Daamain Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Jakiś czas temu wieża zaczęła sprawiać problemy, aż w końcu zupełnie przestała czytać płyty. Wyświetlała "no disc" nieważne co by się tam włożyło. Niedawno przeczyściłem trochę laser i coś się poprawiło. Płyty oryginalne już czyta, niestety ciągle z nagrywanymi są problemy. Albo "no disc" albo przycięcia. Da się jeszcze coś z tym zrobić? Najlepiej możliwie jak najmniejszym kosztem, albo całkiem bez kosztów :P Ekspertem nie jestem, polegałbym raczej na bracie, który coś wie, ale też nie znowu tak dużo :P Słyszałem że można by przełożyć laser z innego sprzętu Panasonic/Technics, ale nie bardzo mi się widzi kupować CD tylko po to żeby wyjąć laser... Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Jak oddasz do firmowego serwisu i się nie będzie dało naprawić to i tak Cię skasują na 50zł. To jest tylko miniwieża, oddaj to do jakiegoś osiedlowego serwisu, pewnie będzie najtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Niestety, mieszkam w okolicy w której serwisów osiedlowych nie ma w promieniu jakichś.... 30 km, bo tyle mam do najbliższego dużego miasta, a i nie jestem pewien czy tam są jakieś zajmujące się mini wieżami. Jestem skazany na zrobienie tego samemu... Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 ta samemu... ja za czasów swojej mini wieży też zajechałem laser, poszedłem do serwisu, i ziomuś skasował mnie 6 dych za wymianę laseru. Wiem, [ale nie praktykowałem] że można jakimiś śrubkami skalibrować laser ale co i jak nigdy mnie to ie bawiło bo mało kiedy słucham muzyki na CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...