s3in Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam, Czy mógłby mnie ktoś wspomóc linkiem/postem na temat aktualizacji tych dwoch komponentów (karta graf./płyta gł.)? Szukalem na ten temat jakis artykułów ale wszystkie sa dla mnie napisane średnio zrozumiałym językiem. Płyta głowna - ECS K7S5A / Karta Graficzna - GeForce FX 5500. Doczytałem sie również że moja płyta może lepiej pracowac przy taktowaniu 130/130 mhz ale nie wiem jak to ustawic i sprawdzic jakie mam taktowanie. Dzieki za wszystkei odpowiedzi. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Do płyty głównej szukaj biosu tutaj: http://www.ecs.com.tw A do grafy to potrzebna jest chyba jeszcze firma, rodzaj i ilość pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3in Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 a co z tym taktowaniem? Gdzie zmienic? i jak:)? Sciagnalem program Speedfun i tam w ustawieniach ile mam ustawic dla motherboardu ? Aktualnie mam CPU : 100 MHZ PCI : 33,3MHZ SDRAM : 100 MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Program SpeedFan, jeśli już. Jak nie chcesz się bawić w OC, to nie ma sensu nic zmienić - masz domyślne ustawienia. Zmiana BIOSu w tym GF nic ci nie da. Co do ECS K7S5A - masz cały topic i FAQ o tej płycie Edytowane 27 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3in Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 No więc jak to jest z tym taktowaniem? jak ustawic 133mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Podaj jaki masz procesor i jakie pamięci (DDR/SDR). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Polecam ta stronkę: http://www.station-drivers.com/ - zawsze najnowsze sterowniki i biosy, często też beta. ________________________________________________________- Są jeszcze firmware do dysków twardych, ale to już trzeba się z producentem kontaktować. Edytowane 4 Grudnia 2006 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...