Skocz do zawartości
newone

Gf4 Mx4000- Reset

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z grafiką jak w temacie 64MB firmy Palit.

Czasami, bez jakiejkolwiek przyczyny gubi mi ustawieni i sterowniki :(.

Jak odpalam kompa to pojawia się ekran w rozdzielczości 640x480 i 16 kolorów. Biorę uruchom ponownie i zaskakuje jak trza. Czasami jeden restart nie pomoga i trzeba dwóch.

Jak się rozjedzie to xp nie widzi ani rodzaju monitora, ani rodzaju grafiki- po prostu nic.

Uprzejmie proszę o jakąś odpowiedź, z ewentualnym opisem jak to cholerstwo naprawić:/

Z góry dziękuje.

Jak nie da się tego naprawić to mam do wyboru Gigabyte Radeon9250 64MB 128 MB 128bit za jakieś 160zł, lub tą samą tylko 64bit za 120 zł. Jakieś sugestie ???? :)

i ostatnia rzecz... ewentualnie jakaś inna tania grafika (nie gram, nie podkręcam) na AGP która obsługuje DirectX9 ,a najlepiej 9.0c (potrzeba do Visty :) ) a jakby miała 256 MB ramu to będzie super :). Jak nie to aero odpali sie na 128 tylko musi być DX9 koniecznie.

Dziękuję z góry za wszelkie konstruktywne odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiazania problemu nie znam, moze zasilka nie daje rady a moze grafa sie przgrzewa ale co do kupna nowej karty to dawanie dzisiaj 160zl za R9250 to "smiech na sali". Za ta kwote mozna dostac R9500PRO, 9600PRO a jak dobrze sie trafi to i mozna urwac R9700 albo przy ogromnym szczesciu GF6600.

PS

R9250 jest zgodny z DX8.1.

PS2

Za 160zl. nie kupisz grafy zgodnej z DX9.0c z 256MB pamieci. A nie kupisz GF6200 z 64bit'owa szyna do pamieci ale na to szkoda kasy i lepiej brac R9500PRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi