MACIEKM Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Przy o kazji; czy ktoś ma może katody zółte z cooling.pl http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1701 albo http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=282 i ew. które są lepsze? Ja mam długie w kolorze pomarańczowym już rok i się świetnie spisują :wink: . Mają tylko trochę niewygodny włącznik z tyłu obudowy ale kilka minut i da się przerobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 A ta biala kartka, to cos zaslania, czy to czesc moda ? :D Ten lcd bedzie sluzyl jako monitor, czy bajer ? :lol2: Bedziesz umieszczal jakies motywy z gry na budzie ? Jesli tak to uwzglednij juz bc. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) A ta biala kartka, to cos zaslania, czy to czesc moda ? :D W tym miejscu będzie znajdować sie plexi wraz z jedną z grafik Ten lcd bedzie sluzyl jako monitor, czy bajer ? :lol2: Hehe raczej będzie to bajer, który zaraz bede montował. ;P Bedziesz umieszczal jakies motywy z gry na budzie ? Jesli tak to uwzglednij juz bc. ;] Będą motywy konkretnie trzy albo cztery, z czego jeden będzie dośc skomplikowany do wykonania, ale licze na swoją artystkę :D tu pozdrowienia dla Hosi :* @MACIEKM: One dają bardzo jasne i równomierne światło? <edit.v1> Jak obiecałem tak zrobiłem. LCD wstawione, pomijam że wszystko pasuje z milimetrową dokładnością, ale ważne że pasuje :D :D oto zdjęcie: Edytowane 28 Listopada 2006 przez greg sd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 No fajnie to wyglada. Gdzie i za ile kupiles takiego lcd ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Kupilem na allegro za 199zl + wysylka. Udzielali nawet gwarancji na jeden miesiac ale juz jej nie mam. :D jak ktos chce to moge podac namiar na firme ktora je sprzedaje maja jeszcze kilkanascie sztuk. Dzis doszedl "dremel" wiec bede bawil sie z oknem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 No fajnie to wyglada.za przeproszeniem, co ładnie wygląda? LCD w wyciętym otworze? Gdyby ten otwór miał jakiś klimat, może będzie miał, nie wiem, nie wnikam.. ale na razie to po prostu LCD którego widać przez dziurę wyciętą w blasze... Równie dobrze wytnę sobie prostokąt w tekturowym pudelku i nałożę na monitor i co.. też będzie fajnie? :wink:.. proponuję zwiększyć nieco kryteria oceny tego co jest fajne a co jest zwykłe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Sorry zle napisalem fajnie bedzie to wyladalo na moje oko(chodzi mi o pomysl z lcd w boku obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Mówiąc szczerze to nie mam zamiaru wymyślać i cudować z jakimiś wymyślnymi kształtami wokoło LCD, on tam ma być i już. Jak przyjdzie mi pomysł to walne jakąś grafikę wokoło niego. Narazie udało mi się wyciąć jedno z okien :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 jest szansa że będzie tu elegancki klimat - reszta zależy od Ciebie ta mapa Azerothu wydrukowana czy coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Owszem to Azeroth, chce umieścic tą mapę pod plexi i podświetlić dwiema żółtymi katodami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Owszem to Azeroth, chce umieścic tą mapę pod plexi i podświetlić dwiema żółtymi katodami. W takim razie jeżeli chcesz żeby mapka była równomiernie oświetlona, musisz dać 1cm plexi na okno, żeby światło z katod mogło w pełni rozproszyć się po powierzchni mapki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 W takim razie jeżeli chcesz żeby mapka była równomiernie oświetlona, musisz dać 1cm plexi na okno, żeby światło z katod mogło w pełni rozproszyć się po powierzchni mapki. Rozumiem że cieńsza nie da takiego efektu? Chyba postestuje bo mam gdzies plexi 5mm sprawdzic nie zaszkodzi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Rozumiem że cieńsza nie da takiego efektu? Chyba postestuje bo mam gdzies plexi 5mm sprawdzic nie zaszkodzi. ;) po prostu im cieńsza plexi, tym mniej światła idzie do rozproszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) W takim razie jeżeli chcesz żeby mapka była równomiernie oświetlona, musisz dać 1cm plexi na okno, żeby światło z katod mogło w pełni rozproszyć się po powierzchni mapki. a skad ten pomysl ze musi byc 1cm grubosci :D ? greg sd jak masz plekse 5mm to zamiast sie bawic katodami to proponuje ci kupic troche diod 5mm ktore tez ladnie oswietla plekse, a jak je ladnie "zabudujesz" to diody bede oswietlaly tylko i wylacznie plekse a nie wnetrze budy bo inaczej wyjdzie klops. wzor na pleksie swiecacy zoltym swiatlem na tle bebechow kompa rowniez oswietlonych na zolto ;) Edytowane 29 Listopada 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Owszem to Azeroth, chce umieścic tą mapę pod plexi i podświetlić dwiema żółtymi katodami. Najwiekszy klimat by byl, jakby ta mapa byla wygrawerowana na plexi, juz kiedys widzialem takie cos tylko w klimatach Tolkiena, podswietlone to bylo na fioletowo a efekt nie do opisania. Takie cos mozesz zrobic w specjalnej firmie, ktora graweruje to laserem, nie jest to chyba strasznie drogie a warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) a skad ten pomysl ze musi byc 1cm grubosci :D ? greg sd jak masz plekse 5mm to zamiast sie bawic katodami to proponuje ci kupic troche diod 5mm ktore tez ladnie oswietla plekse, a jak je ladnie "zabudujesz" to diody bede oswietlaly tylko i wylacznie plekse a nie wnetrze budy bo inaczej wyjdzie klops. wzor na pleksie swiecacy zoltym swiatlem na tle bebechow kompa rowniez oswietlonych na zolto ;) wybacz, robiłem coś podobnego i ledów to można używać ja takich mapkach ja miałem 8x8 cm. Do takiej mapy potrzebne jest większe źródło światła, katody będą akurat. A pomysł na 1cm wziął się z tego że kiedyś testowałem jak katody są w stannie podświetlić taką grafikę 32x25 cm i przy 5mm grubości szyby światło było na tyle słabe że dochodziło może na 5mm w głąb okna. Myślę więc że 1cm w tym przypadku jest optymalną grubością. A katody zawsze można zamaskowac żeby nigdzie nie prześwitywały. Najwiekszy klimat by byl, jakby ta mapa byla wygrawerowana na plexi, juz kiedys widzialem takie cos tylko w klimatach Tolkiena, podswietlone to bylo na fioletowo a efekt nie do opisania. Takie cos mozesz zrobic w specjalnej firmie, ktora graweruje to laserem, nie jest to chyba strasznie drogie a warto. 1. W tej chwili w Polsce nie da się czegoś takiego wykonać, wiem bo szukałem. 2. Za drogo - sama grawerka w "gta case" kosztowała 260zł (nie licząc już ceny plexi), a cudów tam nie było. Edytowane 29 Listopada 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) a skad ten pomysl ze musi byc 1cm grubosci :D ? greg sd jak masz plekse 5mm to zamiast sie bawic katodami to proponuje ci kupic troche diod 5mm ktore tez ladnie oswietla plekse, a jak je ladnie "zabudujesz" to diody bede oswietlaly tylko i wylacznie plekse a nie wnetrze budy bo inaczej wyjdzie klops. wzor na pleksie swiecacy zoltym swiatlem na tle bebechow kompa rowniez oswietlonych na zolto ;) Tyle że to jest prawa strona kompa (patrzac od frontu) idzie tam nie ma bebechów i tylko mapa bedzie podswietlona. Nie chce się bawić z diodami, botawrcie obudowy będzie wiązać sie z przebrnięciem przez mase kabli, czego bym nie chciał. I obawiam sie że może sie okazać że bede miał niedoświetlony obszar. Najwiekszy klimat by byl, jakby ta mapa byla wygrawerowana na plexi, juz kiedys widzialem takie cos tylko w klimatach Tolkiena, podswietlone to bylo na fioletowo a efekt nie do opisania. Takie cos mozesz zrobic w specjalnej firmie, ktora graweruje to laserem, nie jest to chyba strasznie drogie a warto. Ładna grawerka bedzie z drugiej strony (lewej), a tu juz poprostu nie chciałem robić grawerowania (zeby nie było też widać tego co jest pod spodem, konkretnie blachy), ale zawsze może sie to zmienic. 1. W tej chwili w Polsce nie da się czegoś takiego wykonać, wiem bo szukałem. 2. Za drogo - sama grawerka w "gta case" kosztowała 260zł (nie licząc już ceny plexi), a cudów tam nie było. Nie zgodze się z Toba, jest masa firm które to zrobią bez problemu, i cena tez nie jest tak wygórowana. We Wro liczą 50zł/h roboty. Jak podoba wam się pomysł na kształt okna? Edytowane 30 Listopada 2006 przez greg sd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Tyle że to jest prawa strona kompa (patrzac od frontu) idzie tam nie ma bebechów i tylko mapa bedzie podswietlona. Nie chce się bawić z diodami, botawrcie obudowy będzie wiązać sie z przebrnięciem przez mase kabli, czego bym nie chciał. I obawiam sie że może sie okazać że bede miał niedoświetlony obszar. to jak chcesz tam wcisnac katody :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Nie zgodze się z Toba, jest masa firm które to zrobią bez problemu, i cena tez nie jest tak wygórowana. We Wro liczą 50zł/h roboty. Wyślij im maila z projektem, zobaczymy co Ci odpowiedzą. 50zł/h roboty - dobrze, tylko że laser taką grawerkę robi kilka godzin. Wykonanie grawerki do mojej obudowy trwało 2,5h, 1zł na minutę pracy lasera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 to jak chcesz tam wcisnac katody :D ? Troche miejsca jest powinno starczyć ;) Wyślij im maila z projektem, zobaczymy co Ci odpowiedzą. 50zł/h roboty - dobrze, tylko że laser taką grawerkę robi kilka godzin. Wykonanie grawerki do mojej obudowy trwało 2,5h, 1zł na minutę pracy lasera... To nieźle cie skasowali za to, powiedz gdzie to było żebym tam nie poszedł. :D Z tego co wiem to wzór który ja potrzebuje to jest maksymalnie godzina roboty, nawet jeśli dwie to i tak jest nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 To nieźle cie skasowali za to, powiedz gdzie to było żebym tam nie poszedł. :D Powiedzmy ze mi to ktoś "zasponsorował" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Hehe to co innego :) <edit.v1> Wiem jedno, nigdy więcej nie bede bawił się w modyfikacje budy, to nie dla mnie.... Edytowane 1 Grudnia 2006 przez greg sd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) hmm.. powiem tak.. że to okno z LCD pasuje jak rower do ryby do tego okna z mapą... :wink: najgorsze imo jest stan, kiedy mod idzie w dobrym kierunku, po czym modera nagle opuszcza wena i zaczyna robić kaszanę... (miedzy innymi dlatego mój mod się ciąąąąąąągnie :) ) Edytowane 1 Grudnia 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Dlatego to jeszcze nie koniec w związku z oknem od LCD. Mam pomysł na połaczenie ich tematycznie, jednak sam nie jestem w stanie dokonać tego. Jutro wrzuce zdjęcia jak klej wyschnie, i w zasadzie narazie bedzie musial to byc koniec do czasu załatwienia kilku rzeczy bez których nie mogę iść dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 A mozna wiedziec jak malowałes zasilacz? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Rozebrałem pomalowałem podkładem, potem kolor i złożyłem. Obiecane zdjęcia: Bedzie więcej i lepszych jak wróce, narazie musze jechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jaki podkład i jaki kolor? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 myślałem że będzie coś z polotem. wstawić lcd i mapkę to nie wszystko.... poza tym czarny mat niezbyt pasuje do klimatu wowa mam nadzieję że urozmaicisz jeszcze obudowę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Obudowa na razie zapowiada się nienajgorzej. off top: greg, w fajnie drewnianej chacie mieszkasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 no najgorzej to może nie... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...