Skocz do zawartości
GenghisKhan

St6 swietej pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

buuuuu jestem w wielkiej zalobie - wczoraj przez nieuwage usmiercilem super mobo st6 - tylko plyta poszla - celek dziala ale nie mam w co go wlozyc

dzisiaj wyzulilem kase i pobieglem do sqlepu po nowe mobo i proca i ram

mam teraz jakiegos shitciastego durona 900 (ledwie co na 1100) sie kreci mobo MSI na kt400 jakies (nawet nie wiem co to - nawet moze byc plyta) za 390 zloty i pamiec 2100 128MB narazie

buuuuu

i moje kochane intelowskie 1.7GHz poszlo sie rypac.........

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan JESTEM Z TOBA :twisted:

jak bede mial kase to i tak na p4 sie przesiade - ale to chyba za jakies 2 lata :D :P :((((( no ale odrazu se kupie 5GHZ albo wiecej :D :P

duron chodzi jak gowno murzyna :D

a 128 ramu jak moja karta graficzna (sama bez proca)

kurde no co za chamstwo - a na dodatek myszka mi tez umarla - jutro musze kupic nowa za 12zloty bo na wiecej juz mnie nie stac - nie mam ani zlotowki nawet 2 na piwo :((((( <span style="color:red;">[ciach!]</span>a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat chcial cos nowego i wzieliscie D 900 ???????

Ile brat ma lat ?

Niewazne ile ma lat tylko ile ma pary w lapkach :)

Moze planuje wsadzic tam jakiegos antka.

no antek na wakacje bedzie jakis 2800+ czy cos takiego i wiecej ramu oczywiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj po drugiej stronie lustra :wink: :) . Twoje marudzenie szybko Ci przejdzie i zapomnisz o jakimś P4, a i podziękuj bratu bo ten zakup był bardziej przyszłościowy (choć narazie np. mała ilośc ramu może dołować).

PS. skoro byłeś tak przywiązany do tulipanka to czemu "uległeś" bratu, sama płyta do celka wyszła by znacznie taniej? Czy to on finansował tą operację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan ale no co Ty??? sluchaj , nie bedzie Ci przeszkadzac mala stabilnosc AMD??? :P wiesz jak to jest....sam mowiles :evil:

dziwne bo stabilnosc AMD przypomina przekreconego ATARI

wiekszego gowna w rece nie mialem - a na dodatek jak ten duren 900 sie grzeje - na WC mial 46*C - niekrecony bosze co za ,h,u,j,s,t,w,o

ja chce TULIPANA

AMD sux - jak narazie

wiecie ile razy winde dzisiaj instalowalem - k.u.r.w.a 4 razy i dopiero co jakos dziala - ale co chwile jakies bledy

a to MSI to porazka wogle sie nie kreci ani pamiec ani proc ani AGP - stabilnosc mała - (bardzo)

moze AXP sie lepiej zachowuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj po drugiej stronie lustra :wink:  :) . Twoje marudzenie szybko Ci przejdzie i zapomnisz o jakimś P4, a i podziękuj bratu bo ten zakup był bardziej przyszłościowy (choć narazie np. mała ilośc ramu może dołować).

PS. skoro byłeś tak przywiązany do tulipanka to czemu "uległeś" bratu, sama płyta do celka wyszła by znacznie taniej? Czy to on finansował tą operację?

niestety - ale moze bede mial znow jakies mobo pod tulipana moze znow st6 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej powiedzcie czy plyta abit bd7-e na kt333 bedzie lepsza do OC od tej co mam czyli MSI kt4v

BTW. grafika sie grzala (wogle wiatrak nie chodzil) i stad te dziwne zwisy - w tej chwili dziala spox wszystko

duren chodzi na fsb 133x7 933MHZ spox

moze sie przekonam do tego zlomu

tylko nie moge sie przyzwyczaic do malej ilosci fps w 3dmarku :D ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

msi kt4v shit?

Zartujesz chyba, mialem do czynienia z ta plyta i uwazam ze jest bardzo dobra do podkrecania, athlon xp 1700+ 0.13 spokojnie szedl na 2300+ bo dalej nie probowalem ale napewno dalej by poszedl. Btw plyta sprawuje sie znakomicie wiec niewiem o co ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genghiskhan slowa wspolczucia z powodu straty i IMO troche glupiego brata (mam nadzieje ze sie nie obrazisz). Byl dziwny nawet przez to ze wziol KT 400 ;/. Ja bym juz rzucil sie na nforce 2 albo kt 333 ;). Ale to moje zdanie... Zycze ci jeszcze jednej ST6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej powiedzcie czy plyta abit bd7-e na kt333 bedzie  (...)

Ech , już klołeś na AMD a tu wiatrak na grafie nie chodził :) , stabilność AMD jest jak najbardziej w porządku , mój komp chodzi 24h na dobe , przy ustawieniach 11,5 x 197 , wcześniej chodził na fsb 200 ale po około 12h sie zawieszał pewnie chipset niewyrabia , i żadnych zwisów niemam . A co do pytanie to niesłyszałem o płycie bd7-e , ale pewnie chodzi Ci o KD7-e to napewno będzie sie lepiej podkręcał , Vcore 2,325V MSI-1,85V , Vdimm-3,25V! MSI-2,8V.Napięcia pisałem z pamięci więc mogłem sie pomylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej powiedzcie czy plyta abit bd7-e na kt333 bedzie  (...)

Ech , już klołeś na AMD a tu wiatrak na grafie nie chodził :) , stabilność AMD jest jak najbardziej w porządku , mój komp chodzi 24h na dobe , przy ustawieniach 11,5 x 197 , wcześniej chodził na fsb 200 ale po około 12h sie zawieszał pewnie chipset niewyrabia , i żadnych zwisów niemam . A co do pytanie to niesłyszałem o płycie bd7-e , ale pewnie chodzi Ci o KD7-e to napewno będzie sie lepiej podkręcał , Vcore 2,325V MSI-1,85V , Vdimm-3,25V! MSI-2,8V.Napięcia pisałem z pamięci więc mogłem sie pomylić.
tak ale powiem ze na ABICIE ST6 (intel) gf tez chodzil bez chlodzenia raz i wszystko bylo stabilne w 100% tylko quake mi zwolnil o polowe wiec chyba nie ma o czym mowic -

to co lepiej brac epoxa 8rda bez plusa czy abita kd7-e??!??!!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi