Skocz do zawartości
seba_999

Zintegrowane Układy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Otóż oglądając intelowskie płyty główne natrafiłem na taki zintegrowany układ graficzny:

Intel Graphics Media Accelerator X3000

oraz dźwiękowy:

ADI AD1988A 7.1

Czy jest jakaś skala porównawcza tej grafiki z np GeForce? Czy uciągnie gierki typu np NFS MW? I czy ten układ dźwiękowy jest lepszy/gorszy/podobny do układów Realteka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Otóż oglądając intelowskie płyty główne natrafiłem na taki zintegrowany układ graficzny:

Intel Graphics Media Accelerator X3000

oraz dźwiękowy:

ADI AD1988A 7.1

Czy jest jakaś skala porównawcza tej grafiki z np GeForce? Czy uciągnie gierki typu np NFS MW? I czy ten układ dźwiękowy jest lepszy/gorszy/podobny do układów Realteka?

zintegrowana grafika nadaje się do biura, ale z pewnością nie do grania.

zintegrowane dźwiękówki są tylko po to aby słyszeć dźwięk, a nie do szukania wrażeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zintegrowana grafika nadaje się do biura, ale z pewnością nie do grania.

zintegrowane dźwiękówki są tylko po to aby słyszeć dźwięk, a nie do szukania wrażeń.

No tak. Wiem o tym. :) Ale chciałbym zmodernizować kompa, bo ten obecny zaczyna się sypać (ma już 4 lata). A mam takie plany: zakup jakiegoś c2d i mobo z zintegrowana grafą. A potem dokupić jakaś lepszą. I pytam z ciekawości czy na takiej zintegrowane grafie sobie w coś pogram. A apropos tego układu dźwiękowego to mam realteka i spisuje się dobrze, a pytam o ADI bo pierwszy raz coś takiego widzę i oczekuję jakiś opinii o tym sprzęcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pograsz, ale będzie korzystało z pamięci na mobo więc kiszka ;]

sam miałem zintegrowaną grafikę i jeśli ma się dobre pamięci w dualu i najlepiej 2GB żeby nie zabrakło to spoko można grać w NFS:MW ;)

lepiej oczywiście za stówke wyrwać jakiegoś x300 albo coś ale jak już naprawde brak funduszy to i to dobre będzie :)

aha.. ale takie płyty raczej nie nadają się do podkręcania więc c2d Ci się będzie trochę marnowało :mur:

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pograsz, ale będzie korzystało z pamięci na mobo więc kiszka ;]

sam miałem zintegrowaną grafikę i jeśli ma się dobre pamięci w dualu i najlepiej 2GB żeby nie zabrakło to spoko można grać w NFS:MW ;)

lepiej oczywiście za stówke wyrwać jakiegoś x300 albo coś ale jak już naprawde brak funduszy to i to dobre będzie :)

aha.. ale takie płyty raczej nie nadają się do podkręcania więc c2d Ci się będzie trochę marnowało :mur:

Czyli jak sobie daruję tą zintegrowaną grafikę to zaoszczędzę na RAMach = zostanie kasa na grafikę :D. I będę miał większe możliwości OC ;]

THX adzio_tuning

Dalej nic nie wiem o ADI :mur:

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko radziłbym poszukać jakiś testów mobo którą chcesz kupić, bo widziałem że gigabyte DS3 z grafą nie dał sie wcale podkręcać, ale to chyba był jeszcze z biosem beta ale poszukaj żeby potem zonka nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi