Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z takim problemem. Odinstalowalem wczoraj Kxy(deko denerwujace charki podczas dzwiekow systemowych i brak pojecia z mojej strony o DSP) i zainstalowalem zwykle sterowniki do Live 5.1. Po tym zabiegu wszystko ladnie cacy - niby wszystko gra.. ale jedynie w winampie:| W innych programach nie mam dzwieku - ani podczas odtwarzania MP3 ani zadnego innego formatu. Dzwiek oprocz tego jest w tym Creative Play Center i jak otworze jakis film z youtuba to tez sie pojawia. Probowalem reinstalowac kodeki do filmow ale bezskutecznie. Ktos moze wie czym to moze byc spowodowane?

------

Maly update. Jak wlacze w ustawieniach AC3 "prefer other decoder" lub "Use Wave Out as defoult Audio render" dzwiek sie pojawia. Teraz tylko pytanie co zrobic zeby ten dzwiek szedl przez AC3 ?

Edytowane przez Krysti@n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczyść driver cleaner wszsytko co masz od creativa i kx, zrób to w trybie awaryjnym.Ja mam taka sama karte jak ty i instaluje:

creative_sbl_youppax122 388mb

ikernelupdate 942kb

YouP-PAX-Live3.33 40.9mb

W takiej kolejności jak podałem jeśli dobrze pamietam i wszystko jest OK, to stero modalne na Audigy, masz dużo nowych opcji, suwaków etc.

http://www.youp-pax.org/forumdisplay.php?fid=13 stery znjadziesz tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram sie to pobrac - deczko ciezkie to jest. W sumie nie zalezy mi na jakichs bajerach w grach, tylko zeby bylo latwe w obsludze i ladnie gralo w filmach i muzyce :)

Btw ten link cos nie dziala:)

Edytowane przez Krysti@n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi