mavericq Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam Co jakis czas podczas uruchamiania komputera pojawia sie blad : 0251 System COMS checksum bad - default conf. used Laptopa mam od miesiaca, bios nie byl aktualizowany. Komunikat ten nie zawsze sie pojawia, czym to jest spowodowane ? Toshiba Tecra A7 202 Pozdrawiam Andrzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 To tak jakby ktos ci wgral jakiegos lewego biosa i suma kontrolna sie nie zgadzala. Ale moze sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericq Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 To tak jakby ktos ci wgral jakiegos lewego biosa i suma kontrolna sie nie zgadzala. Ale moze sie myle. To raczej malo prawdopodobne, komputer byl oryginalnie zapakowany i zaplombowany... Ciekawi mnie to dlaczego za kazdym razem nie pokazuje tego bledu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Wejdz do biosu i zresetuj ustawienia( na default), następnie wyjdź z zapisaniem zmian. Po restarcie pustawiaj sobie ustawienia jak chcesz. Powinno pomóc Edytowane 27 Listopada 2006 przez L.Asten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laaps Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 [quote Witam Co jakis czas podczas uruchamiania komputera pojawia sie blad : 0251 System COMS checksum bad - default conf. used Laptopa mam od miesiaca, bios nie byl aktualizowany. Komunikat ten nie zawsze sie pojawia, czym to jest spowodowane ? Toshiba Tecra A7 202 Pozdrawiam Andrzej Też mam Tecre A7 i wgrany BIOS wersja 2.0 i dwa razy pojawił mi się ten komunikat po włączeniu lapka, we wcześniejszej wersji biosu 1.8 nigdy nie miałem tego komunikatu więc podejrzewam że po prostu ta wersja ma źle wyliczoną sume kontrolną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericq Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Wejdz do biosu i zresetuj ustawienia( na default), następnie wyjdź z zapisaniem zmian. Po restarcie pustawiaj sobie ustawienia jak chcesz. Powinno pomóc Ok, zaraz to sprawdze, mam nadzieje ze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...