sobih Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 moze ktos z Was zna sposob jak bezinwazyjnie rozebrac atx'a i zalozyc nowego? przyczyna niewazna :lol:, modding :lol: :lol: :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Bardzo bardzo trudne. Nie będę tłumaczył, ale załatw sobie stary zasilacz i popróbuj. Nabierzesz wprawy to zacznij z zasilaczem który chcesz „opeszlować” Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Bardzo bardzo trudne. Nie będę tłumaczył, ale załatw sobie stary zasilacz i popróbuj. Nabierzesz wprawy to zacznij z zasilaczem który chcesz „opeszlować” cos mi swita, ze gdzies byl do kupienia jakis taki ala "dlugopis" ktory sluzyl do obszabrowania atx'a... a ja mam troche inna potrzebe :lol: http://img193.imageshack.us/my.php?image=dscn08182lf.jpg he? :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Przy pinie są dwa haczyki które wystają. Popatrz, wsadź cieńki śrubokręt, spłaszcz i wyciągnij pin. I tak wszystkie. Wkładasz i zapominasz, lekko rozszerz przed wkładaniem, to się same zakleszczą. Nauka wyciągania tego trwa ~60 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Co ty fajki zapalałeś od wtyczki? :D :D Problem polega nadym, że łatwo uszkodzić plastik wtyczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Są ekstraktory (czy jak to się tam nazywało :D), ale koszt to jakieś ~30zł, więc na jeden raz nie bardzo się opłaca. Ja sobie poradziłem w inny sposób. 2 igiełki (muszą dość ciasno wchodzić) wkładasz oczkami do wnętrza pinu we wtyczce, tak, aby naciskały na haczyki. Ja wkładałem 1 igłe tak do połowy, potem druga i obie na raz do końca, a potem pociągnąłem (oczywiście nie za mocno :wink:) za kabelek i zrobione :) Można też wypchnąć czymś małym pin z wtyczki, bezpieczniej chyba :wink:. Było ciężko, ale dałem rade - zajęło mi to razem z przeciągnięciem przez oplot nieco ponad godzinę (20 pin atx + 4 pin atx12v). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 musze to sprawdzic. zdjac stary atx i zdjac inny stary atx z innego starego zasilatora - cos czuje ze dzien roboty ;). anyway, druga strona atx'a :lol: http://img188.imageshack.us/my.php?image=dscn08174gm.jpg stare dzieje... http://www.wgk.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 ja też miałem podobny problem z jaraniem się wtyczki od zasilacza zasilającej pł.główną [kable czerwone, 5v to chyba jest jak dobrze pamiętam [;] i rozwiązałem go dosłownym przeszczepem całej wtyczki z jakiegoś starego zasilacza [; i od tej pory jest wszystko okey! swoją drogą jakość wtyczek w chieftec'u mnie dość mocno rozczarowała ;/ no chyba, że winą tego jarania się wtyczki było gniazdo pł.gł. tylko dla czego na tej starej wtyczce jest wszystko okey? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 1 raz slysze o robieraniu wtyczki atx :mur: :mur: alez ja jestem niesamowicie tępy :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 1 raz slysze o robieraniu wtyczki atx :mur: :mur: alez ja jestem niesamowicie tępy :blink: :blink: temu panu za OT podziekujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 W swoim modzie TIR zrobiłem przedłużacz kabla mombo, było trochę kłopotów, ale zrobiłem. Tylko, że działałem bez stresu jak nie ten kabel (wtyczka )to inny/a. Właściciel topiku raczej nie mam wyjścia musi coś z tym zrobić. Trzymam kciuki. Jak zrobisz to zapodaj fotkę jak wyszło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Tu jest do wymiany cała końcówka a nie tylko wtyczka. Jak zostawisz taki zaśniedziały styk wkrótce będziesz miał to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Tu jest do wymiany cała końcówka a nie tylko wtyczka. Jak zostawisz taki zaśniedziały styk wkrótce będziesz miał to samo.Poza tym jest chyba do podłączenia też wtyczka atx12V (4pin P IV) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Tu jest do wymiany cała końcówka a nie tylko wtyczka. Jak zostawisz taki zaśniedziały styk wkrótce będziesz miał to samo. calosc stala sie grubo ponad rok temu i wlasciwie do zeszlego miesiaca zasilator pracowal caly czas juz na a64 i wszystko z nim ok. pojdzie na allegro, ale z takim atx'em nikt go nie zechce :lol:. poszukam tego ekstraktora jeszcze gdzies. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 tylko sobie kable pooznaczaj jakoś bo potem będziesz siedział 3-8h i szukał schematów po necie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Sądzisz że znalezienie rozpiski wtyczki ATX zajmuje 3-8h ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 mam jeszcze ze 2 inne zasilatory wiec dam rade :]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 przylep sobie kabelki przed wyciągnięciem z wtyczki do tekturki - ułatwi ci to późniejsze wtykanie w odpowiedniej kolejności tych kabelków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Najbezpieczniej to chyba będzie przykleić do kabelka kawałek taśmy i czymś napisać na niej numer pinu. Jest jeszcze inne wyjście, wyciągnąć jeden kabelek i od razu włożyć do nowej wtyczki, imo najbezpieczniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 mimo szczerych checi nie udalo mi sie dostac na tyle cienkich igiel/szpilek zeby cos udalo sie tym zdzialac. szukalem w googlach roznych patentow i ludziom jakos to wychodzilo :blink:. nie wiem :angry:. anyway, uznalem ze po prostu pokroje nozem tego atx'a (i tak nic z niego i tak) i po kolei kabelki powpinam w nowa wtyczke. widzialem na gieldzie niedawno za jakies grosze sam plastikowy atx :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 No chyba najlepiej będzie rozwalić ją po prostu :D Hmm wtyczkę ATX można dostać w sklepie elektronicznym za niewielka suma (nie orientuje się, bo nigdy nie potrzebowałem atxa). Przynajmniej u mnie w Koszalinie mają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...