EXO3 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Witam! Otóż miałem okazje porozmawiania z panem z UPC, który zakłada neta. Co mnie tak zaciekawiło? ano to: Kumpel chcial zwykłą 512tke - za 50 zl chyba. No i pan sie pyta: P:Sam to bierzesz? K:No sam P:To weź sobie 3 mega i skołuj jeszcze 2 gości - będziesz miał 1 mega za 33 zł... Heh - kumpel mówi mi co i jak - i akurat koleś jeszcze coś tam sprawdzał w skrzynce i wpadliśmy na siebie - no i koleś z UPC pyta się co ja na taką propozycje - ja na to, że mam neta 1mb za 48 wiec mi się zbytnio nie opłaca kombinować dla 15 zł miesięcznie. A on na to: To proponuje 12mb za (o ile dobrze pamiętam) 300 zł. Heh troche zdębiałem. Koleś otwarcie proponował żebyśmy sobie porozdzielali tego neta z sąsiadami. Miał ktoś może podobną sytuację? :) Jak wygląda sprawa internetu z UPC/Chello? ps. mówił jeszcze, że łącze 3 mb dzielone na 3 osobty to nie 1 mega tylko ponad? moze mi ktoś powiedzieć jak to możliwe? :) pozdr Edytowane 23 Listopada 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Przeczytaj regulamin ;) jak odnosi się do dzielenia na lewo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 To to ja wiem - nie można dzielić na lewo - tak samo jak neo. Nie mam zamiaru sie przezucać bo mi się nie opłaca z 1mb bez limitu. Ale ciekawi mnie sam fakt czy ktoś miał podobne sytuacje z montereami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Jak wszędzie, ale lepiej nie mówić: - koleś kozak jesteś ok bierzemy tylko samemu sobie wziąc te 12 mbitów i potem podzelić. Kiedyś wypije komuś powie, ten doniesie i masz z głowy. W bloku "rodzinnym" dosyć duże osiedle 12 mbitów nie dawają, wiadomo dlaczego! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ps. mówił jeszcze, że łącze 3 mb dzielone na 3 osobty to nie 1 mega tylko ponad? moze mi ktoś powiedzieć jak to możliwe? :) pozdr Bo jeśli używają łącza 3 osoby na raz to masz 1mbit. Jesli w danym czasie łącza używasz tylko ty, to ciągniesz 3mbit/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 zalezy jeszcze jak sie to podzieli (statycznie czy dynamicznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 zalezy jeszcze jak sie to podzieli (statycznie czy dynamicznie). A co do da...i tak da sie pewnie dojsc do tego , iz lacze dziela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) lol Kto tu coś mówi odnośnie możliwości wykrycia. Przecież ja piszę o: Bo jeśli używają łącza 3 osoby na raz to masz 1mbit. Jesli w danym czasie łącza używasz tylko ty, to ciągniesz 3mbit/s. Jak sobie ustawisz statycznie to każdy będzie miał 1 mbit tak czy owak, a jak dynamicznie to będzie tak jak napisał IamWeasel. :wink: Edytowane 28 Listopada 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) Dlaczego niby podział na lewo? Przecież chello chyba poza najniższą usługą można legalnie podzielić (wyższy abonament/opcja - wyższa liczba legalnych użytkowników możliwych do podłączenia) light - możliwość podłączenia do 3 komputerów classic/plus/ultra - możliwość podłączenia do 5 komputerów http://www.chello.pl/Produkty/Produkty/chello_light/ http://www.chello.pl/Produkty/Produkty/chello_classic/ http://www.chello.pl/Produkty/Produkty/chello_plus/ http://www.chello.pl/Produkty/Produkty/chello_ultra/ W bloku "rodzinnym" dosyć duże osiedle 12 mbitów nie dawają, wiadomo dlaczego!Jak nie dawają to może chociaż dają? Edytowane 1 Grudnia 2006 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...