robinxp Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 witam tak jak w temacie chce zablokować p2p mam ruter d-lnk dsl-524T on ma funkcje qos ale nie wiem jak z niej skorzystać i ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 hm.. takiego routerka nie miałem w łapkach ale wydaje mi się, że QoS nie zblokuje ci p2p tylko co najwyżej zmniejszy priorytet obsługiwanej usługi. Przykładowo większy priorytet będa miały usługa http, ftp i inne a na końcu p2p. Tu nie szukałbym rozwiązania. Można poblokować porty, trzeba najpierw sprawdzić jakie do tego celu są używane. Ale w sumie to też walka z wiatrakami, bo zawsze delikwent może je zmienić i cała zabawa na nic. Niech się wypowiedzą nasi spece admini :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Na tym dlinku niewiele zrobisz... w linksysach z alternatywnym softem, jest opcja do blokowania wszystkich protokołów z jakich korzystają P2P i problem z głowy :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...