Chris1981 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 My tu mówimy o dzwięku 5.1 w Pececie a nie jakichś lampowych wzmakach które mało który gracz ma i tym podobnych farmazonach... Ludzie bądźmy realistami!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 My tu mówimy o dzwięku 5.1 w Pececie a nie jakichś lampowych wzmakach które mało który gracz ma i tym podobnych farmazonach... Ludzie bądźmy realistami!!! wybacz, ale to Ty wyjechales pierwszy z "audiofilem", wiec ja tylko kontynuowalem watek. nadal nie wiem, czy XFi jakos poprawia jakosc dzwieku przez wyjscie optyczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wyjechałem tylko mówiłem, że stary ma taki sprzęt więc miałem okazję na nim posłuchać BF2 i innych gier także. Znaczy chodzi mi głównie o słuchawki Tonsil i Technics które on posiada. Nie wiem jak brzmi X-FI na optyku bo nie używałem tego jeszcze. Aha, ja nie jestem audiofilem tylko gamerem więc to o czym piszę dotyczy głównie zastosowań w grach. Pzdr Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Chris1981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) nadal nie wiem, czy XFi jakos poprawia jakosc dzwieku przez wyjscie optyczne? Właściwie np przy oglądaniu filmów i przesyłania sygnału bezpośrednio (przez Ac3filter) do wyjścia karty różnic nie powinno być i dźwięk powinien być identyczny jeśli wcześniej też przesyłałeś po optyk - identyczny sygnał cyfrowy na wyjściu. Teoretycznie podobnie przy muzyce z wyłączoną wszelką korekcją - niby strumień cyfrowy nie powinien poddawany być obróbce. Ale czy tak jest naprawdę?!? Jak włączysz korekcje to różnica może się pojawić przy przetwarzaniu sygnału. Edit: No i dotarł mój X-Fi. Zdecydowanie do gier się nadaje :) Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...