Skocz do zawartości
Enjoy the ride

Mandriva 2007 64 Bit I Net Bezprzewodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ema zainstalowałem dziś mandrive 2007 w wersji 64 bitowej i chcąc zainstalować karte sieciową D-Link DWL-520+ zastowowując sterowniki z wingrozy i instalując ndiswrapper wywalił mi błąd i info że nie ma plików firmware i wywaliło mi raz że można zassać ze stronki i zassałem wrzuciłem tam gdzie pisało i myśłałem że to już koniec i się zainstaluje a teraz wywaliło też to samo tylko z innym linkiema mianowicie poprzedni to

http://acx100.sourceforge.net/wiki/firmware

a drugi to

http://ndiswrapper.sourceforge.net/mediawiki/index.php?/list

i z tego drugiego sznurka znalazłem

Card: D-Link AirPlus G+ DWL-G520+ 54Mbps (Sold in Europe)

* Chipset: Texas ACX 111

* pciid: 104c:9066

* Driver: used the Win 2000 driver that came with the card (gplus.inf). You can download it from here: ftp://ftp.dlink.co.uk/wireless/dwl-520+/d...inc_utility.zip

* Other: Tested with Mandrake 10.1 and Ndiswrapper 1.1 . Card working without problems with WEP.

* Other: Tested with SUSE 10 and Ndiswrapper 1.5. Works perfect, remember just to install a 32 bit system. ( Attention: Installs by default from DVD a 64 bit version assuming that your PC support 64 bit). Better to install from CDs (than it asks) that's 32 bit for sure.

i z tego linka się niechce mi połączyć

czy wie kto jak mi pomóc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi