Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Mam ta dosc stara wersje SL5Y5 - on jest na steppingu tA1 i zasilaniu 1.475V. Kreci sie kiepsko bo tylko na 1.5Ghz. Nie pomaga nawet vmod i podniesienie vcore do 1.825V. Zrobilem tylko test wystawiajac go na parapet w mroz i jednak poszedl na 1.620Ghz. Wiec wystarczyloby obnizyc temp. do okolo 20`C i po problemie. Ale nie stac mnie na takie chlodzenie. Sa jeszcze SL68P na steppingu tez tA1 ale vcore ma 1.5V defaultowo. SL6JS to juz stepping tB1 zasilany 1.5V. Sa jeszcze inne ale to tylko wersje OEM (na przyklad SL6C8 tez tB1 1.5V - no ale OEM :/ ). I teraz taki problem. Kiedys byl watek o podkrecalnosci SL68P i krecil sie po podniesieniu vcore do 1.6V na 1.6Ghz spokojnie. Po podniesieniu do 1.7V szedl na 1.7Ghz !!! ale sie wykopywal po dluzszej pracy w windowsie. Wiec problem tez z temp. Ponoc wersje na steppingu tA1 sie slabo kreca ale jak wynika z wersji SL68P z watku na forum to przeciez byl najlepszy o jakim slyszalem. Wiec jak to jest ? Czy to wina steppingu (z wersji SL68P wynikaloby, ze nie) czy sprawa zasilania defaultowego ? Nawet ponoc najstarsze wersje (te pierwsze chyba z malezji czy hondurasu - teraz nie pamietam dokladnie ktory) tez byly na steppingu tA1 z vcore 1.475V a krecily sie wysmienicie na 1.6Ghz. Jak oceniacie te serie. Jaka jest najlepsza. A moze jest jakas seria OEM o ktorych nawet nie wiem i kreca sie super ? Jakbym mial pewnosc co do ktores z tych serii to zamienie na allegro. Wiem, ze topic troche zagmatwany ale siedzacym w temacie tulipanow nie przysporzy wielkiego klopotu. Z gory dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na http://www.overclockers.com/ masz baze danych z oc (pewnie o tym wiesz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na http://www.overclockers.com/ masz baze danych z oc (pewnie o tym wiesz)a masz tam pdoane serie i stepingi grr nie to po co takiego posta dajesz..? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 na http://www.overclockers.com/ masz baze danych z oc (pewnie o tym wiesz) Tak, oczywiscie znam to juz ale tak jak napisal (troche ostro :D vengeance) nic mi to nie pomaga w prooblemie. Dzieki za zainteresowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 no ja mam SL5ZJ i wstaje mi na 1625mhz(narazie wyzej nie dawalem bo chce miec jeszcze dane na HDD) 1.6v ale widac ze potrzeba dodatkowego chlodzenia bo jak dam nawet wieksze vcore 1.7 to 3dmark01 lubi sie wywalac podczas testu. Jeszcze nie probowalem jak ty wywalac kompa na zimno. Moze byc tez wina niestabilnej pracy programow z powodu za wysokiego PCI 41 :) . Probowalem pare razy dac mu FSB 133 aby miec PCI 33 i nie wstal :( , mialem nad nim big wiatrak 15cmx15cm ale to nic nie dalo. Cooler mam Titana TTC-D5TB(3) i Celka 1.3ghz :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Tak czytam, czytam. Seria nie z C 1.2, idzie Ci na 1.6Ghz ale nie moze na FSB133. Potem patrze na podpis a tam C1.3 :P Mi jednak chodzi o C1.2 - ale dzieki za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Tak czytam, czytam. Seria nie z C 1.2, idzie Ci na 1.6Ghz ale nie moze na FSB133. Potem patrze na podpis a tam C1.3 :P Mi jednak chodzi o C1.2 - ale dzieki za info. hie hie tez jest w tresci :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesperus Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ja mam serie SL68P i chodzi na 1.6.na standardowym napięciu (1.5V), chociaż z ciekawości sparawdzałem i chodził też na 1.4V!. Maxymallnie chodzi mi na 1.69GHz. Powyżej juz nie postuje (zmieniałem napięcie do 1.7V). W tej chwili (zima) mam max temp 39 C przy BOX chłodzeniu 2800 RPM. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 O dziekuje Vesperus. Coraz czesciej slysze o tej serii, ze jest wypasiona. A na steppingu starym tA1 :D Jest do sprzedania na allegro jeszcze w pudelku, nie odpakowany z gwarancja 36 msc. za 165 pln ale jeszcze do konca aukcji 5 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Nikt nie ma tej nowej serii ? (SL6JS) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...