Skocz do zawartości
Z3RO

Wielki Problem Z Dfi Lp Ut Na Ati Rdx200. Plz Help

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem, nabyłem ostatnio płytkę DFI LP UT na Chipsecie ATI RDX200 i na s939. Założyłem wszystko tak jak ma być Procek Athlon 64 Venice 3200+ i grafe na PCI-E (Radeon X1650Pro od Sapphira) i pamięć na razie 512MB 400Mhz Kingstone (dodam że dwustronną), podłączyłem do nowego Tagana U15 430W, Włączam i tu jest problem, płyta odpala sie do pewnego momentu nastepuje restart i wiatrak na CPU przestaje sie kręcić, a dzieje sie to zaraz po sprawdzeniu VGA i w momencie gdy włącza sie monitor. Oczywiście próbowałem włączać bez karty ale dzieje sie dokladnie to samo, tylko w momencie gdy wyciągne pamieć to płyta staje na sprawdzaniu Pamięci i stoi w miejscu z zapaloną dioda która pokazuje gotowość pamięci. Podsumowując płyta przechodzi test CPU, Pamięci i zaraz po tescie VGA wraca do punktu wejscia tylko z brakiem zasilania na wyjsciu wiatraka od CPU. Sprawdzałem różne gniazda pamięci i różne pamięci i jest to samo PLZ pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak miałem na początku, powsadzaj pamięci w różne banki, u mnie pomogło....

Spróbuj wgrać jakiś inny bios tylko odpal kompa na innych pamięciach, bo z tego co ja wiem to DFI ogólnie nie lubi kingstonów....

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale ja już próbuje od 2 dni i przepinam wszystko i nic, a dokładnie tak samo miałeś że 1dlugie pikniecie 2 krótkie speakera i przestaje Wiatrak na CPU się kręcić?

Gasła mi pierwsza dioda od CPU i potem ani rusz, mi pomogło grzebanie przy pamięciach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie chyba uszkdzona plyta albo rzeczywiscie nie polubila sie z pamiecmi. Ja zlozylem wszystko i od razu wystartowala OKi :)

Pożycz od kogoś jakieś inne pamięci :wink: na próbę B-) Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi