Polaros Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mam problem dzisiaj zakupilem Asusa + 2x256 na Seitecach 6ns + 1.7 Xp B0 CB0251. Wszystko ladnie pieknie ale mam problem z odczytem temperatury w biosie mam 44 C ( padaczny cooler tytana w sobote bedzie jakis miedziak) w Asus probe non stop 32 C w idle i stress. Upgrade biosu nic nie dal ( wyszytalem na jednym forum ze tu lezy problem) Nie wiem co dalej . Narazie proc chodzi na 1971 Mhz przeszedl 3dmarka ( gf3ti200@ti500 Gainward RoX) dla mnie wynik szokujacy 10171 ( przesiadlem sie z p3 700 :) ). Przy ustawieniu proca na 2000 Mhz wywala sie ram ( przynajmniej tak mowi sympatyczny damski glos dobiegajacy z glosnikow podczas bootowania) Jednak widze ze musze sie podszkolic bo troche sie pozmienialo w tych plytach i specjalnie nie wiem co podzylowac zeby wycisnac wiecej ale weekend przedemna :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wedlug mnie Bios wskazuje dokladniej. Mam XP1700 + ale A0 i biega na 11*166 =1826 Mhz temp w biosie to 47 stopni a w Asusu probe 38 wiec roznica podobna co u ciebie jakies 10 stopni.(wiatrak zwykly boxowy ) A co do Temp 44 to nie tak zle !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Moze nie tak zle, teraz nawet jest 38C ( w biosie) przy zamknietej budzie i odpaleniu wentyli. Martwi mnie tylko to ze nie moge sprawdzic tego spod windy np po odpaleniu CPUBURN zeby dowiedziec sie jaka jest roznica w temp. Bo narazie non stop 34 C czy idle czy stress ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 mialem kiedys a7V8x tez mial problemy z odczytem temperatur w biosie. Sprwadzalem kilka wersji biosow w zadnym tego nie poprawiono. Temp. sprawdzalem SiSoft Sandra 2003 Pro i tobie takze polecam ten sofcik. Aha PcProbe to najwiesksze g o w n o jakie widzialem jedynie co dobrze odczytuje to chyba napiecia ;) chociaz nie wiem czy i to dobrze czyta. Z tym programem zawsze byly problemy na A7V133 d u p a zle dzialal na A7V8X rowniez zle. Nigdy go nie uzywalem. pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Tylko mam maly problem Sandra nie wykrywa chipsetu na plycie wiec nie moze odczytac temperatury :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 dziwne u mnie czyta normalnie :? nie pokazuje tylko takich szczegolow jak taktowanie pci i agp. Mowa oczywiscie o najnowszej Sandrze 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...