Skocz do zawartości
VenomDM

Gf6600 - Poradzcie Jak To Schłodzić Tanio Do Ok 30-50zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy?? Teraz czy za pół roku? :D

:huh: Plotki czy fakty? Wentylatory zawsze się zużywają, niezależnie czy Zalman czy Pentagram (nie wiem skąd ta opinia, ale nieważne...).

Czyli Pentagram jest cichszy, ale mniej trwały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:huh: Plotki czy fakty? Wentylatory zawsze się zużywają, niezależnie czy Zalman czy Pentagram (nie wiem skąd ta opinia, ale nieważne...).

Oczywiście, nikt tu nie zamierza powtarzać komunałów. Rzecz w tym, że jedne zużywają się szybciej niż inne. I już abstraciach!ę od kwestii marki... po prostu łożyska mają określoną konstrukcję i ślizgowe/cierne zużywają się dużo szybciej niż kulkowe/olejowe. Z zasady :)

Czyli Pentagram jest cichszy, ale mniej trwały?

Tak właśnie sądzę z jednym "ale" - Pentagram jest cichszy... na początku! A przy okazji jest też mniej trwały :rolleyes:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem ostatnio troche (bardzo) zajęty dlatego przemilczałem wszystkie komentarze.

Dzięki za sugestie i rady, po długim kombinowaniu (tak tak... z tego sie nie wylecze... :wink:)

padło na TO :

Xilence VGA Bat Cooler :-)

DEUTSCHE SHOP :-P

Oczywiście w życiu nie dałbym za niego 90 zł - tyle sobie wołają w polsce, ani 15 Euro :lol2:

Ale los chciał że farciarsko trafiłem na allegro taki wiatrak nowiutki na gwarancji z hurtowni ale odmiana bez radiatorów za 30zł , i taki chciałem, radiatorki sam sobie zrobie :lol2:

Ponoć jest cichy jak diabli :

Recenzja

Jak dojdzie zobaczymy jak sie owe dziwaduo sprawuje, aha wyglądu zewn. nie komentuje intencjonalnie :blink: , chodzi mi tylko o parametry wydajnościowe.... :rolleyes:

nie ma to jak ryzyk fizyk :blink: :lol2:

Pozdr 4 aLL :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem ostatnio troche (bardzo) zajęty dlatego przemilczałem wszystkie komentarze.

Dzięki za sugestie i rady, po długim kombinowaniu (tak tak... z tego sie nie wylecze... :wink:)

padło na TO :

Xilence VGA Bat Cooler :-)

DEUTSCHE SHOP :-P

Haha to ze pojechal rowno.

Najpierw smiejesz sie z titana, a potem na karte ladujesz cooler w ksztalcie batmana :lol:

Wiesz, te chlodzonko na allegro jest za 39zł i jest tego pelno, a co do wydajnosci to raczej cudow sie nie spodziewaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phi <_<

...

Zartuje :lol: :lol2:

Musze sprostować Twoja wypowiedz, zauważ że ja ani razu nie śmiałem się z niczego, tylko pytałem o zdanie innych i tych odpowiedzi wysluchiwalem. Thats it.

Ten koles co sprzedaje je za 39, od niego wlasnie kupilem, patrzac po cenach w sklepach sieciowych jest to spora okazja, gosc tlumaczy ze to resztki magazynowe, ostatnie sztuki, dlatego tak tanio.

Tak jak pisalem ryzyk fizyk, ale z tego co wiem to bedzie on napewno cichszy od Titana i będzie dobrze chlodził grafe. Co do trwałości, to licze na niemiecką myśl, miedz + jak widać łożyska olejowe więc na jakiś czas będzie cicho i spokój. I za 30zł - czego chcieć więcej :)

Jak to mawiają "no risk no fun" :wink:

Pozdr.

Edytowane przez VenomDM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi