Skocz do zawartości
andrek

Karta Graficzna - Czarne Ekrany..

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż znajomy ostatnio do swojego konfigu [ Sempron 64bit 2800+ @ 2240MHz, Gigabyte K8NS, 512 Ram, Fortron 350W i dysk 80gb ] dokupił Geforce 7300gt galaxy na AGP. Początkowo było wszystko ok - aż tu nagle, przy większych obciążeniach, np. w Counter Strike'u Source i Guild Wars, pojawia się czarny ekran i trzeba resetować komputer. Grafika nie podkręcana, chłodzenie zalman więc nie powinna się grzać. W czym problem? Zasilacz? Z tego co widziałem, taki fortron radzi sobie z mocniejszymi konfigami. Może konkretnie uwalony zasilacz lub karta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaniz takty, zluzuj timingi, odkrec proca. Na razie przebij sie przez to [;

Hmm nie jestem pewien jak jest z seria 7 ( jeszcze nie testowalem u siebie bo po co? [; ) ale u mnie przy odpalonym speedfanie & grach byly calkowite freezy w grach. Jakims cudem pobierajac info o temp ww program wieszal calosc :|

Moze to nie jest to ale wspomniec nigdy nie zawadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak: taktowania zaniżone, timingi wyluzowane, procesor przywrócony do ustawień fabrycznych, żadnych programów monitorujących temp. itd.. - Brak efektu. Karta kupiona od RaduMir'a na allegro [ forumowy Niemiec? ], trzeba chyba będzie pomyśleć o jakimś odesłaniu. Co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie chce mi sie sciagac manuala bo trwaloby to wieki ale czy masz mozliwosc zmiany taktowan agp do 67MHz i podbic lekko napiecie na porcie?

Zrobione, nic to nie dało. Na chwilę obecną nie mamy miernika, jak znajomy załatwi to sprawdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi