Skocz do zawartości
Daamain

Optyka W Panasonic Sa-ak47

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu wieża zaczęła sprawiać problemy, aż w końcu zupełnie przestała czytać płyty.

Wyświetlała "no disc" nieważne co by się tam włożyło. Niedawno przeczyściłem trochę laser i coś się poprawiło. Płyty oryginalne już czyta, niestety ciągle z nagrywanymi są problemy. Albo "no disc" albo przycięcia.

Da się jeszcze coś z tym zrobić? Najlepiej możliwie jak najmniejszym kosztem, albo całkiem bez kosztów :P Ekspertem nie jestem, polegałbym raczej na bracie, który coś wie, ale też nie znowu tak dużo :P

Słyszałem że można by przełożyć laser z innego sprzętu Panasonic/Technics, ale nie bardzo mi się widzi kupować CD tylko po to żeby wyjąć laser... Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, mieszkam w okolicy w której serwisów osiedlowych nie ma w promieniu jakichś.... 30 km, bo tyle mam do najbliższego dużego miasta, a i nie jestem pewien czy tam są jakieś zajmujące się mini wieżami. Jestem skazany na zrobienie tego samemu... Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta samemu... ja za czasów swojej mini wieży też zajechałem laser, poszedłem do serwisu, i ziomuś skasował mnie 6 dych za wymianę laseru. Wiem, [ale nie praktykowałem] że można jakimiś śrubkami skalibrować laser ale co i jak nigdy mnie to ie bawiło bo mało kiedy słucham muzyki na CD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi