mechl!n Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Nie wiem czy temt ten powinien znaleźć się tutaj czy na podstawowych. Anyway... No właśnie- czy istnieje możliwość zainstalowania XP na dysku mniejszym niż 4GB (o ile pamiętam tak jest dolna granica... coś koło tego)? Czysty XP po instalce (+ office i niezbędny soft) zajmuje około 2.5-3GB (w tym swap) więc może jednak się da? Być może ktoś powie że pytanie moje jest nie-na-miejscu w czasach gdy 1GB powierzchni dysku kosztuje "grosze"- ale jednak- będę składał kompika do testowania różnorakiego sprzętu i nie mam zamiaru ładować w niego kasy. Ostatecznie pozostanie próba zainstalowania XP na więszym dysku i przegranie całej zawartości na mniejszy. edit -> wiem że istnieją "minimalistyczne" dystybucje XP- nawet na pendrive'a 128MB. Mi jednak chodzi o pełny XP. Edytowane 27 Listopada 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A czemu nie? Ja mam na 3GB i bangla. Rozmiar swapa 192MB (pagefile to swap, n'est-ce pas?). Wyłączyłem wszystkie światłobzdrynie, aktualizacje automatyczne i przywracanie systemu. Kajś była taka strona z poradami o przyspieszaniu XP na starych komputerach. Dowód w załączniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Bedzie chodzil ale bedziesz musial byc jaskiniowcem potrzebujacym miejsca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Czy ja ogłoszenia pisze żeby sobie tak o wisiały, czy żeby ktoś je czytał? http://forum.purepc.pl/index.php?act=annou...;f=34&id=36 1.5 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Dzięki za odpo. Może źle się zrozumieliśmy- nie chodzi mi o optymalizację systemu- ja wiem, że XP będzie działał na słabym sprzęcie i można go tak zoptymalizować by zajmował minimum dysku- ale mi chodzi o przeskoczenie bariery jaka występuje podczas INSTALOWANIA systemu. Może to też kwestia wersji XP- być może problem ten występuje tylko w przypadku instalowania wersji PRO- może w HOME nie ma tego problemu. Edytowane 27 Listopada 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Króliczku mój mileńki, a jak bym zainstalował u siebie XP Pro, gdyby sapał przy instalacji? Nawet nie wiedziałem, że taki problem istnieje. Jakiż spokój ducha może zapewnić ignorancja i unikanie stron Microsoftu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 A jednak- może wieczorem spróbuję zrobić fotę tego komunikatu moim bidnym webcamem- zamieszczę. Jak nie dziś to jutro z rańca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Nie wiem czy ten błąd dotyczy tylko Hdd < 4 GB czy też partycji < 4 gb . Bo ja od jakiegoś czasu mam system posadzony na partycji 3 GB , zarówno czysty XP Pro SP2 jak i modyfikowany nliteem i żadnego błędu związanego ze zbyt małą ilości miejsca na partycji nie widziałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...