AMDPRO Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Czesc wam.. Tak jak w temacie i troszke wiecej :) Otoz mam problem gdyz dostalem w prezencie od kumpla procesor Amd Athlon 64 3000+ lecz mam problem gdyz moj config terazniejszy na tym kompie to : Asus a7v880 Sempron 2400+ Radeon x1600 pro 512 mb na AGP 768 mb ram pc-400 HDD 80 GB DVD RECORDER POWERED BY : Modecom 300 WAT ! Mysle ze kasy bede miec 100 zloty gdzies.. Moze tyle sie uzbiera. Ale mysle o tym zeby sprzedac Plyte glowna i procesor oraz ostatnio sie zastanawiam nad kupnem karty graficznej nowej i sprzedanie tej.. 1. Wycencie mi najlepiej ta plyte glowna i procka.. No i oczywiscie grafe icon_smile3.gif 2.Czy sie oplaca modowac ten config :D ? 3.Czy zasilacz pociagnie ? A tu daje propozycje co znalazlem do kupienia icon_biggrin3.gif : Karta graficzna : http://www.allegro.pl/item143989499_galaxy...s_500_1400.html Plyta glowna : http://www.allegro.pl/item142103990_nowy_a...dr400_gwar.html Prosze o dobre rady i w miare szybka pomoc icon_smile3.gif Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 zastanow sie czy jest sens doplacac 100zl na tego gf tylko dlatego ze ma kosci na 1.2 za 325zl masz taka graficzka an zalmanie z 1,4ns jezeli ten modecom to seria robiona przez fortrona to powinien to uciagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Coś mi się wydaje, że ten Modecom to będzie Feel. Mało kto kupował Modecomy MC-300. Nie ma sensu dokładać do karty z 256MB pamięci - karta tej klasy nie wykorzysta tego, a pamięci 1,4ns niewiele gorzej kręcą się od 1,2ns, no i za niższą cenę miał byś lepsze chłodzenie karty. Lepiej nie kupuj tej płyty - jest to kastrat zwykłych Asusów, z zerowymi opcjami w BIOSIe, przeznaczony tylko do firmowych kompów (HP, Dell itd.). Edytowane 27 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) To jest ten zrobiony przez FORTRONA Zasilacz :) Chodzi mi o to tez ze na AGP jest bardzo malo plyt glownych z Socket 939.. A co myslicie o tej karcie graficznej ? http://www.allegro.pl/item142752377_palit_...0mhz_1_4ns.html Prosze dalej o rady :) Dzieki z gory Edytowane 27 Listopada 2006 przez AMDPRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ze 100zł nie ma się raczej po co szarpać, 300-minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Nie rozumiemy sie ! Mam athlona 3000+ 64 ktory lezy na polce.. I co z nim zrobic.. Najlepiej kupic plyte glowna za to kase co dostane plyty glownej i procka ktory teraz mam -.- Tylko nie wiem jaka plyte glowna kupic gdyz Asrock dual sata 2 juz trudno dostac a i niechce nic drogiego :P Edytowane 27 Listopada 2006 przez AMDPRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 No taniego i dobrego raczej nic już nie dostaniesz. Najtańsza warta uwagi płyta to Asus A8N5X i DFI Rs482. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Nie rozumiemy sie ! Mam athlona 3000+ 64 ktory lezy na polce.. I co z nim zrobic.. Najlepiej kupic plyte glowna za to kase co dostane plyty glownej i procka ktory teraz mam -.- Tylko nie wiem jaka plyte glowna kupic gdyz Asrock dual sata 2 juz trudno dostac a i niechce nic drogiego :P Sorki niedopatrzylem tego, że masz już athlona :oops: :oops: Poszukaj tego asrocka, albo tak jak podaje YogiCK Najtańsza warta uwagi płyta to Asus A8N5X i DFI Rs482. Edytowane 27 Listopada 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Te plyty sa dla kart graficznych z PCI-E a ja mam karte na AGP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ten Asus co podałeś też był z PCI-E. Z płyt z AGP i PCI-E wartych uwagi to znam tylko ASRocka 939Dual, ale je jesy ciężko wyrwać za ludzką cenę. Najlepiej by było sprzedac tego Radeona i kupić coś na PCI-E, np tego GF od Galaxy, bo AGP w tej chwili jest umierającym złączem. Tak BTW kto to widział kupować R X1600 z 512MB pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Sprzedaj tego radka i kup Galaxy GF 7600GS zalman. Tak BTW kto to widział kupować R X1600 z 512MB pamięci??[OT]Prawie jak 7800GTX 512[/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Dostalem za free od kumpla ktory prowadzi sklep.. Mial na zbyciu i nie mial co z nim zrobic.. To mi go dal na prezent urodzinowy :) Dobra to teraz zasadnicze pytanie :) Chyba sprzedam na allegro to :) ;p Ale czy wtedy na ten sprzet starczy moj zasilacz ? A tera zasadnicze pytanie.. Po ile moge sprzedac na allegro nastepujace czesci ? : Sempron 2400+ ASUS A7V880 Radeon x1600 PRO 512 MB Dzieki za odpowiedz ;P Edytowane 27 Listopada 2006 przez AMDPRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) aukcja od 1zl BCM i rynek sam wyznaczy cene:D a tak serio to nikt ci okladnie nie powie to wszystko zalezy od tego czy jakis "specjalista z neostrada" zauwazy twoja aukcje i bedzie walczyl o dana rzecz bez wzgledu an cene:) ja mysle ze plyte z procem za 230-250 (moze wiecej , patrz powyzej)powinienes bez porblemu pchnac no a grafe za 300(moze wiecej j/w) tez powinienes wypchac wiec an gf 7300gt vy starczylo:P Edytowane 27 Listopada 2006 przez maciek2107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A plyte z procem razem sprzedac czy moze odzielnie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 To juz zalezy od ciebie czy razem czy bez. Jesli dasz aukcje ze chcesz razem sprzedac to pewnie jakis odsetek ludzi szukajacych samej plyty lub samego procka nawet na nia nie zajzy a jezeli juz zajzy to sie bedzie pytacl czy sprzedaz osobno, wiec przemysl to sam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A co sadzicie o tej karcie ? http://allegro.pl/item144300579_geforce_73...sonic_box_.html Jest lepsza od tej co mam teraz ?? A plyta glowna moze ta ? : http://sklep.komputerowy.pl/products//526.html A i czy zasilka pociagnie ten modecom na jadrze fortrona robiony o mocy 300 wat czy moze dokupic mam jakiegos fortrona 400 wat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A i czy zasilka pociagnie ten modecom na jadrze fortrona robiony o mocy 300 wat czy moze dokupic mam jakiegos fortrona 400 wat? na jakim jadrze? prescott? venice? san diego? :D jak chcesz nowa zaislake to chiefteca 400w lub fortrona hln/gln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 ASROCK DUAL SATA 2 !! ps: śpiesz się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) A co myslicie o tej karcie graficznej co dalem.. ? Dlaczego jest taka tania? http://allegro.pl/item144300579_geforce_73...sonic_box_.html Przeciez ma dobre zegary i wogle wyglada na dobra.. Zapomnialem powiedziec ze komp ma byc troche do OC i do Grania ;) Ten AsRock kosztuje prawie 300 zloty.. -_- nie dzieki troche za drogo :) No to chyba zasilki nie bede narazie wymieniac :P Edytowane 28 Listopada 2006 przez AMDPRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Wolał bym GF od Galaxy. Już na starcie ma wysokie taktowanie (dużo wyższe niż ten Sonic) i ma oryginalnego Zalmana do chłodzenia (nie jakąś podróbkę). W tym Sonicu nawet nie wiadomo jakie są dokładnie te pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Moglbys dac linka do allegro dokladnego ? Bo chce miec lepsza karte od tej co mam.. :P Wogle czy ten Radek jest taki zly ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Ladowanie 512 mb do karty z tego segmentu to jedna wielka pomylka, ta karta nigdy tyle pamieci nie wykorzysta. Na podsumowanie : Bierz ta karte : KLIK! Plyte jesli zalezy ci na podkrecaniu to bierz tego asrocka sam go mam i moge polecic Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 No tak ale ta karta posiada tylko 128 MB pamieci.. A gry takie zalozmy jak np. NFS Carbon czy gothic III potrzebuja 256 MB pamieci na karcie.. zeby mozna bylo grac na maximum :P :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Lol...ilość pamięci w kartach tego segmentu nie ma żadnego znaczenia. Lepiej mieć kartę z mniejszą ilością pamięci, ale wydajniejszą. Wolał byś Radeona x600 z 1GB pamięci czy GF 7600GT z 128MB pamięci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Chodzi oto aby ta karta na jakis czas starczyla :P A moze troche doplacic i kupic ta ? http://www.allegro.pl/item140044258_galaxy...s_radiator.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Bardzo dobra karta, możesz kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...