Skocz do zawartości
SuChyY

Kolejny dylemat - pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak. Bede mial Athlona 1700+ (JIUHB 0303), Epox 8RDA+

Chcialem kupic do tego Samsungi z Allegro 256MB/400MHz - 340zl

Pomyslalem jednak ze moze lepiej dolozyc 60zl i za 400zl kupic sobie 2x256MB 333MHz NONAME. Po pierwsze bede mial wiecej ramu a po drugie DUAL DDR zadziala.

Nie chce jednak marnowac potencjalu mojego procka :D (12.5x166 = 2075MHz - troche malo). Mam wiec pytanie - ile moge osiagnac na NoName i na jakim napieciu ? Najpradopodobniej bede mogl przetestowac pamieci w sklepie przed kupnem wiec wybiore sobie odpowiednie.

A wiec: Ile powinienem wycisnac z 2x Noname 256MB 333MHZ ?? I na jakim napieciu (nie za duzym) i na jakich timingach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak. Bede mial Athlona 1700+ (JIUHB 0303), Epox 8RDA+

Chcialem kupic do tego Samsungi z Allegro 256MB/400MHz - 340zl 

Pomyslalem jednak ze moze lepiej dolozyc 60zl i za 400zl kupic sobie 2x256MB 333MHz NONAME. Po pierwsze bede mial wiecej ramu a po drugie DUAL DDR zadziala.

Nie chce jednak marnowac potencjalu mojego procka :D (12.5x166 = 2075MHz - troche malo). Mam wiec pytanie - ile moge osiagnac na NoName i na jakim napieciu ? Najpradopodobniej bede mogl przetestowac pamieci w sklepie przed kupnem wiec wybiore sobie odpowiednie. 

A wiec: Ile powinienem wycisnac z 2x Noname 256MB 333MHZ ?? I na jakim napieciu (nie za duzym) i na jakich timingach.

nikt ci nie powie na ile pojdzie NONAME (bo jest z tym roznie) ale mysle ze jak bys osiagnal 180mhz to bylyby dobry wynik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...