wolfmark Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Wiem, Wiem Temat oklepany penie napiszecie tylko chciałbym się dowiedzieć co bardziej sie opłaca kupić nie chce po raz kolejny wtopić z płytą i prockem ostatnio zakupiłem plyte asusa na SIS'ie i nie wiem czemu wszytko jakos niestabilnie chodzilo i chce teraz zmienic na AMD i pytanie jest takie czy 3.0HT i SD? nie chodzi o wydajnosc bardziej o gry i programy graficzn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Bierz AMD, tylko nie wiem czy nie lepiej Venice. Ten cache nie wiele daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 SD, po tym jak się kręcą to będzie najlepszy wybór ;] 3Ghz na stock V robi seria E4 ;]]] Zobacz topic na forum o San Diego, to się sam przekonasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 SanDiego E4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfmark Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Bierz AMD, tylko nie wiem czy nie lepiej Venice. Ten cache nie wiele daje. Czyli 3.0 HT jest porownywalny z SD 3700+ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 P4 jest gorszy od SD 3700+, a nie porównywalny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Czyli 3.0 HT jest porownywalny z SD 3700+ ?? DO 3.0 HT porownywalny jest Venice 3000 1.8 ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfmark Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 P4 jest gorszy od SD 3700+, a nie porównywalny ;] A jesli chodzi o grafike to mam GF 6600 PCI-E czy cos będzie się gryzlo z tym SD a pamieci najzwyklejsze 1GB kingston i wziolbym jaka mplyte glowna gigabyta czy to bedzie w miare stabilne juz nie chodzi mi o same podkrecanie lecz o efekt miedzy P4 a AMD Ostatnie pytanie z mojej strony: Jest jakas roznica miedzy San Diego 3700+ a San Diego 3700 co ten plus oznacza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 A jesli chodzi o grafike to mam GF 6600 PCI-E czy cos będzie się gryzlo z tym SD a pamieci najzwyklejsze 1GB kingston i wziolbym jaka mplyte glowna gigabyta czy to bedzie w miare stabilne juz nie chodzi mi o same podkrecanie lecz o efekt miedzy P4 a AMD Ostatnie pytanie z mojej strony: Jest jakas roznica miedzy San Diego 3700+ a San Diego 3700 co ten plus oznacza ?? Ten plus jest przy obu procesorach, tylko w drugim wypadku ktos zapomnial go dodac. A plusik oznacza ze to nie jest taktowanie procesora a wspolczynnik PR, ktory pokazuje jak ten procek jest szybko w porownaniu do procesorow Intela. Czyli ten SD jest w/g amd porownywalny z PIV 3,7GHz. Do tego male sprostowanie. A64/SD jest znacznie szybszy od PIV ale przedewszystkim w grach. Plus PIV to HT, ktore powoduje ze procesor widziany jest jako dwa uklady logiczne co daje przyspieszenie w programach, ktore wspieraja wielowatkowosc, do tego praca z kilkoma programami jest przyjemniejsza, gdyz procesor nie przytyka systemu bo potrafi jednoczesnie wykonac dwa niezalezne programy. Napewno PIV nie polecilbym nalogowemu graczowi bo jest znacznie slabszy ale grafikowi, lub osobie bardzo duzo pracujacej w windowsie polecilbym PIV HT a najlepiej jakis dwujajowiec. No i cena za tego PIV 3GHz jest w miare pszystepna a w przyszlosci mozna przejsc zawsze na Core 2 Duo/Quad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 SD 3700+ i wszystko jasne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfmark Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 SD 3700+ i wszystko jasne :D Ok jestem przekonany Ale to już naprawde ostatnie pytanie i kupuję go na alklegro. Czy są jakieś rózne ver tych procesorów tzn chodzi o mi o te dwie aukcje : http://allegro.pl/item144018661_amd_athlon...box_do_o_c.html i http://allegro.pl/item145403363_amd_athlon..._herkulesa.html Oczywiście nie chodzi mi o to że to ver BOX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zajrzyj do topicu o San Diego na forum, tam są podane oznaczenia procka, który jest E4, napisz maila do herkulesa czy mają jeszcze takie, jesli tak to bierz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 albo mis ie wydaje albo ten pierwszy ma wiecej v dka rdzenia .. normalnei powinno byc 1,35 V poprawcie mnie jak sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Na dole aukcji napisali sprostowanie, że się pomylili. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfmark Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 P4 jest gorszy od SD 3700+, a nie porównywalny ;] Jeżeli 3700+ to 2.2 , to mam rozumiec ze taki 2,2 bez zadnego OC jest o wiele lepszy niz 3.0 P4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) On na 1800 jest tak szybki, jak P4 3000. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 On na 1800 jest tak szybki, jak P4 3000.I bez połowy L2 ;] Bo venice 3000+ ma 1.8ghz i 512 cache L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfmark Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 I bez połowy L2 ;] Bo venice 3000+ ma 1.8ghz i 512 cache L2. Jestem z tego procka zadowolony ale troche mi nie poszlo bo zakupilem SD E6 ale jesli piszecie ze 1800 jest taki jak p4 3.0 to mnie cieszy bardzo bo jak narazie nie chce podkrecac prock :D dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Nie no SD roxi, generalnie w grach to taki P4 dostanie niemiłosierne baty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...