod.

No, widzę że zamierzasz zrobić coś ambitnego i konkretnego, tylko pamiętaj że musisz trzymać się motywu. Nie porywaj się z motyką na słońce, najpierw wszystko przemyśl, a potem rób. Efekt gwarantowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pelzak: nie wyciagaj zdań z kontekstu :D

Owszem wiekszośc sie dobrze zapowiadała ale jak na razie mam dość dużo czasu na robienie moda, ponieważ nie spędzam go przed komputerem. Swoja drogą chce ją wystawić na targach we wro więc musze sie starać.

@Do reszty :P mam nadzieje że moja koncepcja bedzie dobrze wyglądać w praktyce, falgi załapały sie przy okazji do malowania ale to już była działka ojca :P

@msn: wszystko mam ładnie w głowie poukładane ;), mam nadzieję że nie zawiode z wykonaniem, i że mój portfel wytrzyma.

Swoją drogą w jaki sposób można zamontować plexe ale żeby nie było widać żadnych śrub, ani uszczelek. Myślałem o jakims kleju, tylko obawiam sie o wytrzymałość. Cały problem polega równiez na tym że będe miał niewymiarowe\niesymetryczne okno.

Edytowane przez greg sd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą w jaki sposób można zamontować plexe ale żeby nie było widać żadnych śrub, ani uszczelek. Myślałem o jakims kleju, tylko obawiam sie o wytrzymałość. Cały problem polega równiez na tym że będe miał niewymiarowe\niesymetryczne okno.

ostatnio ath ponoć przykleił na ośmiorniczkę i się trzyma do dzisiaj, ja zazwyczaj używam glue guna, można też dać sylikon montażowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pelzak: nie wyciagaj zdań z kontekstu :D

no właśnie akurat ten zwrot był bezkontekstowy :D.. wiadomo o co chodzi... :) pracuj pracuj, byle byś nie zrobił lepszego moda niż ja na te targi.. No... istanieją prawda pewne domniemania iż nie zdążę na te targi nic wymodować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PelzaK bede mail to na uwadze ;p co do felg to na srebrnym widac rdze :D

Jak juz bede mail internet (moze we wtorek) to wrzuce zdjecia frontu obudowy ktory szpachlowalem i malowalem (na poczatkowych zdjeciach tego nie widac ale z przodu ta obudowa maila taka kratke brzydka).

Musze przyznac ze calkiem niezle mi to wyszlo jak na pierwsze szpachlowanie ( male niedorobki sa w miejscach trudno dostepnych)

Zdradze wam ze na dole frontu bedzie znajdowac sie grafika, a co mi tam; planuje wstawic tez ekran lcd ale na teraz wszystko :D

sorry za troche łopatologie plynaca z tego postu ale pisanie z komorki mnie dobija.....

Edytowane przez greg sd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

n niby kolega napisal ze zapowiada sie cos specjalnego hmm mojim zdanie GTA CAST MODE wymiata no i MEGA BIG TOWER :wink: :wink: gratulations ;d (czy jakos tak ) imho najlepsze budy na forum

powiedzmy że było późno i byłes zmęczony, więc jestem skłonny wybaczyć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio ath ponoć przykleił na ośmiorniczkę i się trzyma do dzisiaj, ja zazwyczaj używam glue guna, można też dać sylikon montażowy.

Hehe dokladnie, trzyma sie bardzo dobrze, klej jest lekko elastyczny, wiec raczej nic nie odprysnie / odpadnie. ;]

Zdjęć nie bedzie, aparat wysiadł -_-

Jestem fanem wow'a , mam nadziej, ze mnie nie zawiedziesz z tym modem. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywieracie na mnie coraz wiekszą presję :D, jeszcze chwila i będe sie zachowywał jak Tweek

z South Park'a :P

edit: pomalowalem troche dopracowalem i wyglada ladnie, teraz siade wypije piwo obejrze south parka i wku***ie sie na tpsa dzieki ktorej nie mam internetu od 3 tygodni i dziekuje nikonowi za wyprodukowanie gó***na zamias aparatu....

EDIT:

Udało się zrobić zdjęcia :) Jutro lub we wtorek będe miał monitorek lcd więc zajme się wstawianiem go w obudowe, jednak potrzebny będzie mi do tego "dremelek" który bedzie w połowie tygodnia. Zna ktoś jakąś firmę która zajmuje sie gwarwrowaniem plexi i ma dobre ceny dla osób prywatnych?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez greg sd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywieracie na mnie coraz wiekszą presję :D, jeszcze chwila i będe sie zachowywał jak Tweek

z South Park'a :P

edit: pomalowalem troche dopracowalem i wyglada ladnie, teraz siade wypije piwo obejrze south parka i wku***ie sie na tpsa dzieki ktorej nie mam internetu od 3 tygodni i dziekuje nikonowi za wyprodukowanie gó***na zamias aparatu....

EDIT:

Udało się zrobić zdjęcia :) Jutro lub we wtorek będe miał monitorek lcd więc zajme się wstawianiem go w obudowe, jednak potrzebny będzie mi do tego "dremelek" który bedzie w połowie tygodnia. Zna ktoś jakąś firmę która zajmuje sie gwarwrowaniem plexi i ma dobre ceny dla osób prywatnych?

2405304[/snapback]

Całkiem ładnie sie zapowiada. Boki i góra się ładnie nawet prezentuję. Chociaż front też niczego sobie. Czekam na finał prac ;)

Fajna obudowa, przydałby mi się taki big atx ;) Robisz coś z frontem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co prawda nie lubię WoWa ale może mnie coś zainspiruje żeby zrobić coś podobnego z tematyką D2/Guild Wars ;)

w każdym razie trzymam kciuki i czekam na dalsze efekty :)

btw gdzie chcesz upchnąć ten lcd? bo jakoś nie widze odpowiedniego miejsca ;] widziałem gdzieś moda z mikrofalówki :lol: zamiast drzwiczek był monitor :D

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zamontować nie udało mi się ze wzgledu na brak ładnych srubek, ale mam juz okno pod lcd i zaraz dam fotki w8 :D

czekamy...

powiedz mi. boki i gora sa stalowe czy aluminione ?

jezeli stalowe to je czyms lakierowales?bo takto albo zasniedzieje albo zacznie rdzewiedz. jak to rozwiazales?

Edytowane przez chedder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro może uda mi sie zakupić śrubki to zmontuje lcd z obudową, i przy okazji pomaluje górę obudowy, bo jednak nie bede robił WC z powodu braku miejsca.

Za to już tworzy się grafika bok obudowy. ;)

<edit.v1>

Przy okazji pomalowałem dzis zasilacz na czarno żeby pasował do reszty.

Edytowane przez greg sd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zamontować nie udało mi się ze wzgledu na brak ładnych srubek, ale mam juz okno pod lcd i zaraz dam fotki w8 :D

<edit.v1>

Tak wygląda obudowa bez lcd:

obrazek

A tak sam bok z lcd:

obrazek

aaa :D tak to fajnie nawet :)

myśle że jakbyś sie uparł to WC by weszło ;) ale nic na siłe ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pomyśle ale nie będe miał miejsca na chłodnice większa od takiej na jeden wentylator.

Przy o kazji; czy ktoś ma może katody zółte z cooling.pl http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1701 albo http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=282 i ew. które są lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi