Darek_RK2 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam Mam problem z płytą główną Abit AX8 na chipsecie VIA K8T890 - mianowicie na początku klawiatura działa (można wejść do biosu, itd...), lecz gdy rozpoczyna się bootowania automatycznie przestaje działać :blink: - gdy już załaduje się system i przełączę klawiaturę do innego portu, system wykrywa nowy sprzęt, lecz nie udaje mu to się :D (czekałem jakieś 3-4 minuty). Klawiatura na pewno sprawna, gdyż sprawdzałem także na myszce ;) (zarówno klawa, jak i mysz działają na codzień w innym komputerze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Wygląda mi to na uszkodzone sterowniki od USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_RK2 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Dodam, że nawet jeśli włożę płytkę instalacyjną XP-ka (x32) przy komunikacie "naciśnij dowolny przycisk...", to naciskam wszystkie przyciski i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 A czy inne urządzenia usb działają na tych portach?? Próbowałeś zreinstalować sterowniki do USB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_RK2 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 A czy inne urządzenia usb działają na tych portach?? Próbowałeś zreinstalować sterowniki do USB?? Ale nie mam w ogóle na dysku zainstalowanego systemu, a jak podłącze inny z XP32 to nie chce się w ogóle uruchomić, jednak nie ma się co dziwić, bo platformy są lekko odmienne. Dodam, że nawet gdy podłącze klawę do usb-ków na śledziu w BIOSie działa, ale później już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 To podepnij klawiaturę na PS/2 i instaluj system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...