Skocz do zawartości
PIOTR128

Komputer Za Ok. 2700

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę złożyć komputer do ok. 2700 bez monitora.

Z tematu wyżej złożyłem coś takiego:

Athlon 64 3000+ AM2 - 285zł

DFI Infinity - 340zł

1GB Twimos 667 Mh - 388zł

Barracuda 7200.9 160GB - 200zł

Radeon X1950pro - 761zł

+ inne i Windows

razem ok. 2600zł

i teraz mam pytanie odnośnie zasilacza i obudowy. Co lepiej kupić. Obudowę + zasilacz np.

Modecom Tamid U2 - 191zł

czy oddzielnie zasilacz i obudowę. Jeśli tak to jakie? Czy taki zasilacz wystarczy? Jeśli nie to czy kupić jakiś inny? Zależy mi aby w przyszłości móc np. zamienić procesor lub dodać RAM.

I teraz kolejne pytanie. Czy ten procesor wystarczy dla karty graficznej czy kupić coś mocniejszego? Jeśli tak to co?

Z góry dziękuję

PIOTR128

Edytowane przez PIOTR128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiadomo co jest w takiej obudowie. Jeśli tak to co konkretnie kupić? Może być obudowa I-BOX Lynx albo Sapire lub coś podobnego( czy to w ogóle nadaje się do użytku?;-) i np. Modecom? A może coś innego i za ile? Chciałbym żeby było w miarę porządne i stabilne, ale tanie. Do w/w specyfikacji, ale z możliwością rozbudowy.Cena razem może wynosić myślę do 300zł.

Edytowane przez PIOTR128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał Modecoma Nice II ( http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=2240 ), można go w esc.pl zamówić za 125zł bez zasilacza. Feele są akurat słabymi zasilaczami. Rozglądał bym się za Modecomem MC-350 lub jakimś Fortronem z Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja bym jeszcze zaproponował barracuda 7200.10 250GB z prostopadlym zapisem, podobno jest nieco szybsza od dysków bez tego prostopadłego zapisu, ostatnio koledze składałem kompa i sie zasugerowałem opiniami forumowiczow nt. tego dysku ;)

obudowy to sobie mozesz wybrac, jakies i-boxy i inne tego typu tanie rzeczy. proline.pl ma troche obudów mniej znanych firm, na skąpcu jest dużo i-boxów, a zasilacz to jakis tagan, topower, wydatek na lata, zwłaszca, że chcesz w przyszłości coś modernizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi