Skocz do zawartości
wegorz91

Chłodzenie Wodne Wegorza Rev.2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem zaprezentować swoją drugą rewizje WC. W końcu udało się mi uzyskać długo oczekiwany efekt. Celem było uzyskanie ciszy i delikatnej estetyki i mobilności B-)

Otóż kiedyś znalazłem trochę czasu i chęci i zabrałem się do roboty. Najpierw przerobiłem obudowę na bardziej przystosowaną do WC :D

W trakcie napraw :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tuż przed końcem montażu obudowa wyglądała tak :rolleyes:

Dołączona grafika

Następnie zgromadziłem skład wodny :

Bloki : GPU , CPU , NB CUBE PRO @ sk10

Pompka coolrover rev.2

Chłodnica BIP2 @ 2x qooltec

Węże UV innovatec

kilka fotek elementów :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Teraz kilka fotek z montażu :wink:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dobre miejsce na dysk :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Delikatny bałagan, ale to było związane z napełnianiem układu i delikatnym zmęczeniu...

Efekt końcowy mojej ciężkiej pracy...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Bardzo ładnie to nawet wygląda w UV :razz:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Podsumowanie B-)

Z WC jestem bardzo zadowolony, szczególnie cisza ...... Nie mogę złego słowa powiedzieć o mojej pompce, polecam każdemu kto jest na kupnie pompy do wc. Temperatury mam na procesorze od 19 do 25 stopni ( iddle / strees ) , karta ma duże temp ze względu na ramko koło rdzenia ale to niedługo będzie wyeliminowane, na mostku można powiedzieć ze dość wysoko bo 38/45 ale to może być kwestią czujnika jak niektórzy mówią.

Koszty, hmm nie tak wysokie jak mi się wydawało na początku, ponieważ niektóre części są z WC rev.1

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Proszę o opinię,

pozdrawiam Wegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy :D Ogólnie wc fajne.Podoba mi się to że dałeś chłodnice na góre :) Ogólnie wszystko fajnie się prezentuje,masz porządek w budzie :P Fajnie pomalowałeś budę na czarno,podoba mi się ten kolor(matowy).Jeśli możesz to napisz jakiej farby użyłeś ? :wink: :wink:

Ogólnie niezłe temp.Gratuluje chłodzonka :)

Mi się podoba B-) B-)

Edytowane przez lukmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie cytujemy zdjęć ani postów na 200 linii, żeby dopisać jedną :>

Fajne WC mam nadzieję, że wreszcie osiągnąłeś jakotaką :> ciszę bo z eheimem pewnie cicho nie było porównywałeś wymianę tych pomp na wpływ temperatur na procu cpu i gpu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okno (jego wykonanie mi się nie bardzo podoba). Nie ma tam specjalnie co pokazywać - plątanina węży i kabli. Może jakaś porządna uszczelka + siatka poprawi wyglad?

Porządna rzemieślicza robota z bloczkami home made.

Okno zdecydowanie nie należy do najmocniejszej strony tego układu, na razie nie mam koncepcji jak to przerobić. bok został użyty tylko do zdjęć bo odkąd mam komputer nigdy nie używam bocznej ścianki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kibel dosyć fajny, przemyślany i nie przekombinowany.

Ładnie podwieszona chłodniczka

Minus za styl malowania budy ... wyraźnie widać smugi i niedociągnięcia. Okno tez trochę blee :P

Jak na mój gust, trochę zbyt długie węże, spokojnie je mogłeś jeszcze skrócić.

Poza tym, nie wiem co to jest za mania, ale juz wcześniej widziałem u kogoś innego to "kozackie" podłączenie węży do pompki!!! Co to ma znaczyć? Po cholerę to zrobiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki za ladny kibelek :) Jest pare rzeczy ktore mozna poprawic ale i tak ogolny zarys jest jak najbardziej pozytywny :)

Dzięki :) Jeżeli widzisz coś na pierwszy rzut oka co można by poprawić to proszę powiedz, będę wdzięczny za pomoc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) Jeżeli widzisz coś na pierwszy rzut oka co można by poprawić to proszę powiedz, będę wdzięczny za pomoc....

Na pierwszy rzut oka to powiedziałem co można zrobić :P

Krótsze węże, porządek w kablach, normalne podpięcie pompki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tez się podoba ;) pierwsze co się rzuca w oczy to długość węży omg :huh: porządek w kablach to można zrobić kiedykolwiek, zaspokój naszą ciekawość i powiedz dlaczego masz tak podłączoną pompkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaspokój naszą ciekawość i powiedz dlaczego masz tak podłączoną pompkę ;)

mieliście kiedyś styczność z coolriverem ?? jeżeli nie to na pewno nie wiecie o co chodzi :-P :-P

nie wiem jak wam to dokładnie wytłumaczyć :mur: :mur: może sam będzie uprzejmy i mi pomoże :unsure:

przy jakiej temperaturze w pokoju ? 14* ? icon_wink3.gif

jakie radiatory na ramy karty wrzucisz? wejdą tam jakeiś przy złączkach od bloku?

moja wina ze czujniki kłamią ??

radiatorki będą zalmany takie niebieskie ....

Może uda mi się wytłumaczyć

Dołączona grafika

jeżeli króćce wepniemy bez pośrednio do pompki, wąż możemy nałożyć od strony 11mm, innovatec ciężko nachodzi, więc żeby się nie denerwować przy nakładaniu węża zrobiłem taką "przelotke" , ułatwia mi to zakładanie i ściąganie węza z króćca....

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ładnie tak usuwać watermarki ze zdjęć :wink:

Fota ze strony Eastar Trading GmBH, którego fabryki w Azji produkują między innymi produkty sprzedawane pod marką CoolRiver:

Dołączona grafika

Cóż widocznie też są jacyś dziwni, skoro sami pokazują pompkę z tak samo założonymi przelotkami...

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ta fota? Wiem, że tak też można, chodzi mi tylko o to, że założenie tego tak jak zrobił Wegorz91 nie jest dziwne. Zastanawiałeś się po co są te kawałki węża na tych przelotkach? W jakimś celu je dodają. Producent też jest dziwny pokazując taką fotę u siebie? Napisz do niego, że się myli i źle założył tą przelotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1: Po co ci ten wentyl z przodu, skoro piszesz ze nie uzywasz bocznej obudowy, generuje zbedny chalas. I gril na wentylku od chlodnicy, jesli nie jestes maniakiem grzebania to chyba rowniez jest on zbedny.

2: Ladne oploty, zwlasza te home made. A wiekszosc mowila ze sa brzydkie, o dziwo do tej pory nikt sie nie przyczepil.

3: Trzeba sie zdecydowac, cyswiecic wszystkim w tym uv, czy miec porzadek w kabelkach/tasmach.

4: Jeszcze tylko zasilacz i dysk, i bedzie cicho.

Edytowane przez J.O.H.N.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompka jest cicha?

Jak najbardziej, słyszę tylko zasilacz :mur:

Jeszcze tylko zasilacz i dysk, i bedzie cicho.

Tylko zasilacz, dysku woogule nie słychać....

kibel jak to kibel ale mam pare uwag ;)

->tak bardzo Ci bylo szkoda farby na blache za mobo ? :D

->te 15sto centymetrowe sruby zwisajace z pod grafy wygladaja koszmarnie :? nie mogles ich troche skrocic?

Śrub nie skracałem bo aż tak bardzo się nie rzucają w oczy..... Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

noo, całkiem fajnie WC mozna upchać w małej obudowie.

Śróbki na grafie powinieneś skrócic, albo zmaontować sprezynkami do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi