srekal34 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Oficjalna strona: http://topspin2.com/home.html Screeny: http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=9372 Top Spin 2 jest kontynuacją dobrze przyjętej przez rynek symulacji gry w tenisa ziemnego z przełomu 2003 i 2004 roku. Sequel powstał pierwotnie z myślą o platformie Xbox 360, Game Boy Advance i Nintendo DS, ale dzięki firmie Aspyr Media z pewnym opóźnieniem na sklepowe półki trafiła również edycja pecetowa. Pod względem technologicznym komputerowy wariant TS2 jest najbardziej zbliżony do wersji, pochodzącej z konsoli X360. Do naszej dyspozycji oddano ponad dwadzieścia gwiazd światowego tenisa, dokładnie odwzorowanych zarówno w materii wyglądu zewnętrznego, jak i umiejętności. W wirtualnej rzeczywistości widzimy więc przykładowo Marię Szarapową, Andy'ego Roddicka, Venus Williams i Rogera Federera. Rzecz jasna możemy także stworzyć własnego sportowca od podstaw, a następnie pokierować jego karierą, obejmującą trening i starty w zawodach. Natomiast wśród zaimplementowanych turniejów figuruje szereg rozgrywek o różnym stopniu prestiżu – na czele stoją oczywiście cztery odsłony Wielkiego Szlema. Developerzy dużo uwagi poświęcili realizmowi zabawy, więc użytkownik musi wygospodarować sporo czasu, aby opanować do perfekcji sztukę wygrywania na poszczególnych typach nawierzchni. Zupełnie inaczej piłka zachowuje się bowiem na trawiastych kortach Wimbledonu w stosunku chociażby do betonu z Melbourne. Do tego dochodzi jeszcze naturalna animacja postaci – tyczy się to zarówno tenisistów, jak i publiczności. Bardzo atrakcyjnie w Top Spin 2 zaprojektowano tryb multiplayer. Przy jednym komputerze może bawić się maksymalnie czterech chętnych, natomiast za pośrednictwem sieci lokalnej lub Internetu rywalizują ze sobą dwie osoby. Warto podkreślić, iż przewidziano nie tylko klasyczne zmagania na korcie, lecz także rozrywkę w ramach kilku mini-gier (m.in. rozbijanie piłką ścian). za Gry-online W pierwszą część zagrywałem się godzinami, a druga pojawiła się na PC, a topicu o niej nie ma :> Czyżby taka szmira? Grał już ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 uruchomiło się, zmieniłem rozdziałke na 1024x768 (max w grze!) i już się nie uruchomiło po 2 minutach prób polegających na odnalezieniu pliku dotyczącego konfiguracji i zmiany rozdziałki na mniejszą poddałem się i podziękowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Gdzie jest jakies demko, bo nie widze ? Czy kupiles pelna wersje ? :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Nie no proszę...... myślałem że w końcu pogram w jakiegoś konkretnego tenisa i to jeszcze po LANie z kumplem... a tu kolejna K A T A S T R O F A ! ! ! Pomijając dziwną i mało atrakcyjną grafę, najgorszym elementem tej gry jest STEROWANIE! OŁ MAJ FA*IN GAD!! Otóż klawisze WSAD + kombinacje z shiftem i spacją odpowiadają samemu odbiciu piłki rakietą (a w menu służą poruszaniu się, anulowaniu, akceptowaniu); natomiast qna mać, samą postacią steruje sie myszą i to w bardzo dziwny sposób, który doprowadza do furii. Nie polega to na tym, że jak ruszę myszą to ruszam bezpośrednio tenisistą, tylko ruch myszy powoduje ruch takiego żółtego kółka za którym dopiero porusza się postać, coś jak wzór wskazywania gdzie ma sie ustawić, pobiec. Pograłem z 10minut zdobywając łacznie 30pkt podczas wszystkich prób i z wielkimi nerwami wywaliłem ta mega qpę!!! Oczywiście jest to konwersja z x360 także ELO. Nie polecam nikomu, jeszcze na dodatek zajmuje ponad 3,5GB. No co za syf! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterAdi Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 A ja powiem tyle mnie gierka wciagnela maksymalnie. Mi sie podoba grafika cos ala renderowne filmy,duzo kortow ,zawodnikow,i ich dobre wykonanie rozne tryby rozgrywki....ogolnie ok A w takie gry to sie gra PADEM tylko i wylacznie PADEM;-) .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 siakieś demo ktoś znalazł? bo na gamershell ni widu ni słychu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Dlaczego gdy odpalam grę w rozdzielczości niższej niż 1280x1024 to obraz jest rozmazany jak na nienatywnej rozdzielczości monitora LCD? Monitor mam CRT. Grafika w grze jest ostra i wyraźna tylko powyżej 1024x768 - why? wy też tak macie? jest może na to jakiś patch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...