Skocz do zawartości
guru2

P5b Vs P5b-e

Rekomendowane odpowiedzi

P5B-E to ubozsza wersja P5B Dlx, wiec wlasnie cos pomiedzy zwykla P5B a Dlx.

Jesli chcesz krecic to warto doplacic.

Ja tam miedzy P5B-E, a P5B Dlx widze zasadnicze roznice (zupelnie inny laminat). Chyba ze masz na mysli P5B-E Plus to wtedy faktycznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5B-E to ubozsza wersja P5B Dlx, wiec wlasnie cos pomiedzy zwykla P5B a Dlx.

Jesli chcesz krecic to warto doplacic.

Raczej bogatsza wersja P5B ;) Niestety co do kręcenia odziedziczyła największą wadę siostry, czyli max 2,1V na pamięciach, co skutecznie obrzydza oc :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ale na p5b nie da sie podkrecac czy co ? wystarcza podstawowe funkcje vcore vmem cpuclock dzielniki proca podstawowe timingi ..

do do zestawu dla brata a on nic @ nie bedzie ,ja czasem wpadne to moze sie cos powawie raczej podstawowe funkcje tylko potrzebne

Edytowane przez guru2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ale na p5b nie da sie podkrecac czy co ? wystarcza podstawowe funkcje vcore vmem cpuclock dzielniki proca podstawowe timingi ..

do do zestawu dla brata a on nic @ nie bedzie ,ja czasem wpadne to moze sie cos powawie raczej podstawowe funkcje tylko potrzebne

No wiesz na tym forum wszyscy są pr0 i jeśli płyta nie umożliwia pobicia rekordu świata to jest do niczego ;) Niemniej takiemu E6300 przy b.dobrych pamięciach, ewentualnie wspomożonych v-modem, można odrobinkę podbić zegary - np. dwukrotnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej bogatsza wersja P5B ;) Niestety co do kręcenia odziedziczyła największą wadę siostry, czyli max 2,1V na pamięciach, co skutecznie obrzydza oc :-|

2.1V jest w wersji 1.01G, w 1.02G masz już 2.4V - chociaż nie narzekam moje GD Pro przy 2.1V latają 920 4-4-4-7. Do tego płyta bez problemu robi FSB500 po wyjęciu z pudełka więc za tą cene nie ma co wybrzydzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy na P5B-E i na P5B-E Plus występuje przełączanie się strapa??

1) Jeżeli nie to można P5B-E Plus rozważyć nawet jako lepszy wybór niż P5B Deluxe.

2) Czy są już w Polsce rev. 1.02G ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak bardzo fajnie. Zejdę z DS3.

Prowadzenie memek mnie w niej wkurzyło juz do zenitu.

Ale jedno trzeba DS3 przyznać.

Napięcia to ona trzyma wzorowo ( wszystkie).

Żadnych droopów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi