Skocz do zawartości
Gość Łukasz Tkacz

Podłączenie Dsla 4000

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Witam. Mam pewne pytanie. Miałem neostradę tp 256 i postanowiłem zmienić internet. Kuzyn miał postawić u mnie DSLa 4000 ale sytuacja strasznie się przeciąga - kabel od linii i numer do tego dsla już mam ale cały czas leży to niepodłączone, kuzyn mówi że "kolesie z tp muszę coś jeszcze wstawić". Mam pewne pytanie - czy można w jakiś sposób podłączyć tego dsla poprzez stary modem od neo??? Może i głupie pytanie ale ja się nie znam, jeżeli tak to jak należy to podłaczyć??? Proszę o pilną i wyczerpującą odpowiedź (na razie mam połaczenie modemowe dial-up :( ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wyczerpująca odpowiedź:

nie

dlaczego?

Ponieważ pracownik tepsy musi przyjechać i osobiście podłącyzć ci malutki modem (teraz siemensy kładą) ponieważ on zostaje ich właśnością Ty nie możesz go sam podłączyć bo byś zepsuł (wg nich). Montarz sprowadza się do 10min i podłączenie 2 kabli + u mnie dodatkowe 10 bo się okazało że przez 3 tygodnie robili testy tego samego numeru ale pod innym numerem kierunkowym; zadzwoniono na serwis i to samo zrobili i podłączyli w ciągu 10min (czyli widać jak piękna biurokracja) O terminach szkoda gadać; ja na dsla czekałem 5 tygodni! a mam 8mbit.

W razie innych pytań o dsl chętnie odpowiem, mam sieć lokalną na tym 8mbit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi