andrek Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Otóż znajomy ostatnio do swojego konfigu [ Sempron 64bit 2800+ @ 2240MHz, Gigabyte K8NS, 512 Ram, Fortron 350W i dysk 80gb ] dokupił Geforce 7300gt galaxy na AGP. Początkowo było wszystko ok - aż tu nagle, przy większych obciążeniach, np. w Counter Strike'u Source i Guild Wars, pojawia się czarny ekran i trzeba resetować komputer. Grafika nie podkręcana, chłodzenie zalman więc nie powinna się grzać. W czym problem? Zasilacz? Z tego co widziałem, taki fortron radzi sobie z mocniejszymi konfigami. Może konkretnie uwalony zasilacz lub karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Zaczalbym od testu na odkreconym sprzecie, pozniej luzniejszych timingach ramu vs zanizone taktowania karty. Swoja droga co mial wczesniej? Moze w sterownikach ma sieke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Wcześniej był Geforce 4mx 440, format był i sterowniki od nowa instalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Zaniz takty, zluzuj timingi, odkrec proca. Na razie przebij sie przez to [; Hmm nie jestem pewien jak jest z seria 7 ( jeszcze nie testowalem u siebie bo po co? [; ) ale u mnie przy odpalonym speedfanie & grach byly calkowite freezy w grach. Jakims cudem pobierajac info o temp ww program wieszal calosc :| Moze to nie jest to ale wspomniec nigdy nie zawadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 To tak: taktowania zaniżone, timingi wyluzowane, procesor przywrócony do ustawień fabrycznych, żadnych programów monitorujących temp. itd.. - Brak efektu. Karta kupiona od RaduMir'a na allegro [ forumowy Niemiec? ], trzeba chyba będzie pomyśleć o jakimś odesłaniu. Co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Hmm nie chce mi sie sciagac manuala bo trwaloby to wieki ale czy masz mozliwosc zmiany taktowan agp do 67MHz i podbic lekko napiecie na porcie? A pozniej walka na innym cfg. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 wez jeszcze miernik i sprawdz jak zasilacz trzyma napiecia przy obciazeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Hmm nie chce mi sie sciagac manuala bo trwaloby to wieki ale czy masz mozliwosc zmiany taktowan agp do 67MHz i podbic lekko napiecie na porcie?Zrobione, nic to nie dało. Na chwilę obecną nie mamy miernika, jak znajomy załatwi to sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...