wegorz91 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam, chciałem zaprezentować swoją drugą rewizje WC. W końcu udało się mi uzyskać długo oczekiwany efekt. Celem było uzyskanie ciszy i delikatnej estetyki i mobilności B-) Otóż kiedyś znalazłem trochę czasu i chęci i zabrałem się do roboty. Najpierw przerobiłem obudowę na bardziej przystosowaną do WC :D W trakcie napraw : Tuż przed końcem montażu obudowa wyglądała tak :rolleyes: Następnie zgromadziłem skład wodny : Bloki : GPU , CPU , NB CUBE PRO @ sk10 Pompka coolrover rev.2 Chłodnica BIP2 @ 2x qooltec Węże UV innovatec kilka fotek elementów : Teraz kilka fotek z montażu :wink: Dobre miejsce na dysk : Delikatny bałagan, ale to było związane z napełnianiem układu i delikatnym zmęczeniu... Efekt końcowy mojej ciężkiej pracy... Bardzo ładnie to nawet wygląda w UV :razz: Podsumowanie B-) Z WC jestem bardzo zadowolony, szczególnie cisza ...... Nie mogę złego słowa powiedzieć o mojej pompce, polecam każdemu kto jest na kupnie pompy do wc. Temperatury mam na procesorze od 19 do 25 stopni ( iddle / strees ) , karta ma duże temp ze względu na ramko koło rdzenia ale to niedługo będzie wyeliminowane, na mostku można powiedzieć ze dość wysoko bo 38/45 ale to może być kwestią czujnika jak niektórzy mówią. Koszty, hmm nie tak wysokie jak mi się wydawało na początku, ponieważ niektóre części są z WC rev.1 Proszę o opinię, pozdrawiam Wegorz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmen Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Pierwszy :D Ogólnie wc fajne.Podoba mi się to że dałeś chłodnice na góre :) Ogólnie wszystko fajnie się prezentuje,masz porządek w budzie :P Fajnie pomalowałeś budę na czarno,podoba mi się ten kolor(matowy).Jeśli możesz to napisz jakiej farby użyłeś ? :wink: :wink: Ogólnie niezłe temp.Gratuluje chłodzonka :) Mi się podoba B-) B-) Edytowane 27 Listopada 2006 przez lukmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Nie cytujemy zdjęć ani postów na 200 linii, żeby dopisać jedną :> Fajne WC mam nadzieję, że wreszcie osiągnąłeś jakotaką :> ciszę bo z eheimem pewnie cicho nie było porównywałeś wymianę tych pomp na wpływ temperatur na procu cpu i gpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Bardzo fajny ukladzik. Kompaktowy mozna by rzec . ;d Ehhhhhh czekam na reszte zabawek (blok na cpu i gpu) i moze tez pokaze swoje WC. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Okno (jego wykonanie mi się nie bardzo podoba). Nie ma tam specjalnie co pokazywać - plątanina węży i kabli. Może jakaś porządna uszczelka + siatka poprawi wyglad? Porządna rzemieślicza robota z bloczkami home made. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Okno (jego wykonanie mi się nie bardzo podoba). Nie ma tam specjalnie co pokazywać - plątanina węży i kabli. Może jakaś porządna uszczelka + siatka poprawi wyglad? Porządna rzemieślicza robota z bloczkami home made. Okno zdecydowanie nie należy do najmocniejszej strony tego układu, na razie nie mam koncepcji jak to przerobić. bok został użyty tylko do zdjęć bo odkąd mam komputer nigdy nie używam bocznej ścianki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Kibel dosyć fajny, przemyślany i nie przekombinowany. Ładnie podwieszona chłodniczka Minus za styl malowania budy ... wyraźnie widać smugi i niedociągnięcia. Okno tez trochę blee :P Jak na mój gust, trochę zbyt długie węże, spokojnie je mogłeś jeszcze skrócić. Poza tym, nie wiem co to jest za mania, ale juz wcześniej widziałem u kogoś innego to "kozackie" podłączenie węży do pompki!!! Co to ma znaczyć? Po cholerę to zrobiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Gratki za ladny kibelek :) Jest pare rzeczy ktore mozna poprawic ale i tak ogolny zarys jest jak najbardziej pozytywny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Gratki za ladny kibelek :) Jest pare rzeczy ktore mozna poprawic ale i tak ogolny zarys jest jak najbardziej pozytywny :) Dzięki :) Jeżeli widzisz coś na pierwszy rzut oka co można by poprawić to proszę powiedz, będę wdzięczny za pomoc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Dzięki :) Jeżeli widzisz coś na pierwszy rzut oka co można by poprawić to proszę powiedz, będę wdzięczny za pomoc....Na pierwszy rzut oka to powiedziałem co można zrobić :P Krótsze węże, porządek w kablach, normalne podpięcie pompki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 mi tez się podoba ;) pierwsze co się rzuca w oczy to długość węży omg :huh: porządek w kablach to można zrobić kiedykolwiek, zaspokój naszą ciekawość i powiedz dlaczego masz tak podłączoną pompkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Temperatury mam na procesorze od 19 do 25 stopni ( iddle / strees ) przy jakiej temperaturze w pokoju ? 14* ? :wink: jakie radiatory na ramy karty wrzucisz? wejdą tam jakeiś przy złączkach od bloku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 przy jakiej temperaturze w pokoju ? 14* ? :wink:Taaa .... temperatury istnie wzięte z kosmosu :D na procku w stresie 25C ale temperatura wody około 30 :blink: Jak oni to robią? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) zaspokój naszą ciekawość i powiedz dlaczego masz tak podłączoną pompkę ;)mieliście kiedyś styczność z coolriverem ?? jeżeli nie to na pewno nie wiecie o co chodzi :-P :-P nie wiem jak wam to dokładnie wytłumaczyć :mur: :mur: może sam będzie uprzejmy i mi pomoże :unsure: przy jakiej temperaturze w pokoju ? 14* ? icon_wink3.gif jakie radiatory na ramy karty wrzucisz? wejdą tam jakeiś przy złączkach od bloku? moja wina ze czujniki kłamią ?? radiatorki będą zalmany takie niebieskie .... Może uda mi się wytłumaczyć jeżeli króćce wepniemy bez pośrednio do pompki, wąż możemy nałożyć od strony 11mm, innovatec ciężko nachodzi, więc żeby się nie denerwować przy nakładaniu węża zrobiłem taką "przelotke" , ułatwia mi to zakładanie i ściąganie węza z króćca.... Edytowane 27 Listopada 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) http://i53.photobucket.com/albums/g69/wegorz91/wc%202/3.jpg Nie ładnie tak usuwać watermarki ze zdjęć :wink: Fota ze strony Eastar Trading GmBH, którego fabryki w Azji produkują między innymi produkty sprzedawane pod marką CoolRiver: Cóż widocznie też są jacyś dziwni, skoro sami pokazują pompkę z tak samo założonymi przelotkami... Edytowane 27 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Nie ładnie tak usuwać watermarki ze zdjęć :wink:sorki, na szybkiego musiałem jakieś zdjęcie znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Po co ta fota? Wiem, że tak też można, chodzi mi tylko o to, że założenie tego tak jak zrobił Wegorz91 nie jest dziwne. Zastanawiałeś się po co są te kawałki węża na tych przelotkach? W jakimś celu je dodają. Producent też jest dziwny pokazując taką fotę u siebie? Napisz do niego, że się myli i źle założył tą przelotkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Bardzo ładne i porządne WC. Pompka jest cicha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) 1: Po co ci ten wentyl z przodu, skoro piszesz ze nie uzywasz bocznej obudowy, generuje zbedny chalas. I gril na wentylku od chlodnicy, jesli nie jestes maniakiem grzebania to chyba rowniez jest on zbedny. 2: Ladne oploty, zwlasza te home made. A wiekszosc mowila ze sa brzydkie, o dziwo do tej pory nikt sie nie przyczepil. 3: Trzeba sie zdecydowac, cyswiecic wszystkim w tym uv, czy miec porzadek w kabelkach/tasmach. 4: Jeszcze tylko zasilacz i dysk, i bedzie cicho. Edytowane 27 Listopada 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 kibel jak to kibel ale mam pare uwag ;) ->tak bardzo Ci bylo szkoda farby na blache za mobo ? :D ->te 15sto centymetrowe sruby zwisajace z pod grafy wygladaja koszmarnie :? nie mogles ich troche skrocic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Pompka jest cicha?Jak najbardziej, słyszę tylko zasilacz :mur: Jeszcze tylko zasilacz i dysk, i bedzie cicho. Tylko zasilacz, dysku woogule nie słychać.... kibel jak to kibel ale mam pare uwag ;) ->tak bardzo Ci bylo szkoda farby na blache za mobo ? :D ->te 15sto centymetrowe sruby zwisajace z pod grafy wygladaja koszmarnie :? nie mogles ich troche skrocic? Śrub nie skracałem bo aż tak bardzo się nie rzucają w oczy..... Edytowane 28 Listopada 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Śrub nie skracałem bo aż tak bardzo się nie rzucają w oczy.....oj rzucaja sie i to bardzo. ale jak Ci takie pasuja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Niezle zaczales, ale koncowke spaprales i poszedles na latwizne, wystarczy ze wypomne: - brak farby na tylach mobo; - kable rozwalone po calej budzie; - srubki na grafie; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Macie racje trzeba coś z tym zrobić, jak dojdzie mi nowa mobo to zabieram się do ulepszenia projektu ... Edytowane 5 Grudnia 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 noo, całkiem fajnie WC mozna upchać w małej obudowie. Śróbki na grafie powinieneś skrócic, albo zmaontować sprezynkami do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...