Skocz do zawartości
pci

Kaspersky Internet Security

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem na forum ale prawie nic o nim nie znalazłem.

W skład tego programu wchodz antywir, firewall, Anty-spy, anty-Spam.

Jak osadzacie ochrone komputera przez ten program ?

osobiscie go uzywam od 1tyg. i mi sie osobiscie bardzo podoba, ale chciałbym usłyszec waszej opini na ten temat ?

Tak pozatym to chciałem sie przywitac, jestem na purepc 2 dzien, wczesniej jak widac byłem na tweak.pl i niemiałem kilka miechow neta:/ i załwazyłem ze wszyscy znikneli i niewiedziałem gdzie:] ostatnio gadałem z wadimem na gg i mi powiedział ze sie tu przeniesliscie:) pozdrawiam, moze ktos mnie pamieta:)

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam taki problem z nim, mianowicie;

Czesto zdaza sie tak ze niekture usługi niedziałaja i nalezy zatrzymac i włonczyc ponownie, Np; uruchamia sie windows i kaspersky otwieram go i np: Ochrona www zaznaczona na czerwono naciskam na nia i pisze ze nie udało sie uruchomic, albo Anty spy na czerwono naciskam i ze przy Anti-Baner ze bład.

Zawsze pomaga zatrzymanie i właczenie usługi, ale nie pomaga wyłonczenie i włonczenie programu duze szanse ze znowu sie cos niewłonczy albo bład wyskoczy.

Ogulnie cała szansa jest denerwujaca i prosił bym o pomoc w tej chwili mam wyłonczona w Anti-spy usługe Anti-baner, i ochrone poczty i Anti-spam(który terz sie do poczty odnosi) i wszystko OK alne jak włoncze Anti-Baner to po wysłonczeniu i włonczeni Kasperskego (lub restart programu zawsze bład wyskakuje co na to poradzić?

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm

Kiedyś używałem kombajnów, ale......

Okazało się, że są lepsze metody.

Firefox + adblock plus - sprawdzają się rewelacyjnie, rzadko adblock plus się myli.

AntiVir - darmowy Kaspersky od AOL http://www.activevirusshield.com/antivirus/freeav/index.adp? - jak dla mnie jest bdb. Również Avast mogę polecić. Płatny - Nod32.

Firewall - Kerio 2.1.5 (dzięki swej prostocie chyba najlepszy), Sygarte też są niezłe, ostatnio zapoznawałem się z Jetico Personal Firewall v1.0.1.61 - również ok, ale nie miałem okazji dłużej nim się "pobawić".

Do czego zmierzam - kombajny nauczyły mnie jednego, jeśli działają to jest ok, ale jeśli cokolwiek się z nimi zacznie złego dziać, to kończy się albo reinstalką kombajnu, albo reinstalką windy (a już na pewno nie tknę kombajnów Nortona ani Pandy).

P.S.

Czasami zastanawiam się czemu wszyscy tak bezwzględnie polecają Noda32.

Mam pod swoją opieką małą sieć.

Zainstolowane na nich były / są:

Norton AV2004/5 - chyba były to najgorsze z testowanych

Symantec AntiVirus Corporate Edition v9 (chyba) - był w porządku, po roku wygasła licencja i było przejście na noda

Nod32 - niby nie obciąża kompa, ale... no właśnie, zdarzają się przycięcia w różnych aplikacjach nim spowodowane, dodatkowo pare razy wykrył złośliwy kod i nic nie zaproponował - można było tylko podziękować za informację. Zresztą w paru przypadkach tak samo postąpił Avast.

Avast - jako darmowy, po przyzwyczajeniu się do interfejsu - ok, ale nic poza tym. Potrafi nie mieć propozycji.

od jakiegoś czasu AOL - nie obciąża kompa, jak na razie jest ok, ale za krótko działa aby coś konkretnego powiedzieć.

Do czego zmierzam tym długim przynudzaniem - nie ma ideału, jest parę dobrych programów, do "swojego optimum" musisz dojść sam.

W domu moim optimum jest Firefox + Adblock plus + AOL + Kerio.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja lubie miec wszystko w jednym, a nie 3 osobne programy:)

i to jest blad... jesli cos jest do wszystkiego to jest do niczego.

Kaspersky niestety muli i widac to. Do tego nie idzie tego zainstalowac na win2003 przez co zupelnie odpadl. Uzywam od dluzszego czasu nod32 i jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam firewalla windowsowego, kasperskiego antivira i Opere. Kesperskiego wyłączam odrazu jak włącze kompa (skanuje co tydzień) i musze powiedzieć że jade tak od wydania 6 wersji KAV i nie miałem jeszcze ani jednego wirusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Od paru dni testuję wersję 30 dniową tego produktu, i w Anti

hacker: monitor sieci-opcja "ruch sieciowy" nic nie pokazuje.Sam

Antihacker raporuje że jest uruchomiony, zapora ogniowa: uruchomiona

system wykrywania włamań: uruchomiono, sama zapora pracuje w trybie

"uczenia" Zapora systemu windows jest wyłączona w > start > panel

sterowania > centrum zabezpieczeń > wyłącz zaporę windows. Aktualizacje

KIS działają, są ustawione w opcji co 30 minut, dzisiaj w nocy

"przeleciałem komputer" skanerem onlinne i niby czysto. O ile to

nie sprawi kłopotu to prosiłbym o wytłumaczenie mi co to może

być.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AntiVir - darmowy Kaspersky od AOL http://www.activevirusshield.com/antivirus/freeav/index.adp? - jak dla mnie jest bdb. Również Avast mogę polecić. Płatny - Nod32.

Pełen darmowy B) napewno czy na 30dni?? Bo mam avasta i mam go już serdecznie dosyć. A i czy do niego wychodzą cały czas normalnie aktualizacje czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Kasperky Internet security niejest darmowy licencija za rok to bodajze 100-150zł, aktualizacije sa normalne i czeste:], Mi osobiscie ten program bardzo przypadłdo gustu i nieodczuwam zamulenia kompa. Polecam w zapotrze nietryb ucznia ale wyzszy, gdzie sam ustawiasz recznie co ma dostep a co nie, jest to znacznie bezpieczniejsze, bo cos ci moze zadac pytanie ty klikniesz ze moze niewiedzac co to i mozesz miec lipe. Jak chcesz troszke dłuzej miec pełna wersije to sie skontaktuj zemna mą misiek175

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełen darmowy B) napewno czy na 30dni?? Bo mam avasta i mam go już serdecznie dosyć. A i czy do niego wychodzą cały czas normalnie aktualizacje czy nie?

Pełen darmowy - roczna licencja.

Przy "rejestracji" podaje się tylko maila, na który wysyłają kod.

Zainstalowałem go już na 4 kompach - na dwóch po avaście, na 1 po nod32 i na 1 po NAV 2004.

Wywalenie NAVa znacznie przyśpieszyło kompa. Reszta mniej więcej tak samo.

Po przeskanowaniu hdd na każdym z kompów znalazł po parę niepożądanych kodów, może nie wirusów, ale adaware itp.

A nowe definicje pojawiają się regularnie.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaspersky od AOL jest darmowy.

Jest darmowy, ale posiada tylko antywirusa, a w internet security jest firewall i kilka bajerkow:] Jak sie dorbrze poszuka to terz mozna miec za free, oczywiscie nielegalnie. Wiem ze to piractwo, ale niestac mnie zebby wykupowac licencie za 100 czy 150zł Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten kombajn od września i jestem bardzo zadowolony. Trochę się tylko wkurzyłem, podczas korzystania z miesięcznego triala - a właściwie sposobem jego zakończenia. Program oświadczył, że licencja wygasła, wyłączył wszystkie usługi i odciął inrernet. Nieładnie. Myślałem, że tylko aktualizacji nie będzie. Mimio to, tak mi się spodobał, że bólem wyciągnąem kasę i kupiłem licencję.

Support jest bardzo dobry. Szybko odpowiadają na maile. Ostatnio mieli wpadkę z aktualizacjami i w ciągu kilku godzin naprawili.

Ostatnio testowałem w Operze raczkujący mechanizm any-phishingowy (fraud protection - beta). Okazało się, że Kasperczak stoi na pierwszej linii i podnosi alarm :) Tzn. wiem, że tak powinno być, ale zupełnie zapomniałem, że ma taką funkcję ;)

Co do zamulania kompa - może i zamula, ale w porównaniu z Nortonem, to tak jak by go nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam polską wersję. Wszystkie funkcje działają poprawnie.

Kiedyś, gdy dobierałem ręcznie timingi do oc, komp się resetnął.

Po restarcie program nie mógł uruchomić usług i stwierdził, że jakaś blacklista jest uszkodzona. Wystarczyło zamknąć i uruchomić panel sterujący. Poza tym nic się nie dzieje.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi