Camis Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 I jeszcze mam pytanko czy mozna w tym routerze ustawic zeby o danej godzinie sie resetowal ? A w jakim celu chcesz go resetowac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Mam juz wszystko podlaczone itp i chodzi ale ta antena nie starcza na tak daleko:( Czy w routerze moge poprawic jakos sygnal ? Wgrany mam soft tomato. A jak nie to jaka kupic kierunkowa i czy napewno na kierunkowej pojdzie? I czy trzeba ja bardzo precyzyjnie ustawiac? Chce to ustawic w takim celu zeby mi sie IP resetowalo bo mam neo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Do resetowania IP nie trzeba resetowac routera - wystarczy ustawic w nim automatycznie wznawianie polaczenia po rozlaczeniu :) Do routera jednak lepiej kupic antene dookolna. Antene kierunkowa trzeba precyzyjnie ustawic (jak sama nazwa wskazuje) i nadaje ona tylko w jednym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 W routerze mam dokolna ale teraz do sieciowki musze bo zasiegu nie mam :( Do sieciowki tez dokolna i pomoze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 W routerze masz standardową dookólną 2dbi czy jakąś porządną z większym zyskiem ? Jak masz standardową to lepiej będzie zmienić ją na jakąś o dużym zysku (12-18 dbi), a jeżeli masz już taką przy routerze to do karty lepiej kupić kierunkową i wycelować w antenę routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 No mam juz taka duza jak podales kupilem. 19dbi. Wiec do sieciowki musze jeszcze cos... :( Tylko co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Jaki masz teraz dokładnie poziom i jakość sygnału ? Możesz spróbowac podbić trochę moc nadajnika (ale uważaj, żeby nie spalić AP). ADVENCED>WIRELESS>TRANSMIT POWER. Jeżeli to nic nie pomoże, to musisz kupić jakaś antenę do karty sieciowej > najlepiej kierunkową i wycelować w antenę dookólną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 No tam gdzie chce miec neta to mam albo bardzoniska albo wcale:( Teraz mam 42mW tam gdzie podales na ile mozna zmienic zeby nic nie uszkodzic? I jaka jest dobra antena firma dobra itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 z 60 mW mozesz dać . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 No mam juz taka duza jak podales kupilem. 19dbi. Wiec do sieciowki musze jeszcze cos... :( Tylko co ? Pokaz dokladnie co kupiles. Jesli antene szczelinowa, to zwroc uwage, ze charakterystyke dookolna maja one tylko w plaszczyznie poziomej - w plaszczyznie pionowej maja raptem kilka stopni - jesli kompy sa na roznych pietrach, to bardzo mozliwe, ze taka antena po prostu nie pokrywa takiego obszaru. Mozesz sprobowac ja przechilic troche i zobaczyc czy pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 http://allegro.pl/item144430320_antena_doo..._w_polsce_.html Taka kupilem. Probowalem przechylac i tez nic:( A kierunkowa trzeba by bylo na zewnatrz budynku dac czy moze tez byc w zdrodku? Przez sciany kierunkowa przejdzie? Jaka kupic kierunkowa mocna nie droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Potrzebuje pomocy [; Zastanawiam sie nad WiFi w skali micro - 2 kompy w dwoch pokojach (jeden nad drugim) a gniazdko na parterze jakies 10 metrow od pierwszego kompa. Koszty - heh male [; Wymagania - mocny sygnal na pietro [; I teraz - jaki router i karty sieciowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Napisz jeszcze jakie masz łącze: xDSL czy ADSL oraz czego poza dużym zasięgiem wymagasz od routera - np. QOS, podział łącza itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Niezbedne minimum dzieki ktoremu bedzie net na 2 kompy i nie bede rzucac miesem przy instalacji ;] Gdybym wiedzial czego chce to juz szukalbym na allegro, prawda? Jestem bardziej zielony niz dojzale kiwi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Powtórze pytanie ;] Jakie masz łącze internetowe ? Neostrada (lub podobne) czy jakiś net z kabla RJ-45 (zwykły kabel sieciowy) ? Absolutne minimum: 1. Neo lub podobne (Netgear WGR614) 2. "łącze z kabla sieciowego" (MOTOROLA WR850G) Karty TP-LINK WN-551G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Tego zapomnialem napisac [; ADSL. Jeszcze wiem jak wyglada rj45 i rj11 ;] update Czyli router wgr614... Co do kart... Ile trace zastanawiajac sie nad pendrive'ami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) :-| Źle podałem - on nie ma wbudowanego modemu :/ Jaki masz modem ? Z wyjściem USB czy RJ-45 ? Jeżeli masz z wyjściem ethernetowym to będzie go można podłączyć do tego Netgeara. Jeżeli masz na USB to nie da się wykorzystać takiego modemu i trzeba kupić kombajn (router/AP/modem) np. Edimax AR-7064g+ PS Sorry, że może trochę nieskładnie piszę, ale mam potworną grypę i ledwo myślę ;] Co do kart WLAN USB, to mają małą moc (słaby sygnał), nieduże możliwości konfiguracji oraz brak złącza, do którego by mozna dołączyć jakąś inną antenę. Ogólnie nie polecam. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Spoko. Jak ja jestem chory to ledwo oddycham nie mowiac o bardziej skomplikowanych czynnosciach ;] Czyli potrzebuje kombajn. :| G604T moge rozbic o kant gluteus maximus czy od biedy da rade? 300PLN na caly osprzet to taka gorna granica... Czyli do siebie nie mam wyjscia i musze kupic wewnetrzna a do kompa na parterze usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Ten Dlink od biedy styknie, ale szału nie robi. Jeżeli masz 300 pln to lepiej zainwestuj raz, ale w jakieś porządne rozwiązanie i będzie spokój na lata. Proponuję taki zestaw: Siemens ADSL 5861 (pracujący jako most - potrzebny do konwersji sygnału ethernet na ADSL) MOTOROLA WR850G (jako router i AP) Mieścisz się spokojnie w 300 zł i masz bardzo dobry router (full możliwości, od niedawna można wgrywać na motke soft Tomato). Co do możliwości Tomato to poczytaj sobie na openlinksys.info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 3ooPLN na router+sieciowki [; To + 2x Pentagram hornet :?: Przekrocze budzet ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ... To już lepiej kup http://www.allegro.pl/item151729730_edimax...ostrada_ss.html :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Jak przekraczac to po calosci? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...