seba_999 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam. Mam pytanie. Otóż oglądając intelowskie płyty główne natrafiłem na taki zintegrowany układ graficzny: Intel Graphics Media Accelerator X3000 oraz dźwiękowy: ADI AD1988A 7.1 Czy jest jakaś skala porównawcza tej grafiki z np GeForce? Czy uciągnie gierki typu np NFS MW? I czy ten układ dźwiękowy jest lepszy/gorszy/podobny do układów Realteka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam. Mam pytanie. Otóż oglądając intelowskie płyty główne natrafiłem na taki zintegrowany układ graficzny: Intel Graphics Media Accelerator X3000 oraz dźwiękowy: ADI AD1988A 7.1 Czy jest jakaś skala porównawcza tej grafiki z np GeForce? Czy uciągnie gierki typu np NFS MW? I czy ten układ dźwiękowy jest lepszy/gorszy/podobny do układów Realteka? zintegrowana grafika nadaje się do biura, ale z pewnością nie do grania. zintegrowane dźwiękówki są tylko po to aby słyszeć dźwięk, a nie do szukania wrażeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 zintegrowana grafika nadaje się do biura, ale z pewnością nie do grania. zintegrowane dźwiękówki są tylko po to aby słyszeć dźwięk, a nie do szukania wrażeń. No tak. Wiem o tym. :) Ale chciałbym zmodernizować kompa, bo ten obecny zaczyna się sypać (ma już 4 lata). A mam takie plany: zakup jakiegoś c2d i mobo z zintegrowana grafą. A potem dokupić jakaś lepszą. I pytam z ciekawości czy na takiej zintegrowane grafie sobie w coś pogram. A apropos tego układu dźwiękowego to mam realteka i spisuje się dobrze, a pytam o ADI bo pierwszy raz coś takiego widzę i oczekuję jakiś opinii o tym sprzęcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) pograsz, ale będzie korzystało z pamięci na mobo więc kiszka ;] sam miałem zintegrowaną grafikę i jeśli ma się dobre pamięci w dualu i najlepiej 2GB żeby nie zabrakło to spoko można grać w NFS:MW ;) lepiej oczywiście za stówke wyrwać jakiegoś x300 albo coś ale jak już naprawde brak funduszy to i to dobre będzie :) aha.. ale takie płyty raczej nie nadają się do podkręcania więc c2d Ci się będzie trochę marnowało :mur: Edytowane 27 Listopada 2006 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) pograsz, ale będzie korzystało z pamięci na mobo więc kiszka ;] sam miałem zintegrowaną grafikę i jeśli ma się dobre pamięci w dualu i najlepiej 2GB żeby nie zabrakło to spoko można grać w NFS:MW ;) lepiej oczywiście za stówke wyrwać jakiegoś x300 albo coś ale jak już naprawde brak funduszy to i to dobre będzie :) aha.. ale takie płyty raczej nie nadają się do podkręcania więc c2d Ci się będzie trochę marnowało :mur: Czyli jak sobie daruję tą zintegrowaną grafikę to zaoszczędzę na RAMach = zostanie kasa na grafikę :D. I będę miał większe możliwości OC ;] THX adzio_tuning Dalej nic nie wiem o ADI :mur: Edytowane 28 Listopada 2006 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Tylko radziłbym poszukać jakiś testów mobo którą chcesz kupić, bo widziałem że gigabyte DS3 z grafą nie dał sie wcale podkręcać, ale to chyba był jeszcze z biosem beta ale poszukaj żeby potem zonka nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...