Z3RO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Mam wielki problem, nabyłem ostatnio płytkę DFI LP UT na Chipsecie ATI RDX200 i na s939. Założyłem wszystko tak jak ma być Procek Athlon 64 Venice 3200+ i grafe na PCI-E (Radeon X1650Pro od Sapphira) i pamięć na razie 512MB 400Mhz Kingstone (dodam że dwustronną), podłączyłem do nowego Tagana U15 430W, Włączam i tu jest problem, płyta odpala sie do pewnego momentu nastepuje restart i wiatrak na CPU przestaje sie kręcić, a dzieje sie to zaraz po sprawdzeniu VGA i w momencie gdy włącza sie monitor. Oczywiście próbowałem włączać bez karty ale dzieje sie dokladnie to samo, tylko w momencie gdy wyciągne pamieć to płyta staje na sprawdzaniu Pamięci i stoi w miejscu z zapaloną dioda która pokazuje gotowość pamięci. Podsumowując płyta przechodzi test CPU, Pamięci i zaraz po tescie VGA wraca do punktu wejscia tylko z brakiem zasilania na wyjsciu wiatraka od CPU. Sprawdzałem różne gniazda pamięci i różne pamięci i jest to samo PLZ pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Też tak miałem na początku, powsadzaj pamięci w różne banki, u mnie pomogło.... Spróbuj wgrać jakiś inny bios tylko odpal kompa na innych pamięciach, bo z tego co ja wiem to DFI ogólnie nie lubi kingstonów.... Edytowane 27 Listopada 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3RO Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 No tak ale ja już próbuje od 2 dni i przepinam wszystko i nic, a dokładnie tak samo miałeś że 1dlugie pikniecie 2 krótkie speakera i przestaje Wiatrak na CPU się kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 No tak ale ja już próbuje od 2 dni i przepinam wszystko i nic, a dokładnie tak samo miałeś że 1dlugie pikniecie 2 krótkie speakera i przestaje Wiatrak na CPU się kręcić?Gasła mi pierwsza dioda od CPU i potem ani rusz, mi pomogło grzebanie przy pamięciach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Wg mnie chyba uszkdzona plyta albo rzeczywiscie nie polubila sie z pamiecmi. Ja zlozylem wszystko i od razu wystartowala OKi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Wg mnie chyba uszkdzona plyta albo rzeczywiscie nie polubila sie z pamiecmi. Ja zlozylem wszystko i od razu wystartowala OKi :)Pożycz od kogoś jakieś inne pamięci :wink: na próbę B-) Edytowane 28 Listopada 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...