s3in Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Witam, Jaki zakupić procesor do tejże płyty? :) prosze o rózne propozycje / przedziałyc cenowe :) a nie tylko te z najwyzszej połki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Czy jest sens pakować forsę w sA, a tym bardziej w tą płytę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 masz juz ta plyte ?? a pozaatym kto pakuje sie teraz w socket A (462) lepiej jakies 939 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 propozycje i ceny znajdziesz na allegro :P kompatybilność - google lub instrukcja zadaj sobie pytanie po co założyłeś ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 po to, zebysmy mu poradzili zmiane platformy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Posiadam na sprzedaż athlona 1,0 który chodził właśnie na tej płycie, płytę już sprzedałem, jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Napewno nie polecam nic o wysokich taktowaniach, ta płyta sobie nie radzi nawet z większością Palomino 1700+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam, Jaki zakupić procesor do tejże płyty? :) prosze o rózne propozycje / przedziałyc cenowe :) a nie tylko te z najwyzszej połki :D Na k7s5a 3.x i 5 działa prawidłowo wszystko na FSB133. Moze byc nawet CPU na FSB 166/200 tyle ze bedzie musial dzialac na 133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Napewno nie polecam nic o wysokich taktowaniach, ta płyta sobie nie radzi nawet z większością Palomino 1700+. Tak? A jakim cudem na tej plycie miałem Thorton 2000+ @ Barton 3200+ 2.2GHz ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Tak? A jakim cudem na tej plycie miałem Thorton 2000+ @ Barton 3200+ 2.2GHz ? :)hm, nie mam pojęcia :) mam paru znajomych z takimi płytami i procem 1700+ Palomino badź TB. każdy narzekał, na dodatek jednemu z nich to po ustawieniu a BIOSie opcji zeby chodził z nominalną predkoscią objawialo się tym, ze komputer nie wstawał. Zatem przez caly czas musiał działać na AXP 1100+. Dobrze, ze szybko się pozbył tej płyty ;) BTW. Możliwe ze to są jednostkowe przypadki, ale tylko informuję o tym ze takie anomalnia też mają miejsce w tym świecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 hm, nie mam pojęcia :) mam paru znajomych z takimi płytami i procem 1700+ Palomino badź TB. każdy narzekał, na dodatek jednemu z nich to po ustawieniu a BIOSie opcji zeby chodził z nominalną predkoscią objawialo się tym, ze komputer nie wstawał. Zatem przez caly czas musiał działać na AXP 1100+. Dobrze, ze szybko się pozbył tej płyty ;) BTW. Możliwe ze to są jednostkowe przypadki, ale tylko informuję o tym ze takie anomalnia też mają miejsce w tym świecie. Jak dla mnie plyta byla bardzo fajna :) za swoich czasu smigalem na niej ladnie z 1GB ramu gef 4 ti4200 @4600 i ogolnei wypas bylo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Jak dla mnie plyta byla bardzo fajna :) za swoich czasu smigalem na niej ladnie z 1GB ramu gef 4 ti4200 @4600 i ogolnei wypas bylo ;)zatem całkiem możliwe ze ktoraś partia tych płyt miała jakieś wady, co objawiało się w/w przeze mnie problemami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 każdy narzekał, na dodatek jednemu z nich to po ustawieniu a BIOSie opcji zeby chodził z nominalną predkoscią objawialo się tym, ze komputer nie wstawał. Zatem przez caly czas musiał działać na AXP 1100+. Dobrze, ze szybko się pozbył tej płyty ;)Taki problem to był, tylko ze nie z powodu CPU, a niektórych pamieci ram(czesc sdramów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Taki problem to był, tylko ze nie z powodu CPU, a niektórych pamieci ram(czesc sdramów). yeap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 sasiad cyka na takiej plycie na durniu 1300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Na moim starym ECS K7S5A hulały następujące procki: Duron 900 - bezproblemowo Athlon XP1700+ pallomino - razem z pamięciami DDR bezproblemowo, nawet dało się go odrobinę podkręcić Athlon XP2400+ thorton - bezproblemowo, z oc doszedł do 2200MHz, szkoda tylko że okazał się niemodowalny na bartona :( Tak więc marsz na allegro i wybierz sobie coś co jest na socket A, ma FSB do 266MHz i nie jest wersją mobile (procki z odblokowanym mnożnikiem wymagają jego zablokowania na określonej wartości drut-modem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Tak? A jakim cudem na tej plycie miałem Thorton 2000+ @ Barton 3200+ 2.2GHz ? :) No właśnie, cudem. ;-) Miałem kontakt z dwoma tymi płytami. Jedną miał kumpel - Spaliła się. Drugą miała ciocia - pewnego dnia komp nie wstał. Cioci założyłem Abita KT7A Raid i jest wniebowzięta, co i tobie polecam :) Edit: Z tym cofaniem, to masz rację. :) Jak ci służy i jesteś zadowolony to tylko pogratulować. Edytowane 27 Listopada 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 No właśnie, cudem. ;-) Miałem kontakt z dwoma tymi płytami. Jedną miał kumpel - Spaliła się. Drugą miała ciocia - pewnego dnia komp nie wstał. Cioci założyłem Abita KT7A Raid i jest wniebowzięta, co i tobie polecam :) Dzieki nie bede sie cofał w rozwoju z komputerem ;) K7S5A - jak sie umie to sie ma ;) Z moją robiłem co chciałem i nie narzekałem, nie powiem złego słowa o niej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ta ;] płyta trochę kapryśna (a np nf7 nie jest ? a ultra-d to co ?) ale mająca swoje uroki i rozgryziona w każdą stronę. Moja podchodziła z fsb do 147 i było fajnie,, kręciłem na niej durona, palominium i thortona też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Moja K7S5A Pro kiedyś ruszyła na FSB 175MHz. Warunkiem było wgranie BIOSu od Cheepomana i ustawienie FSB 150MHz. Potem już była zabawa z pod Windowsa i programu CPUFSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...