Skocz do zawartości
::::kyniu::::

czy ta tempetaturka jest dobra??????????????????????????????

Rekomendowane odpowiedzi

eheh mpoj kumpel ma 71 w idle i sę nei przejmuje... za to mnie żal ściska jak patzre na marnującego się athlona 1,7.... palomno to nie throughbred ale.... :P

71 8O 8O 8O To co on na nim jajka gotuje :?:?: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PAnie a gdzie robisz odczyty w biosie czy w Windzie????

i właśnie po stresie czy w idle ???????

Ja napisze tyle ze mam ok48st C w Idlu (ale mam 3000rpm na wentylu)a w stresie mam ok 57st.....

Bo odczyty w biosie są dokladniejsze.....niz w jakis programikach:)

Behemoth ..ale nie wydaje mi sie ze moga byc az takie wahania temperatur(20 st C)granice błędu to kilka stopni jest:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam w idle 36-37 ( odczyt SpeedFan ) temp. przy kompie ok 25 st.

Za to w biosie mam ok 31 st.

Dziwne bo kiedyś jak miałem zestaw CPC to w biosie ( 57 st. )miałem wiekszą temp. niż z SpeedFan'a( 52 st. ). Bios mam cały czas ten sam 1015.

WSZYSTKIE PODANE TEMP. SA W IDLE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy w idle mam przy wentylach na chłodnicy puszczonych na 5V około 37*C na 12V 31*C w stresie (cpuburn) z wyłączonymi wentylami 50*C po 40 min z włączonymi 45*C mam durka 700 MHZ podkręconego na 1004 MHz 7,5*133 Vcore 1.9V

Odczyty z motherboard monitor 5.2.10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PAnie a gdzie robisz odczyty w biosie czy w Windzie????

i właśnie po stresie czy w idle ???????

Ja napisze tyle ze mam ok48st C w Idlu (ale mam 3000rpm na wentylu)a w stresie mam ok 57st.....

Bo odczyty w biosie są dokladniejsze.....niz w jakis programikach:)

Behemoth ..ale nie wydaje mi sie ze moga byc az takie wahania temperatur(20 st C)granice błędu to kilka stopni jest:)

Szacuneczek

oj to poczytaj sobie poczytaj a ja to wyczytalem gdzies i napewno gostek lepiej sie znal od ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kyniu,

mam takie male glupie pytanko:jakiego masz coolera?bo tak srednio przy 6000 obrotow to "lekko" go juz slychac. chociaz,w sumienie kazdemu chodzi o to zeby mial cichego kampa.

ja mam athlona 1700 w technologii 0,18, z tych starszych i przy nowym coolerze na 2800obr mam niecale 50 na relaxie i tak od 55 do 60 po dlugim stresie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi